Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanKudret Engin Öçal Değiştirilmiş 8 yıl önce
2
Sicilian Food «Scacce» are sheets of folded dough mixed and seasoned to taste in a variety of ways: tomato and cheese, broccoli, cheese and sausage, eggplant. « Scacce » bir tür börek aslında. Yufkaların içine çeşitli malzemeler koyulur ve katlanır. Domates ve peynirlisi, brokolilisi, peynir ve sosislisi veya patlıcanlısı en çok ünlü olanlarıdır.
3
«Provola» is a type of stretched-curd cheese made out of cow's milk. It is produced throughout Southern Italy, particularly in the Apennine Mountains and in Monti Iblei. Shaped like a tear- drop, it is similar in taste to the aged Southern Italian Provolone cheese, with a hard edible rind. «Provola» inek sütünden yapılan bir tür lor peynirdir. Güney İtalya’da, özellikle Apennine Dağlarında ve Iblei Dağının çevresinde üretilir. Göz yaşı şekline benzer. Oldukça sert fakat yenilebilir bir dış yüzeye sahiptir.
4
“M’panate” are buns stuffed with lamb, seasoned with spices and black pepper. “Turciniuna” are made with lamb offal (hearth, lungs and liver). The intestines are cleaned and leaved to macerate with parsley, salt, onion, pepper and spices. «Cassata» is a traditional Sicilian cake, made with sweetened ricotta, sponge cake, marzipan and candied fruit. “M’panate” baharat ve kara biber eşliğinde hazırlanan kuzu etinden yapılan bir tür çörektir. «Cassata» tatı beyaz peynir, mayalı kek, badem ezmesi ve tatlı meyvelerden yapılan bir tür geleneksel Sicilya pastasıdır. «Turciniuna» kuzu sakatattan(kalp, karaciğer, akciğer…) yapılan bir tür yemektir. Malzeme temizlenir ve maydanoz, tuz, soğan, biber ve baharatlarla terbiye edilir.
5
“ Honey” is a food produced by bees. It is made from the nectar. According on the flower-filled moments, the nectar varies the flavour, colour and consistency of honey. The honey which is special in Ragusa is the citrus honey, carob, wild flowers and eucalyptus. Türkiye’de olduğu gibi İtalya ve Ragusa’da da «bal» önemli bir yer tutuyor. Balın içeriğini zenginleştiren arıların bulunduğu bölgenin zenginliğidir. Ragusa turunçgiller açısından çok zengin olduğundan bal, turunçgillerin sağladığı yararlar açısından zengindir.
6
“Arancini” is a speciality of the Sicilian cuisine. It is a fried rice ball stuffed with traditional meat sauce, mozzarella and peas. The name comes from the shape and typical colour, reminiscent of an orange, but in the east it may also have a conical shape. «Arancini» ne kadar da çok içli köfteye benziyor? Pirinçle hazırlanan malzemenin içine et, mozzarella peyniri ve bezelyeden oluşan bir iç koyularak köfte şeklinde kapatılır. Şekli ve rengi portakala benzemektedir fakat koni şeklide de yapılır.
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.