Özel Güneşli Okyanus Koleji Rehberlik Sevisi Sunar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kişisel Gelişim & Motivasyon Eğitmen: Erdem DOKUR
Advertisements

Hareketlerimizin kaynağı
ÖZEL ÇAYCUMA AÇI DERSHANESİ
SBS - AİLELERE ÖNERİLERİMİZ
ŞANLIURFA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SEVİYE BELİRLEME SINAVI(SBS) NEDİR
Verimli Ders Çalışma Teknikleri
VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
Yeni SBS Neler Getiriyor? 10 Soruda Yeni Sınav Sistemi...
Hazırlayan: Esma AYDIN Psikolojik Danışman
Sınav ve Ders Başarısında
MOTİVASYON.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) 2013
SBS Genel Bilgilendirme Sunusu
VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ’ ne HOŞGELDİNİZ
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
MARDİN-ARTUKLU REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BAŞARI VE MOTİVASYON MOTİVASYON.
VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
NİÇİN ÇALIŞMALIYIM.
MOTİVASYON.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
SBS 2013 Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem  Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE HEDEF BELİRLEME
8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER.
2013 SBS SİSTEMİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE 3 ÖNEMLİ UNSUR BULUNMAKTADIR 1.SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) 2.YBP (YILSONU BAŞARI PUANI) 3.OYP(ORTAÖĞRETİME.
Sbs 2013 Yeni Seviye Belirleme Sınavı Bilgilendirme Sunusu.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA MUĞLA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
BAŞARABİLMEK.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ÇOCUKLARINIZ DİYOR Kİ;
MOTİVASYON Hazırlayan: Şenol GÖKSOY Bayramiç İmam Hatip Lisesi
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
SINAV KAYGISI ve HEYACAN KONTROLÜ
KAYGI NEDİR. Büyük felaketler büyük insanların yetiştiği okuldur
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİN ANA UNSURLARI: SBS (Seviye Belirleme Sınavı) YBP (Yılsonu Başarı Puanı)
MOTİVASYON VE VERİMLİ ÇALIŞMA
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
. MOTİVASYON REHBERLİK SERVİSİ.
Hocabey Toki Ortaokulu Rehberlik Servisi VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Hocabey Toki Ortaokulu Rehberlik Servisi.
Hazırlayan Hatice PAKSOY
2 3 İLK DOĞRU GÖRDÜĞÜM CEVABI İŞARETLİYORUM, DİĞERLERİNE BAKMIYORUM. UZUN SORULARI HİÇ OKUMUYORUM. ÇOK TELAŞA KAPILIYORUM.
GAZ İ PA Ş A ORTAOKULU.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.
1 MOT İ VASYON ARDAHAN REHBERL İ K VE ARA Ş TIRMA MERKEZ İ.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
SBS. FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ANADOLU OTELCİLİK.
1 2 NİÇİN BU SEMİNER... ACABA NELER ANLATILACAK “En İyi Tamir Bakımdır.”
. REHBERLİK SERVİSİ MOTİVASYON NEDİR? İnsan davranışlarının temelinde ihtiyaç vardır. Bu ihtiyaçlar insanı harekete geçiren itici gücü oluşturur. İşte.
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor? TOK İ MEHMET AK İ F ERSOY OKULU.
2013 SBS SİSTEMİ VE SINAVLARDA NASIL BAŞARILI OLURUM SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ Sevilay TAGTAŞ Rehber Öğretmen AKEV REHBERLİK SERVİSİ.
2016 GÜZELYURT Ç.P.A.L LYS SEMİNERİ. YGS SONRASINDA UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN. ÇÜNKÜ;
. ÜNAL AYSAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
BAŞARIYI ARTIRMADA AİLEYE DÜŞEN GÖREVLER REHBER ÖĞRETMEN HABİB TAŞAN
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
Sunum transkripti:

Özel Güneşli Okyanus Koleji Rehberlik Sevisi Sunar BAŞARIYA GİDEN YOL “MOTİVASYON”

Başarı sizce nedir? Başarıyı istemeyen var mıdır?

Neden insanları %100 istiyor da Ancak %10’u başarıya ulaşıyor

Başarılı olunca ne değişir Annenizle ilişkileriniz değişir mi? Mahalledekilerle… Akrabalarla… Ders öğretmeninle, arkadaşlarınla…. Hiç tanımadıklarınla… Hayatında Neler Değişir……

İç engellere takılıyoruz

“ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK” Başarısızlığı ve yetersizliği öğreniyoruz Kendini gerçekleştiren kehanet? “ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK”

DEMİRYOLU İŞÇİSİ Nick adında bir demiryolu işçisinin öyküsü bu. Nick güçlü, sağlıklı bir demiryolu işçisi. Arkadaşlarıyla ilişki si iyi ve işini iyi yapan güvenilir bir insan. Ne var ki , kötümser birisi, her şeyin kötüsünü beler ve başına hep kötü şeylerin geleceğine inandırır kendisini. Bir yaz günü tren işçileri, ustabaşının doğum günü nedeniyle bir saat önceden bırakırlar çalışmayı. Tamir için gelmiş olan bir soğutucu vagonunun içine girer Nick, yanlışlıkla içerden kapatır kapıyı, kendini soğutu cu vagona kilitler. Diğer işçiler Nick’in kendilerinden önce çıktığını düşünürler. Nick kapıyı tekmeler, bağırır, ama kimse duymaz, duyanlar da bu tür seslerin sürekli geldiği bir ortamda çalıştıkları için kulak asmazlar bu gürültülere….

Nick burada donarak öleceğinden korkmaya başlar ve buna inandırır kendini. Eğer buradan çıkamazsam kaskatı donacağım diye düşünmeye başlar. İçeride yarı sı yırtılmış bir karton kutunun içine girer, titremeye başlar. Eline geçirdiği bir kağıda karısına ve ailesine son düşüncelerini içeren bir mektup yazar: Çok soğuk, bedenim hissizleşmeye başladı. Bir uyusam! Bunlar onun son sözlerim olabilir. Ertesi gün soğutucu vagonun kapısını açan işçiler, Nick’in donmuş bedenini bulurlar. Üzerinde yapılan otopsi , onun donarak öldüğünü göstermektedir. Fakat bu olayı olağanüstü yapan,soğutucu vagonun soğutma motorunun bozuk ve çalışmıyor olmasıdır. vagonun içindeki ısı 18 derecedir ve vagonda bol hava vardır. Nick kendini orada donarak öleceğine öylesine inandırmıştır ki bu inancı kendini gerçekleştiren bir kehanet olmuştur.

BAŞARACAĞINIZA İNANMIYORSANIZ SONUÇ İNANÇLARIMIZ SONUCU ETKİLER BAŞARACAĞINIZA İNANMIYORSANIZ BAŞARAMAZSINIZ O HALDE; BAŞARMAK İÇİN İNANMALISINIZ

İki İnsan Tipi RAĞMENCİLER OLSAYDICILAR

SİZİ GÖSTERİYOR SORUMLU KİM? İşaret ettiğinizin dışındaki “ÜÇPARMAK” Ergen olarak, kendi öğrenmelerinizden sorumlusunuz. İşaret ettiğinizin dışındaki “ÜÇPARMAK” SİZİ GÖSTERİYOR

AMA Yaklaşımı AMAÇLI yaklaşım Yapacağım AMA ……..…..olmuyor ……......olmak için...….……yapacağım

Öğrenme ortamının içinde yer al, “ mış ” gibi yapma. Pozitif düşünmeyi dene Sorun üretme ! Çözüme odaklan

Potansiyeller Beceriler Aile ve yakınlar Arkadaşlar NELERİN VAR ? Potansiyeller Beceriler Aile ve yakınlar Arkadaşlar Okulun ve öğretmenler Diğer destek öğeleri..

NASIL BİR STRATEJİ

hiçbir rüzgar yardım etmez. Hedefi olmayan gemiye, hiçbir rüzgar yardım etmez.

Bütünü görmek için yüksek bir yere çık Ne kadar istediğine karar ver Hedef belirle Tutkulu ol Çalışma ve iş yapma alışkanlıklarını gözden geçir Harekete geç Sonuna kadar git,dayanıklı ol

Hepsinden önemlisi şimdiye kadar yapabildiklerini Başarma isteğini ve (küçük de olsa) başarılarını….. “Kendini Hafife Alma”

Her insan; acıkır, susar, yorulur, uyur, hayal kurar, ağlar, güler, kızar, hata yapar.. Bütün bunları herşeye “RAĞMEN”, kendisi gibi yaşar

KÜÇÜMSEME.. HAKETTİĞİNDEN DAHA AZINA RAZI OLMA YAPABİLECEĞİNDEN DAHA AZIYLA AVUNMA SAHİP OLDUĞUNU KÜÇÜMSEME..

Bir amacım olduğuna (……) Üzerime düşeni yapacağıma SÖZLEŞME Ben …………………… kendi iradem ve isteğimle: Bir amacım olduğuna (……) Üzerime düşeni yapacağıma Varmak istediğim hedefe, kendi çabamla ilerleyeceğime

Tercihimi kendimi keşfetmek ve kendim gibi olmaktan yana kullanacağıma.. Ya bir yol bulmak veya Bir yol açmak için bütün gücümü kullanacağıma, söz veririm.

Yeni Uygulamanın Özellikleri SBS yanlızca 8.sınıfta yapılacak, Sınav puanı 100-700 aralığında olacak. OYP: (SBS + 6.,7. VE 8. YBP) / 2 YBP eşit oranda etkili

SBS testlerin ağırlık katsayıları ne olacak? Türkçe test ağırlık katsayısı 4, Matematik test ağırlık katsayısı 4, Fen Bilgisi test ağırlık katsayısı 3, Sosyal Bilgiler test ağırlık katsayısı 3, Yabancı Dil test ağırlık katsayısı 2 şeklinde olacaktır.

Rehber Öğretmen Özge ÇAVUŞOĞLU BAŞARI İÇİN ÇOK ŞEY GEREKLİDİR. AMA BUNLARIN EN ÖNEMLİSİ KENDİNE GÜVENDİR… Çalışmalarınızda Başarılar Dileriz... Rehber Öğretmen Özge ÇAVUŞOĞLU