YAZILIM 2.Hafta Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’ne aittir. Bu ders içeriğinin bütün hakları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
CEIT 101 Teorik Vasfi Tuğun - Konu 9 -.
Advertisements

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
YAZILIM (SOFTWARE).
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI
İnternete Nasıl Bağlanırız?
BLG 201 ŞAHİN AKDAĞ.
BİL Temel Bilgisayar Bilimleri
KURSUN HEDEFİ TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMINI KAVRAMAK VE BİLGİSAYARI GÜNLÜK HAYATIMIZA YERLEŞTİRMEK.
Ders Adı: Bilgisayar Donanımına Giriş
ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI
Hazırlayan: Emin BORANDAĞ
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
Bilgisayara giris ders Notlari
Microsoft Powerpoint Uygulaması
Bölüm 1 Ağlar ve Verİ İletİşİmİ
MART 2013 İŞLETİM SİSTEMLERİ.
Ankara T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Eğitimi Programı Bilişim Teknolojileri.
İşletim Sistemleri Tanım: Kullanıcı ile bilgisayar donanımı arasında bağlantıyı sağlayan özel bir yazılımdır.
Klavye Dilini Değiştirmek Disket, CD-ROM gibi saklama birimlerini biçimlendirme Disketleri kullanılabilir yani veri depolamaya hazır hale getirmek için.
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
 Yazılım bir teknoloji terimidir. Bilgisayarı oluşturan donanım parçalarını yöneten hem de kullanıcıların işlerini yapmak için gerekli olan komutlar.
İÇİNDEKİLER-1 Başlangıç Bilgisayarı düzgün Şekilde Çalıştırma
AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
İŞLETİM SİSTEMİ.
EYLÜL 2014 İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilgisayar Uygulamaları.
Bilgisayar Ağları.
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
İNTERNET VE İLETİŞİM İnternet Bağlantı Şeması
YAZILIM.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi Bilgisayar Dersi Ayşenur Buyruk
YAZILIM.
Bilgi ve İletişim Teknolojisi
YAZILIM.
BİLGİSAYAR AĞLARI.
KABUK İŞLEMLERİ.
Hangisi bir işletim sistemi değildir?
İŞLETİM SİSTEMLERİ – I : WINDOWS XP
33 CHAPTER TEMEL UYGULAMA YAZILIMLARI. © 2005 The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. 3-2 Uygulama Yazılımları Temel Uygulamalar Genel amaçlı.
Ağlar ve Veri İletişimi
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Bilgisayar (Computer) Bilgisayar, uzun ve çok karmaşık hesapları bile büyük bir hızla yapabilen, mantıksal (lojik) bağlantılara dayalı karar verip işlem.
Bilgi Teknolojileri Araş.Görev. Semih ÇALIŞKAN 2.Hafta.
DOSYA YÖNETİMİ 3. Hafta Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’ne aittir. Bu ders içeriğinin bütün.
GENEL KAVRAMLAR 1. Hafta Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’ne aittir. Bu ders içeriğinin.
Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’ne aittir. Bu ders içeriğinin bütün hakları saklıdır. İlgili.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
BİL3006 BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM
Dosya, Klasör ve Sürücüler
CEMİL ŞAHİN Bilişim Tek. Öğrt.
İnternet Nedir İnternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine bağlayan, dünya çapına yayılmış olan bir iletişim ağıdır yılında ABD Savunma Bakanlığı.
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
BİLGİSAYAR AĞI NEDİR ? Network(Bilgisayar Ağı), İki veya daha fazla bilgisayarın birbirine bağlanmasıyla oluşan sistemlerdir..
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ
YAZILIM TEKNOLOJİLERİ
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
::: Soru Numarası Seçin :::
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
YAZILIM.
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
Dosya Yönetimi.
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Araş.Görev. Semih ÇALIŞKAN 2.Hafta
Temel Internet Kullanımı Y. Doç. Dr. M. Sıtkı İlkay Ekim 2006.
Açılış yoklama İşletim Sistemleri. Bilgisayarlarda işletim sistemi, donanımın doğrudan denetimi ve yönetiminden, temel sistem işlemlerinden ve uygulama.
MİCROSOFT WORD KELİME İŞLEMCİ
Sunum transkripti:

YAZILIM 2.Hafta Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’ne aittir. Bu ders içeriğinin bütün hakları saklıdır. İlgili kuruluştan izin almadan ders çeriğinin tümü ya da bölümleri mekanik, elektronik, fotokopi, manyetik kayıt veya başka şekillerde çoğaltılamaz, basılamaz ve dağıtılamaz. Her hakkı saklıdır © 2014 Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi uzem.neu.edu.truzem.neu.edu.tr Uz. Şenay KOCAKOYUN Distance Learning Center Near East University Nicosia, Northern Cyprus

Yazılım Yazılım, elektronik aygıtlarınaygıtların belirli bir işi yapmasını sağlayan programların tümüneprogramların verilen isimdir. Yazılım Türleri 1- Sistem Yazılımları (System Software): Bilgisayarın kendisinin işletilmesini sağlayan, işletim sistemi gibi yazılımlardır. 2- Uygulama Yazılımları (Application Software): Bu kullanıcıların işlerine çözüm sağlayan örneğin çek, senet, stok kontrol, bordro, kütüphane kayıtlarını tutan programlar, bankalardaki müşterilerin para hesaplarını tutan programlar vs. gibi yazılımlardır.

İşletim Sistemi Yazılımları Hem bilgisayarın donanımı için gerekli programları çalıştırabilmemizi, hem de uygulama yazılımlarını kullanabilmemizi olanaklı kılan yazılımlardır. Uygulama yazılımları ile donanımlar arasında bir köprü vazifesi görürler. Linux, Unix…

İşletim Sistemleri’nin Temel İşlevlerini Anlamak İşletim sistemi bilgisayara bağlı bütün donanım birimlerini kontrol edebilmektedir. Sabit disk üzerine depolanmış programların ve dosyaların nerede olduğunu kayıt altına alır. İşletim Sistemi, RAM’i çalıştırmak istenen bütün uygulamalara eşit şekilde ayırmaktadır. Önemli kavramlar: Çekirdek, Kabuk, Dosya Sistemi, Uygulama

Uygulama Yazılımı Günlük ihtiyaçlarımız için kullanacağımız programları ifade etmektedir. Kelime işlemci: Ms Word… Animasyon: Flash Hesap Tabloları: Ms Excel

Kullanılan yazılım uygulamalarını bilmek Kelime işlemciler: Rapor, ödev, yazışma vb işlemlerde kullanılır.(Word) Hesap Tabloları: Matematiksel yeteneklere sahip esnek yazılımlardır.(Excel) Veritabanları: Bilgi düzenli ve kolay bir şekilde saklanabilir. (Access) Sunu programları: Seminerlerde, konferanslarda görsel anlatıma olanak sağlayan programlardır(powerpoint) Grafik Yazılımları: Photoshop… Mühendislik Uygulamaları: AutoCad… Ticari Uygulamalar: Muhasebe, stok prog. İletişim Yazılımları: Microsoft Internet Explorer…

BİLGİ AĞLARI (LAN & WAN) LAN (Yerel Alan Ağı): bilgisayar birbirleri ile kablolar aracılığı ile bağlantı kurulmaktadır.

WAN (Geniş Alan Ağı): Bilgisayarlar ağa telefon hatları ile modem kullanarak bağlanmaktadır. Uluslar arası bir şirketin her ülkedeki ofisinin bağlı olduğu ağ örnek verilebilir BİLGİ AĞLARI (LAN & WAN)

Kullanıcı: Sunucu: Kullanıcılara hizmet etmekle görevli bilgisayarı ifade etmektedir. BİLGİ AĞLARI (LAN & WAN)

İç Ağ(Intranet) Dış Ağ(Extranet) InternetIntranetExtranet GirişAçıkÖzelAncak Paylaşmayla KullanıcılarHerkes Açıkİş OrtaklarıÜyeleri İçin BilgiGenelŞirkete Özel Paylaşım Sektör Konusuna Özel LANWAN

Internet Üretilen bilgiyi paylaşma, saklama, kolay şekilde ulaşma istekleri sonucu doğmuş bir teknolojidir.

Bilgi Teknolojilerinin Yaşamın Her Evresinde Kullanımı İş yaşamında Bilgisayar geniş ölçekli uygulamalar; Havayolu rezervasyon sistemleri… Elektronik Dünya Elektronik Posta Çevrimiçi hizmetler ve bir şeyler satın alma

Bilgisayar kullanımında dikkat edilmesi gerekenler

Bilgisayar Kullanımı ve Dosya yönetimi Bilgisayarı açmak kapatmak Tepki vermeyen uygulamaları kapatmak Ctrl+Alt+Del Yazılım uygulamalarını yüklemek kaldırmak Denetim masası- Programlar- Ekle Kaldır Dosyayı istenilen bir alana saklamak Ctrl+S Metin editörü uygulamasını kapatmak Alt+F4

Pencereler ile çalışma

Dosya Yönetimi Kavramlar Dizinler/ klasörler kullanıcı tarafından oluşturulabilir. Ana dizin (C sürücüsü) Alt işareti olan klasörler başında(+) ile görüntülenir.

Program Dosyaları Sistem dosyaları sys uzantılıdır. Grafik dosyaları gif,jpg uzantılıdır. Multimadia dosyalar.avi,.mpeg, mp3 uzantılıdır. Metin dosyaları.doc,.txt… olabilir. Sıkıştırılmış dosyalar.rar, zip şeklindedir. Kendiliğinden açılan programlar exe uzantılıdır.

Dosyaları adlarına, büyüklüklerine göre sıralama İlgili klasör açılır Sağ tuş menüsü Simgeleri yerleştir Ada göre, türe göre boyuta göre, tarihe göre

Kes Kopyala Yapıştır Kes Ctrl+X Kopyala Ctrl+C Yapıştır Ctrl+V