Twinspace www.etwinning.net.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

 Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir.
twinning NEDİR? NELER YAPILABİLİR? GALERİ ÖĞRENME ETKİNLİKLERİ
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Oxford Learn – Online Practice Öğretmenler için Kayıt Süreci
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
İGOOGLE EBRU KAYA İGOOGLE NEDİR?  iGoogle özelleştirilebilir bir ana sayfadır.  iGoogle, üst bölümünde bir Google arama kutusu, alt bölümünde.
Merhaba ben Abdullah Alp ASLAN Globax Firması Yöneticisiyim
Avrupa okulları içi a ğ KAYIT. KAYIT OLMA Sıkça kontrol ettiğiniz bir e-posta adresi yazın. İletişim için önemli! Uygun bir kullanıcı adı seçin, çünkü.
WordPress ile iTEC Öğretmen Bloğu
eTwinning araçları hakkında Bilgilendirme
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi PORTAL.
Kitap Uzatma İşlemi ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI.
Bizde Hyde Park vardı da biz mi konuşmadık diyen Martılar’ın yeri MARTILAR’A FORUM KULLANMA DERSLERİ Ders 2. Kullanıcı adım var, şifreyi de biliyorum
Avrupa okulları içi ağ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi.
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Katalog Tarama İşlemi.
Hayat boyu öğrenme programı
Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı
Oturum aç butonuna tıklayın.
Wordpress Eğitimi 2.
İLETİŞİM VE BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Bilgi Paylaşımı için Araçlar
Adım 1 adresine gidin.
eTwinning Bilgilendirme Toplantısı
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
İNTERNETTE İLETİŞİM YOLLARI
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
Modül 5 FACEBOOK.
Modül 5 FACEBOOK. DURUM Zaman Tüneli Zaman tüneli her Facebook kullanıcısının tüm içeriğini düzenleyebildiği ve gösterebildiği bir sanal alandır. Zaman.
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi DESKTOP.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Avrupa okulları içi ağ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi.
Sınıfımızın Yeni İletişim Noktası
Etwinning Plus öğretmenlerinin, eTwinning projenize dahil edilmesi
Modül 5 FACEBOOK. Profil ve gizlilik Gizlilik ayarları Şimdi de Facebook hesabınızın gizliliğini koruma yollarını öğrenelim. Daha önce “Ben kimim” modülünde.
Yeni Başlayan öğrencilerimiz için UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ TANITIMI
ETwinning PORTAL.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
ETwinning Avrupa okullar için topluluk Öğretmenler için Avrupa’da işbirlikçi projeler geliştirebilecekleri ve fikir paylaşabilecekleri, güvenli ve ücretsiz.
eTwinning Eğitim Toplantısı
GGJ 2016 Oyun Yükleme GGJ Takımı. Bir GGJ kullanıcısı olmalısınız. Bir oyunu sisteme yüklemek için: 1. Bir GGJ hesabınız olmalı. 2. Bir jam merkezini.
1- İnternet Sağlayıcınızdan adresine giriniz. 2- Sitemizdeki sayfalardan Arşiv butonuna tıklayınız.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
 Destek sistemine hangi adresten ulaşabilirim?.  Sisteme nasıl giriş yapabilirim?  Kullanıcı bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim?  Bildirimimi nasıl.
Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı
KIRKLARELİ DEVLET HASTANESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Nisan 2017
eTwinning Bilgilendirme Toplantısı
eTwinning Twinspace Proje Çalışma Alanı
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
“Kimlik Bilgileri” kısmında Kişisel Bilgiler girilir ve “Kaydet” butonuna basılarak,bilgiler kaydedilir. Tüm Bilgilerin girişi eksiksiz yapılmadır.
Mailinize gelen şifre aktive edilecek.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
İNTERNETTE İLETİŞİM YOLLARI
BİLGİSAYAR AYAR VE BAKIM İŞLEMLERİ SAVAŞ TUNÇER
E Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU.
Sunum transkripti:

Twinspace www.etwinning.net

Twinspace Nedir? Twinspace, eTwinning Projeleri için online bir çalışma alanıdır. Twinspace, sadece yöneticiler tarafından izin verilen kişilerin erişim sağlayabildiği özel bir yerdir.  Twinspace, öğrenci ve öğretmenlerin birlikte çalışabildiği sanal bir sınıftır. Twinspace, çalışma planlarının yapıldığı ve bu planların sürekli olarak geliştirildiği bir merkezdir. Twinspace, Okulların birbirleriyle çalışmak için kullandıkları online bir platformdur.

Sanal Bir Sınıftır İşbirliğine Dayalı Bir Araçtır TWINSPACE Sanal Bir Sınıftır İşbirliğine Dayalı Bir Araçtır Çok dilli ve Güvenilir Bir Çalışma Alanıdır.

Twinspace’e Nasıl Ulaşacağız? www. etwinning. net Adresinden oturum açın.

Twinspace’e Nasıl Ulaşacağız? “TWINSPACE” başlığına tıklayın! eTwinning “MASAÜSTÜ”ne gidin “PROJELER”sekmesine tıklayın. “TWINSPACE” başlığına tıklayın!

ANASAYFA

Ana Sayfada Yer Alan Uygulamalar Sayfalar Materyaller Forumlar Öğretmen Bülteni Proje Günlüğü Sohbet Üyeler Twinmail

Twinspaceleriniz için kolay geçiş imkanı sağlar (Kısayollar) Portal ve Masaüstüne Ulaşabilirsiniz. Twinspace 26 Farklı dilde hizmet vermektedir. Twinspace’inizin İnternet üzerinde herkese nasıl göründüğüne bakın. Twinspace’in görülebilmesi için linke ihtiyaç duyulacağını unutmayın. Shortcuts of Portal and Teachers’ desktop Projeniz için, bir günlük ve/veya blog oluşturun. Gönderileriniz online olarak tüm üyelerce görüntülenecektir. «Öğretmen Bülteni» sadece öğretmenler tarafından görüntülenmektedir.

Twinmail: Mesajlaşma aracıdır. Üyesi olduğunuz Twinspace’lerdeki tüm ortaklarınızla mesajlaşabilirsiniz

(Mesaj Bırakabilirsiniz) Dil Değişikliği Fotoğraf Yükleme Duvar (Mesaj Bırakabilirsiniz) Twinspace Profilinizi Düzenleyebilirsiniz. Bu mesajları profilinize bakan herkes tarafından görülebilir. Ayarlar sekmesinde; projenizi tanıtan bir açıklama yazabilir veya var olan bir açıklamayı değiştirebilirsiniz. Ayrıca projeniz için bir logo yükleyebilir ve mevcut temanızı yenileyebilirsiniz..

SAYFALAR Etkinliklerinizi Bir Arada Toplayacağınız Yerdir. Mini bir web sitesi veya Blog tarzındadır Farklı Etkinlikler İçin Farklı Sayfalar Açılabilir Sayfaların sırasını değiştirebilir, günü geçenleri arşive atabilirsiniz. Hangi Sayfaların Kimler tarafından görüntüleneceğini ve düzenleneceğini belirleyebilirsiniz

Sayfanın Adını Yazacağınız Alan ÖRNEK SAYFA ŞABLONU Ayarlar Sayfanın Adını Yazacağınız Alan METİN YAZILACAK ALAN Menü

MATERYALLER Fotoğraflar, Videolar ve Dosyalar olmak Üzere 3 Farklı Bölüme Sahiptir. Dokümanlarınızı Bir Araya Toplamak İçin Klasör ve Albüm Açabilirsiniz. Resim dosyalarının sınırı 4Mb’tır. Video paylaşımı için öncelikle Youtube ve Vimeo’ya yüklemeniz Gerekmektedir. Pdf, Word, Ppt, Rar, Zip, Excel dosyalarını 20Mb’ı geçmeyecek şekilde yükleyebilirsiniz.

Albüm Oluşturma ve Albümlerin Listesi Görüntünün Yükleneceği Yer

FORUMLAR Üyelerin Belirli Konu Başlıkları Üzerinde Fikir Paylaşımı Yapabileceği Bir Alandır Buradaki Gönderileri Twinspace Üyeleri Görebilmektedir. Forum Oturumlarını «Öğretmen Yöneticiler» Açabilir. Öğretmen Üyeler ve Öğrenci Yöneticiler ise Oturumların Altına Konu Başlığı Açabilir. Tüm Üyeler Gönderilere Yorum Yapabilir.

Yazınızı düzenleyebilir, Forumu Arşive Atabilirsiniz. Forum Ekleme Yazınızı düzenleyebilir, Forumu Arşive Atabilirsiniz.

SOHBET Odadaki sohbetler gizli değildir. Tüm Sohbetler Kaydedilir ve Yönetici Kişiler Tarafından Okunabilir. Sohbetler 3 Ay Süreyle Saklanmaktadır. Sohbet Geçmişini İndirebilirsiniz.

SOHBET ODASI Katılıcı Listesi Sohbet Geçmişini İndirebilirsiniz Mesajınızı Gireceğiniz Kısım

ÜYELER Projenize Öğretmen – Öğrenci – Ziyaretçi davet edeceğiniz alandır. Üyelerin Statüleri Burada Değiştirebilirsiniz. (Yönetici – Üye) Kayıtlı Öğrencilerinizin Listesini Alabilir ve Şifrelerini Değiştirebilirsiniz. Tüm Üyeler ile Kolaylıkla İrtibata Geçebilirsiniz Arama kısmına isim yazarak istediğiniz kişinin profiline kolaylıkla erişebilirsiniz.

ÜYELER Öğrencilerinizin listesini şifreleriyle birlikte alabileceğiniz bölüm İsim Yazarak Üye Arayabilirsiniz Üye Davet Etme ve Mevcut Üyelere Mesaj Yazma Modülü

1 2 3

İlk Defa Projeye Katılacak Olan Öğrenciler İçin Daha Önce eTwinning Üzerinde Projeye Katılmış Olan Öğrenciler

Adını ve Soyadını Yazdığınız Öğrenci İçin Sistem Otomatik Bir Kullanıcı Adı Atar. Öğrencilerin Şifresini Siz Belirliyorsunuz. En az 6 Karakterden Oluşmasına Dikkat Edin

Öğrenciler için Twinspace 1 www.etwinning.net 2 twinspace.etwinning.net

Öğrenciler Twinspace’in dilini değiştirebilirler.

Öğrenci Yönetici, Günlük için Gönderi YAZABİLİR. Öğrenci Üye, Ana sayfadaki Proje Günlüğü’nü Görüntüleyebilir, Ancak Mesaj YAZAMAZ. Öğrenci Yönetici, Günlük için Gönderi YAZABİLİR. HİÇBİR ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN BÜLTENİNİ GÖREMEZ.

Profil Ayarlarını Değiştirebilirler

DUVAR’lara Mesaj Bırakabilirler

Üyeleri Görüntüleyebilirler Değişiklik Yapamazlar

Twinmail ile Proje Üyelerine Mesaj Gönderebilirler

ÖĞRENCİ ÜYELER SAYFA AÇAMAZLAR ÖĞRENCİ YÖNETİCİ SAYFA AÇABİLİR

ÖĞRENCİ ÜYELER VİDEO YÜKLEYEMEZ MATERYALLER BÖLÜMÜNDE ÖĞRENCİ ÜYELER RESİM YÜKLEYEBİLİR ÖĞRENCİ ÜYELER DOSYA YÜKLEYEBİLİR ÖĞRENCİ ÜYELER VİDEO YÜKLEYEMEZ

RESİM VİDEO Öğrenci Yönetici DOSYA

ÖĞRENCİ ÜYELER MATERYALLER BÖLÜMÜNDE ALBÜM VE KLASÖR AÇAMAZLAR DİKKAT ÖĞRENCİ ÜYELER MATERYALLER BÖLÜMÜNDE ALBÜM VE KLASÖR AÇAMAZLAR ÖĞRENCİ YÖNETİCİ AÇABİLİR

FORUM da Konu Başlığı Açamazlar; Mevcut Konu Hakkında Yorum Yapabilirler.

TEŞEKKÜRLER