COMPANY Veritabanı Örneği (Gereksinimler)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DE NASIL VERİLİR ? DİPLOMA EKİ ÇALIŞTAYI
Advertisements

WELCOME HOŞ GELDİNİZ Sandi Engler Overseas College Counselor
Nesneye Dayalı (Nesne Tabanlı ) Programlama
EER. Domainof Attribute Temel olarak alacağı değerler kümesini tanımlar Komposit birleşik alanlar için domain – O alanların kartezyen çarpımına eşit olacaktır.
Kavramlar İlişki (Relation)
YURT DIŞINDA ÖĞRENİM Ertan Pekşen KOU Müh. Fak Jeofizik Müh. Bölümü
Mind, Brain, Education together for a more ` humanistic approach ` to education Dr Tokuhama-EspinosaDr. Siva Kumari, Dr Yong Zhao Sir Ken Robinson.
Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sistemine Kullanıcı Adı (Öğrenci Numarası ) ve tarafınızdan belirlenen Şifre ile giriş yapılır; You can have access to Student.
Atama ve eşleme (eşleştirme) problemleri (Matching and Assignment problems)
Member of Consortium This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Düşük Sıcaklık Güç Üretimi Section 14.
U LUSLARARASI Ö ĞRENCI DEĞIŞIM VE UYGULAMALI SEKTÖR EĞİTİMİ P ROGRAMLAR I.
ER Şemaları Kullanılarak İlişkisel Veritabanının Tasarlanması
ÖĞRENCİ İŞ BAŞVURU FORMU (STUDENT JOB APPLICATION FORM) FORMU DOLDURURKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR / POINTS FOR CONSIDERATION WHEN FILLING OUT THIS FORM.
Üç Şema Modeli (Three Schema Model)
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu DİPLOMA EKİ PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (KAZANIMLARI) DİPLOMA EKİ EĞİTİM SEMİNERİ Dönemi Bologna Sürecinin Türkiye’de.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Building Mutual Trust Between the Labour Market and Education Panel Session.
RAISE RECORD/CURSOR TRIGGER
Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Reach customers with Mobile Search Network.
AKTS ve DE Etiketleri Müracaatları için Program Bazında Yapılacak Çalışmalar Hazırlayanlar:Dr. Ali Osman KURT Dr. Nesrin KENAR Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü.
/ 141 Yrd. Doç. Dr. Turan SET Atatürk University Medical Faculty, Erzurum QUALİTY CIRCLES
Kabuk Programlama Shell Scripting(bash)
 THE 2. The, evrende tek olan ve dolayısıyla belirli olan şeylerle kullanılır: 1. The, daha önce sözü edilen ya da karşı tarafça zaten bilinen kişi.
WELCOME TO MY SCHOOL OKULUMA HOŞGELDİNİZ
COSTUMES KILIKLAR (KOSTÜMLER)
Gizli / İsimsiz Raporlama Tanıtımı
ISE Senior Project Fall 2015.
Gebze Technical University Department of Architecture
Database for APED Büşra Bilgili | Emirhan Aydoğan | Meryem Şentürk | M. Arda Aydın COMPE 341.
K ıSıT -V ıEW -S EQUENCE U NıON -I NTERSECTıON -E XCEPT E XıSTS -I N İbrahim Onur Sığırcı.
C OMPANY DB / Ö RNEKLER İbrahim Onur Sığırcı. İ LIŞKI T ABLOLARı idfnamelnamebdate AhmetDemir MehmetBakır AyşeTunç1994.
S ÜLEYMAN Ş AH ÜN İ VERS İ TES İ DERS KAYIT İŞ LEMLER İ / COURSE REGISTRATION PROCESS.
Veri Tabanı Yönetimi Dersi 2. Laboratuvarı Arş. Gör. Pınar CİHAN.
IRE 310 History of Middle East Instructor Prof.Dr.Esat Arslan.
There was a man who was thinking of building an honourable structure that could last for milleniums and show the king’s power. So, he racked his brain.
TEOG SINAVINA BU KELİMELERİ BİLMEDEN GİRMEYİN UNIT 4.
SUMMER SCHOOLS PRESENTATION WELCOME OVERSEAS COLLEGE GUIDANCE OFFICE YAZ OKULLARI SUNUMU HOŞGELDİNİZ YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK OFİSİ.
SUMMER SCHOOLS PRESENTATION WELCOME OVERSEAS COLLEGE GUIDANCE OFFICE YAZ OKULLARI SUNUMU HOŞGELDİNİZ YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK OFİSİ.
CHILD PORNOGRAPHY IŞIK ÜNİVERSİTESİ
Students social life and join the social clubs. BARIŞ KILIÇ - EGE DÖVENCİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ
Self-Registration on the Coats Supplier Portal
İSTATİSTİK II Hipotez Testleri 1.
YDI101 YABANCI DIL 1 HAFTA 1. We use subject pronouns when the pronoun is the subject of the sentence. When the subject appears the second time, we don’t.
Femore Cream femore medikal jel nedir government shutdown on GE's businesses, Rice remained bullish on GE's renewed focus on core infrastructure areas.
ER Basic Model Entity: Real-world object distinguishable from other objects. An entity is described (in DB) using a set of attributes. Entity Set: A.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı Modül 24: UFRS’lerin Bankacılık Sektöründe Kabul Edilmesi (Bölüm II) 2. Denetçi Perspektifi Reinhard Klemmer,
BİLİMSEL ÇALIŞMA BASAMAKLARI SCIENTIFIC WORKING STEPS MHD BASHAR ALREFAEI Y
LEFM and EPFM LEFM In LEFM, the crack tip stress and displacement field can be uniquely characterized by K, the stress intensity factor. It is neither.
Bölüm # 2 VERİ TABANI DERS NOTLARI Veri Tabanı Tasarımı
KM452 DESIGN PRODUCTION OF OLEFINS FROM METHANOL
İSTATİSTİK II Tahminler ve Güven Aralıkları - 2.
RA-Relational Algebra
FINLAND EDUCATION SYSTEM I am talking about the Finnish education system today.
Bölüm # 2 VERİ TABANI DERS NOTLARI Veri Tabanı Tasarımı
Company DB / Örnekler İbrahim Onur Sığırcı.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İSTATİSTİK II Hipotez Testleri 1.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
HERŞEY DAHİL KATILIM ÜCRETLERİ /ALL INCLUSIVE REGISTRATION FEE
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2019 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Imagine that you are a teacher and you are taking your 20 students to England for the summer school.
2019 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN
UNIT 6 Future Perfect.
CÜNEYT ÇAKIR Birth Place: Istanbul / Turkey Date of Birth:
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

COMPANY Veritabanı Örneği (Gereksinimler) Şirket (COMPANY) farklı bölümlerden (DEPARTMENT) oluşuyor. Her bölümün bir adı, numarası ve o bölümü yöneten (manage) bir yöneticisi bulunuyor. Yöneticinin bölümü yönetmeye başladığı tarihi bilmek istiyoruz. Her bir bölüm belirli sayıda projeyi (PROJECT) kontrol (control) ediyor. Her bir proje adı, numarası ve projenin gerçekleştirildiği bölge (location) bilgilerine sahip.

COMPANY Veritabanı Örneği (Gereksinimler) Her bir çalışanla (EMPLOYEE) ilgili olarak sicil numarası (social security number), adres (address), maaş (salary), cinsiyet (sex) ve doğum tarih (birth date) bilgilerini saklamak istiyoruz. Bir çalışan sadece bir bölüme ait olabilir (works for) ancak bir çalışan birden fazla projede çalışabilir (works on) alabilir. Bir çalışanın her bir projede haftada kaç saat çalıştığı bilgisini tutmak istiyoruz. Her bir çalışanın doğrudan bağlı olduğu amirini (supervisor) bilmek istiyoruz. Her bir çalışanın bakmakla yükümlü olduğu belirli sayıda yakını (DEPENDENT) olabilir. Bu kişiler için isim, cinsiyet, doğum tarihi ve yakınlık derecesini bilmek istiyoruz.

“COMPANY” ER Şeması

“UNIVERSITY” VT Consider the following set of requirements for a University database. Design an ER diagram for this application: The university keeps track of each student's name, student number, social security number, current address and phone number, permanent address and phone number, birthdate, sex, class (freshman, graduate), major department, minor department (if any), degree program (B.A., B.S., ... Ph.D.).  Some user applications need to refer to the city, state, and zip code of the student's permanent address and to the student's last name.  Both social security number and student number are unique for each student. All students will have at least a major department. Each department is described by a name, department code, office number, office phone, and college.  Both the name and code have unique values for each department. Each course has a course name, description, course number, number of credits and offering department.  The course number is unique or each course. Each section has an instructor, semester, year, course, and section number.  The section number distinguishes sections of the same course that are taught during the same semester/year; its value is an integer (1, 2, 3, ... up to the number of sections taught during each semester). A grade report must be generated for each student that lists the section, letter grade, and numeric grade (0,1,2,3, or 4) for each student and calculates his or her average GPA (grade point averaga).

“UNIVERSITY” ER Şeması Student Class StudentID SSN Sex Zip Degree City Birth date State Name Address Department DName DCode OfficeNumber OfficePhone College Course CName CourseDesc CNumber Credits Section Instructor Year Semester SectionNumber GPA Numeric Grade Letter Grade Grade_Report Belong_To Offer Minor In Major In N 1 M Tel

ER DIAGRAM FOR A BANK DATABASE Requirements and Relationships?