Hep gerçeği, hep dürüstçe yazan insan… ESKİ DATÇA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EVİMDEYİM GÜVENDEYİM U.
Advertisements

OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
AŞK YARASI SESLİDİR.
SON NEFESİME KADAR SEN…
KISSADAN HİSSELER.
Özdemir Asaf’tan
Lütfen sesli izleyiniz...
EKMEKLE TUZ Ö y k ü c ü Yaşar Kemal değilim ki yazdıklarımla geçinebileyim.
Bu Toprakların Kızı… , Harbiye Açıkhava Tiyatrosu.
BUGÜN BEN İ M GÜNÜM. YEMEK YEMEGİ ÇOK SEVİYORUM ÇÜNKÜ BENİM BÜYÜMEM İÇİN EN DOĞAL HAKKIM.
ÖĞRETMENİM'E
Bugün... Küçük güzelliklerin günü olsun...
BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU’NDAN
Paydası 10 olan basit kesirler
HAZIRLAYAN:PINAR MÜJDECİ
Bugün... Kücük mucizelerin günü olsun...
Hiç Bir insani unutmak, bir insandan vazgeçmek, bir insani hayatından sonsuza kadar çıkartmak zorunda kaldın mi hiç...¿ Hani ölmüş gibi, hani uzatsan da.
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
Birey Nedir? Toplumun bir parçası olan ve kendine özgü ayırıcı özellikleri bulunan tek fert olarak nitelendirilmiştir. Ben bir bireyim. Yaşadığım toplumun.
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
Seslidir BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ: Bir kuruluşun tepe noktasında yetkili olsam bile, bunu asla başka şekilde kullanmamalıyım.
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
Mazi Kalbimde Yaradır Sesli Dinleyiniz.
Yaşanan tüm güzel anlar bitmiş meğer gözünde…
AHLAK.
Sezai Karakoç 1950’lerden itibaren dahil olduğu Türk şiir dünyasında kendine mahsus bir şiir dili ve problematiği kurabilmiş, Türk şiirinde sadece kendisi.
Zekat, Hac ve Kurban ibadeti
TÜRKÇE / Parçada Anlam PARÇADA ANLAM Ana Düşünce Yardımcı Düşünce.
KİTAPLIKTA NELER VAR ? Şeyma KURPLİKAYA. Ders kitaplarımızın dışında, bilgiye ulaşmak için çeşitli kitaplar vardır. Ansiklopediler, dergiler, şiir kitapları,
MUMLARIN ÖYKÜSÜ.
ANNELER GÜNÜ... Anneler günü Mayısın 2.Haftası
Hülya Büyüköner Cansıla
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 2 Aralık 2009 Çarşamba Bir sayının sağına nokta.
EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR Davranışlarımızla çocuğumuza model olmalıyız.
BABAM.
B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM
YAĞMUR KAÇAĞI Lütfen sesli izleyiniz
Tanrım!Huzurundayım ve çok mutluyum. Senden rütbe,servet ve şöhret istemiyorum
KONUŞAN EŞYALAR İyi Seyirler..
Zamansızdır hep ayrılık.... Yalnız hayat bin işkence, Kim demiş ki bahtiyarlık? Can bedenden gitmeyince, Zamansızdır hep ayrılık.
Bugün küçük mucizelerin günü olsun..
1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümlede numaralanmış.
Bir bedende atan kalp gibiydik!
23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlu Olsun 
OKUMAK ÜZERİNE Hüdayi Can Çankırı, 2014.
Bugün küçük mucizelerin günü olsun..
A NNELER G ÜNÜN K UTLU O LSUN ANNEME KÜÇÜK BİR HEDİYEM…
Bu hikaye bir babanın para ve değerli bir eşyayı kaybettiği için 5 yaşındaki kızına ceza verdiği zaman meydana geldi. Paranın bulunamadığı zor zamanlardı.
Bir seher vakti, Gezerken sanal alemde, “Arayı arayı bulsam izini, İzinin tozuna sürsem yüzümü, Hak nasib eylese görsem yüzünü, Ya Muhammed Canım arzular.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
KELİME OYUNU YARIŞMASI 1 GENEL BİLGİ Her yarışmacı 12 soruya yanıt verecektir Yarışmacı, sorunun yanıtını bilemediği takdirde dilediği kadar.
İKİ ERKEK KARDEŞ.
slayt geçişini kendi haline bırakınız…
Ben kimin için ağladım, Bilmediğim o ıssız gecelerde, Kimin için yazdım onca özlem şiirini, Umutsuzluğu yaşayarak…..
Soru: Kenan 16 Liraya bir top almak istiyor.Fakat Kenan’ın 9 Lirası var.Kenan’ın topu alabilmesi için kaç Liraya ihtiyacı vardır?
ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU
ŞÜKRAN AŞKINCI 1/C SINIF ÖĞRETMENİ 1. 2 FEDAKÂR ANNEC İĞİ M; SANA OLAN VEFA BORCUMUZU B İ R GÜNDE ÖDEYEMEY İ Z D İ YEREK YOLA ÇIKTIK.
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?
CİHAN DEMİRCİ.
Evlenir misin? ( Hadi Koş Gel… )
KONU:İÇİMİZDEKİ ŞEYTAN KİTABININ İNCELENMESİ.
Neden kitap okuyoruz.
Küçük kız babası ile ormanda yürüyüş yaparken, ayağı takılıp yere düşüyor. Can acısıyla "Ahhh" diye bağırınca ilerideki dağın tepesinden "Ahhh" diye bir.
PİETER PAUL RUBENS. Peter Paul Rubens Flaman ressamdır. 28 Haziran 1577 Siegen/Westfalen doğumludur. 30 Mayıs 1640 Anvers’de hayata gözlerini yummuştur.
BİLİŞSEL DAVRANIŞÇI KURAMLAR
1. 2 DEPREM NEDİR ? Yerkabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yer.
Sunum transkripti:

Hep gerçeği, hep dürüstçe yazan insan… ESKİ DATÇA

Eski Datça’nın, o kendine has özellikleriyle dolu şirin yakasındaki mütevazı evinden, yaşama nasıl bakabildiğini görüp de düşündüğüm güne kadar ben, ustayı pervasızca yazdığı ama ders veren şiirleriyle tanırdım. Hayatı ve yaşayanlarını hissetmiş olmasının ona has bir yetenek olduğunu anladım. Basit ama huzurlu yaşantısına gıpta ettim hatta imrendim diyebilirim. Okuma kitaplarını ellerinden düşürmeyen ve aynı zaman da birer ressam olan eşi ve kızının da, o basit ama takdir edilen yaşamlarına şahit olurken, sevgileri gözlerinde ve olağan hallerinde gizli bu insanların, evlerini bana açtıkları ve görüntü almama izin verdikleri için, onlara sonsuz birer teşekkür borçluyum. Hoşça kal “CAN” baba..