>>MADDENİN HALLERİ<<

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ
Advertisements

İşte şimdi yakaladım seni!
MADDENİN HALLERİ.
MADDENİN HALLERİ KATILAR HAL DEĞİŞİMLERİ SIVILAR GAZLAR.
Maddenin şekli ve durumu ısı aldığında yani ısıtıldığında
Genel Kimya 101 L Deney 2 Difüzyon.
Genleşme ve Büzülme Katı , sıvı ya da gaz halinde bulunan maddelerin hacimleri ısı aldığında artar, bu olaya genleşme denir. Aynı maddeler sıcaklığı düşük.
MADDE DÖNGÜLERİ KASIM 2010 GRUP AY TALİA YAŞAR BAKDUR İ.Ö.O.
HAZILAYAN: AYŞE KEVSER GEDİKBEY 4/A
MOLEKÜLER YAPILI OLMAYAN
İnsan ve Çevre Kirlenme Çeşitleri Çevre Kirliliği ve Sağlığımız
MADDENİN HALLERİ GAZ KATI SIVI.
BAKANLAR KURULU ORTA VADELİ PROGRAM KABUL EDİLİR. MAYIS AYI SONUNA KADAR RESMİ GAZETEDE YAYIMLANIR DPT.
MADDENİN HALLERİ Maddeler ısı etkisi ile hal değiştirebilirler. Su yeterince soğuduğunda donar, buz halini alır. Buz suyun katı halidir. Çeşmeden akan.
Gümrük Yükümlülüğünün Sona Ermesi
Farklı elementlere ait atomların belirli oranlarda bir araya gelerek bağ yapmasıyla oluşan yeni ve saf maddeye bileşik denir.
Maddenin Değişimi.
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
MAK 101 Makine Mühendisliğine Giriş BAŞLIK 1. İsim 2. İsim.
Maddenin Değişimi.
MADDEYİ TANIYALIM.
HAL DEĞİŞİMİ.
Madde,Cisim,Malzeme, Eşya,Alet
MADDENİN HALLERİ Maddenin 3 hali vardır. KATI SIVI GAZ.
BİT Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Ruveyda Esra Hekimoğlu 3-C 698  Annem yemek yapıyor ben de bir köşede onu izliyorum. Annem tavaya tereyağını koydu ve ocağı yaktı. Benim aklıma dersimizin.
MADDE HACMİ VE KÜTLESİ OLAN VARLIKLARA MADDE DENİR.
MADDENİN HALLERİ KATILAR HAL DEĞİŞİMLERİ SIVILAR GAZLAR.
Maddenin halleri olan katıların,sıvıların ve gazların temel özellikleri 1)MADDENİN KATI HALİ: * Maddenin biçiminin belirli olduğu haldir. * Taş,silgi,kalem..vb.maddeler.
Temizlik Makinaları Maddeleri Temizlik Makinaları Maddeleri.
Sunum transkripti:

>>MADDENİN HALLERİ<<

Katı Maddenin katı hali belirli bir şekle ve hacme sahiptir. Katı maddeyi oluşturan atom ve moleküller yok denecek kadar azdır. Atom ve moleküller arasında bir düzenlilik vardır.Atomlar titreşim hareketi yaparlar.Maddenin en düzenli halidir.

Sıvı Maddenin sıvı hali, belirli bir şekle sahip değildir. Sıvılar akışkan olduklarından bulundukları kabın şeklini alır. Sıvı halde atom veya moleküller katılardan daha düzensiz olup tanecikler arası boşluklar katılardan daha fazladır ama sıkıştırılamazlar.

Birazcık düzensiz hareketleri vardır Birazcık düzensiz hareketleri vardır.Ayrıca bulundukları kabın şeklini alırlar ve bir halden başka bir hale girebilirler.

Gaz Atom veya moleküllerin arasında boşlukların en çok olduğu haldir Gaz Atom veya moleküllerin arasında boşlukların en çok olduğu haldir. Gaz tanecikleri arasında boşluk fazla olduğunda gazlar sıkıştırılabilirler. Gaz tanecikleri düzensiz olarak hareket ederler. Bu hareketleri sırasında gaz molekülleri birbiri ile homojen olarak karışabilirler.

Bunların yayılmaları hissedilebilir veya gözle takip edilebilir Bunların yayılmaları hissedilebilir veya gözle takip edilebilir. Bir odaya damlatılan bir kolonyanın kokusu kısa sürede hissedilirken, bir sigara dumanının yayılması da gözle takip edilebilir·Konuldukları kabı dolduracak şekilde genleşerek kabın şeklini ve hacmini alırlar. Gazlar maddenin en düzensiz halidir.

Plazma Gaz halindeki maddeye enerji vermeye devam edersek, atomların dış kabuklarındaki elektronlar atomdan ayrılmaya başlar. Bu durumda madde, artı ve eksi yüklü parçacıklardan oluşan yüksek enerjili bir gaz haline gelir.

Artı ve eksi yükler, birbirlerini çekmelerine rağmen, birleşerek nötr bir atom oluşturamazlar çünkü parçacıkların kinetik enerjileri, aralarındaki elektrostatik bağ enerjisinden fazladır. Güneş ve diğer yıldızlar (nötron yıldızları hariç) tamamen plazma halindedir. Plazma haline uzay boşluğunda da bolca rastlanır.