Kadın için ne demişler:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ey kahraman Türk kadını,
Advertisements

Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
YUNUS EMRE ANMA GÜNÜNE HEPiNiZ HOŞGELDİNİZ…
DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI
MEKTUP SESLİ.
Bedri Rahmi Eyüboğlu Şairim Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası
“selamı veren eman verir; selamı alan selamette olur” der ve
AŞK YARASI SESLİDİR.
KADIN ve SOSYAL YAŞAM Prof.Dr. Gönül BUDAK Dokuz Eylül Üniversitesi
Ressam -B.R.Eyüboğlu – Oto portre
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
Nazım Hikmet diyor ki;.
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
Özdemir Asaf’tan
Güfte ve beste: MEDİHA ŞEN SANCAKOĞLU
Sesli izleyiniz yılında İzmir'de doğmuştur. Bestekarımız mûsikî çalışmalarına daha yedi yaşında iken amcası Emin Efendi'den meşk ederek başlamıştır.
Gönül gözüyle baksan göreceksin şaşırma
Gece gündüz seyreder baba hapishanesi
Şair Yahya yahşiden babasına sesi açınız tıklayarak geçiniz.
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU’NDAN
DOSTLARIMLA SOHBET Mustafa Süreyya Sezgin.
BİR DALDA İKİ KİRAZ alperen dizgi Sesli dinleyiniz ya da tıklayınız.
SCHUBERT- Serenade.
Ben yaşamın adını İSTANBUL koydum!
Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar... Le ley Urfa De hele bana Bu ne haldır gözüm Bu nasıl bela.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
HEPİMİZİN ARADIĞI HUZUR
Dili mercan, dizi mercan, dişi mercan
Korkmuyorum Seni Sevmekten
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
Mazi Kalbimde Yaradır Sesli Dinleyiniz.
KADIN ve SOSYAL YAŞAM Prof. Dr. Gönül BUDAK Dokuz Eylül Üniversitesi
BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
Sen hangisini seçerdin?
Beni aramaya çıkarsa düşlerin,
ANNECİĞİM.
Yürekten gelir hani Duygular. Satırlara dökmek istersin
Seni seviyorum, Çünkü, Her sabah kalktigimda
Çocuklar Tutum haftası geldi, Bizlere neşe verdi
BİLMECELER.
Zamansızdır hep ayrılık.... Yalnız hayat bin işkence, Kim demiş ki bahtiyarlık? Can bedenden gitmeyince, Zamansızdır hep ayrılık.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Ailemizdeki Lider.
TRAFİK SORUNU Çözüm.
ŞİİR Edebiyat türlerinin en eskisi şiirdir.Bugüne kadar şiirin birçok tanımı yapılmıştır.Bu tanımlamalar çağdan çağa ,kişiden kişiye değişmiş;kesin bir.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Bedri Rahmi Eyüboğlu Şairim Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası
ŞİİR Edebiyat türlerinin en eskisi şiirdir.Bugüne kadar şiirin birçok tanımı yapılmıştır.Bu tanımlamalar çağdan çağa ,kişiden kişiye değişmiş;kesin.
AİLE İÇİ İLETİŞİM SEMİNERİ
MEKTUP SESLİ.
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ
RÜYÂ GİBİ ZAMANLAR Oyhan Hasan BILDIRKİ Dağlar duman duman, başındaki sisleri Ömrümün anılarla bezenmiş geçmiş günleri Yıldırım gibi bir atlı iner yamaçtan.
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
SEVDALILARIN.
1937. Tarsus. Topçu Alayı tatbikat için dağılmıştı. Çadırlar henüz kurulmuştu ki, şiddetli bir yağmur başladı. Her taraf çamur kesildi.
BİLMECELER
TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI
SAYGI VE SEVGİYE DEĞER BİR VARLIK İNSAN
SEVGİ BAHÇESİNİN EN NADİDE ÇİÇEĞİ SENSİN BENİM CANIM ANNECİĞİM…
Bedri Rahmi Eyüboğlu Şairim Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası
Bedri Rahmi Eyüboğlu Şairim Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
AYRILDIK, GÖREMİYORUM GÖZLERİNİ
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslar arası bir gündür.
"Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik, fakat bu arada çok basit bir sanatı unuttuk İNSAN GİBİ YAŞAMAK MARTIN LUTHER.
Sunum transkripti:

Kadın için ne demişler:

Mısralarda Kadın

Kadın;insanın sırdaşı,hayat arkadaşı, Kadın,can yoldaşı, Kadın;Ten yoldaşı, Kadın;insanın sırdaşı,hayat arkadaşı, Bir yastığa baş koyan,yaşam sevdası, Geleceği devralacak,nesillerin anası… Yar eden Kadın, Var eden Kadın, Başarının ne ardında,ne önünde,değildir Ta içinde bulunur KADIN…. 08,MART.2005 Selahattin Ölmez

KARADUT Karadutum, çatal karam, çingenem Nar tanem, nur tanem, bir tanem Agaç isem dalımsın salkım saçak Petek isem balımsın ağulum Günahımsın, vebalimsin. Dili mercan, dizi mercan, dişi mercan Yoluna bir can koyduğum Gökte ararken yerde bulduğum Daha nem olacaktın bir tanem Gülen ayvam, ağlayan narımsın Kadınım, kısrağım, karımsın. Sigara paketlerine resmini çizdiğim Korpe fidanlara adını yazdığım Karam, karam Kaşı karam, gözu karam, bahtı karam Sıla kokar, arzu tüter Ilgıt ılgıt buram buram. Ben beyzade, kişizade, Her türlü dertten topyekun azade Hani su ekmeği elden suyu gölden. Durup dururken yorulan Kibrit çopu gibi kırılan

Yalnız sanat çıkmazlarında başını kaşıyan Artık otlar göstermelik atlar gibi bedava yaşayan Sen benim mihnet içinde yanmış kavrulmuşum Netmiş, neylemiş, nolmuşum Cömert ırmaklar gibi gürül gürül Bahtın karışsmış bahtıma çok sükür. Yunmuş, yıkanmış adam olmuşum Karam, karam Kaşı karam, gözü karam, bahtı karam Sensiz bana canım dünya haram olsun. Bedri Rahmi EYÜBOĞLU

Şarkılarda Kadın http://youtu.be/NeTrLtmCUSU Sürülmez sefa,çekilmez cefa Beklenmez vefa gibisin kadın Bilinmez hece,sonsuz işkence Sanki bilmece gibisin kadın Uzun bir destan,solmaz gülistan Sevene sultan gibisin kadın Bazen bir çiçek,bazen kelebek Bazen de melek gibisin kadın Sevgiye kanmaz,aşka inanmaz Aşktan usanmaz gibisin kadın Gönüllere taç,ruhlara ilaç Aşkıma muhtaç gibisin kadın Makam : Hüzzam Beste : Teoman ALPAY http://youtu.be/NeTrLtmCUSU (Zekai Tunca’nın sesinden şarkıyı dinlemek için lütfen tıklayınız.)

Günümüzün önemli sorunlarından biri kadına şiddet Şairlerin yere göğe koyamadığı kadın ne yazık ki bir çok ülkede şiddet mağduru olmaktadır. Dünyada şiddet nedeniyle hayatını kaybeden 15–44 yaş grubundaki kadınların sayısının kanser,sıtma,trafik kazası ve savaşlar nedeniyle ölen kadınlardan daha fazla olduğu belirtiliyor. Ülkemizde kadınlar eşlerinden,sevgililerinden,babalarından,ağabeylerinden hatta oğullarından bile şiddet görüyor.Sığınaksız bir dünyada kadınlar dövülüyor,sokak ortasında,iş yerinde tacize uğruyor,kurşunlanıyor,töre,namus cinayetleri, recm (taşlayarak öldürme) cezalarıyla hayatları kararıyor. Kadın Dayanışma Vakfı’nın araştırmalarına göre, her 100 kadından 97’si,yaşamında en az bir kez şiddet görüyor. 200 ülkede 1 milyar kadın ‘’şiddete dur ‘’demek için ayağa kalktı14.Şubat Sevgililer Gününde.Türkiye’de pek çok kadın çeşitli şehirlerde kadın zerafetine yakışır bir şekilde şiddeti protesto etmek için dans etti. Alınacak önlemler,yapılacak yasa değişiklikleri ve elbette kadınlarımızın bilinçlendirilmesi ile bu sorunların çözüme ulaştırılması en içten dileğimizdir…

Sunum: Zuhal Işıkdağ ‘’Dünyaya gelen geçer, bir bir şerbetin içer Daha mutlu bir dünyada yaşamak,ruh ve beden sağlığı yerinde nesiller yetiştirmek istiyorsak,kadın erkek el ele vererek, birbirimize ve toplumumuza saygılı,sevecen ve hoşgörülü olmalıyız. Ne demiş Yunus Emre: ‘’Dünyaya gelen geçer, bir bir şerbetin içer Bu bir köprüdür geçer, Cahiller onu bilmez Gelin tanış olalım, işin kolayın tutalım Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz ‘’ Sunum: Zuhal Işıkdağ Web:http://zisikdag.weebly.com E-mail:zuhalisikdag@gmail.com