Yıldızlar uzakta, sabahlar uzakta, uzakta memleket Sen uzaktasın

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Serüvene koşmak için, trenler bekliyorsan,  Güneşi yakalayıp gözlerine yerleştirmek için,  beyaz yelkenlerin gelip seni almalarını bekliyorsan,  Ve.
Advertisements

Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
AŞK YARASI SESLİDİR.
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Oyhan Hasan Bıldırki İyi günler diler.
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
BAYRAK. BAYRAK Bayraksızlar, bayrak sızlar, Yere düşse bayrak sızlar, Nerden bilsin kıymetini Soysuz sopsuz bayraksızlar.
Benim biricik Canım Babacığım
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
Ali YAŞAR Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
ANıLaRıM.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
Kıl Beni Ey Namaz !.
Yıktın Mavi Hayallerimi
Gelmeyişim sanma sendendir Sanma sevgisizliktendir Sanma sevgisizliktendir Korku denen şeytanın Korku denen şeytanın Yaşam denen tuzağın Yaşam denen tuzağın.
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
KaDıN.
Bin yıldan uzak bir hasrete bulanıyorum Kaos günlerinden hırpalanmış kalbimle Durup düşünmeden dönüyorum aynı yerde Kızıl bir gece bekliyor beni kan.
Düşününce memleketin halını Acısı yürekler yakar mı yakar… Kimi çalar kimi çırpar malını Kimi de lal olur bakar mı bakar … Dost bağında kıran otlar.
Eğer Ne olur Ne olur bir gün gideceksen alıştırma beni aşkına
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
SUSARAK Güneş altında söylenmedik söz yokmuş.. Bu yüzden geceleri söylüyorum sevdiğimi.. Ne gece ne gündüz yokmuş söylenmemiş söz.. Bende söylenmişleri.
C A N I M Y A N I Y O R. Dağhan H O S T A ŞİİR Slayt Edebiyatcim.com
AĞUSTOS GARİP BİR AĞUSTOS TADI DAMAKLARIMDA
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
Beni aramaya çıkarsa düşlerin,
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
BAYRAKSIZLAR                                              
Gidiyorum ben... Bugüne kadar yaşanılanlardan ne artmışsa Alarak sessizce içime... Aramayın, ve istemeyin beni Hiç öpmeyin artık Işığa pusu kurmuş alnımdan!
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
Boş ver be yaşı başı! Gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver?..
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
ÇAĞRI.
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Sonbaharımsın Artık
mavi Parlak, mavi bir sabah; sakin, sessiz...
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Izdırabımın sırrı kördüğüm bilmecede Hatıralar tutuşur alevden bir gecede Üşüyorum Kan sızar yüreğimden halimi bilmez fertler Kambur üstüne.
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
GiTTiĞiN YeR.
Ağzın dudaklarımda AğzınAğzın Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle uyanmak nice çılgın.
Ve avuçlarımdan dökülüyordu şehir ve avuçlarımdan dökülüyordu şehir ve ben gidiyordum. ve ben gidiyordum. Bir Pollyanna isyanı kadar küçük yüreklere Bir.
SEN İSTANBUL GİBİSİN Şiir: Müslüm KIZIL GÜFTE: Necdet Rüştü Efe TARA
KADINLAR gittiklerinde arkalarında daha büyük boşluklar bırakırlar.
GÖNÜLLE SOHBET Elime değmemişse bir kere eli, Adım dememişse sus ise dili. Kaçırıp aklımı eylerdim deli, Ben senin yerinde olaydım gönül...
TÜM SANATÇILARA SEVGİ VE SAYGIYLA…
AKLIMDASIN...
Adı yok.
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
GENEL TEKRAR - 7 CÜMLE ÇEŞİTLERİ FEM DERSHANELERİ
Görevi devralan ben miyim anne
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... Ve ellerim,kelepçede,
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, can paramparça... Ve elerim kelepçede,
BiR ŞiiRSiN DuDaKLaRıMDa
ÜÇ ÖĞÜT M.Fatih Derleyen ve slayt tasarım:.
Sunum transkripti:

Yıldızlar uzakta, sabahlar uzakta, uzakta memleket Sen uzaktasın Ey Yaban Gülüm Yaban ellerinde ocağına düştüm Kör kuyudayım üzerim ıslak İşkencelerdeyim, mahpuslardayım, acılardayım Ey Yaban Gülüm Yıldızlar uzakta, sabahlar uzakta, uzakta memleket Sen uzaktasın Şimdi benden ayrı yüreğimden ayrı sevincimden ayrı Kederimden ayrı bir konaktasın Sdfsdf

Ey Yaban Gülüm Körpe filizim kızıl saçlım çoban yıldızım kadınım, kısrağım Canım mutluluğa ramak kala tam şeytanın bacağını kırmak üzereyken Tam dananın kuyruğu kopuyor diyeceğimiz anda Neden ayrılık soktun araya neden dert ektirip keder biçtirdin bana Ey Yaban Gülüm Kızıl saçlım al yazmasına kurban olduğum gel kurtar beni bu acıdan Kurtar beni bu sancıdan yoksa ölürüm yoksa ardımda bir bırakırım Voltalarda salladıgım bir gümüş tabaka bırakırım içinde bir ciğara bırakırım. Yoksa sevda uğruna kurutulmuş bir çiçek bırakırım şiirimin arasında ve alır başımı giderim her kesin gitmek zorunda olduğu o meçhul ebedi diyara.

Bir zamanlar bir yiğit vardı filinta gibiydi gözü pekti, Sen gelmezsen verdiğin beyaz toka kefenimi süsler ve beni ölüm göğüsler Ey Yaban Gülüm Bir zamanlar bir yiğit vardı filinta gibiydi gözü pekti, Mangal yürekliydi bir vefasıza gönül verdi eriyip gitti dedirtme Yüreğimi kuşatma altına almışken hatta pes etmişken beni böyle Bırakma. BIRAKMA BENİ YABAN GÜLÜM METİN www.by.kulubu.com