ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER
Advertisements

Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
CÜMLENİN ÖZELLİKLERİ VE NOKTALAMASI
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
NOKTALAMA İMLERİ.
Cin Ali İnternette Ne Yapıyor?
HAZIRLAYAN: SELİN YALÇIN 2.SINIF ŞUBE REHBERLİK ÖĞRETMENİ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
KABUL EDEMEM.
OLAYLARI OLUŞ SIRASINA KOYMA Mustafa BİLGE Yenişehir/MERSİN
1/20 Zarf – Edat – Bağlaç - Ünlem A B C D Aşağıdaki dizelerin hangisinde “böyle” sözcüğü ötekilerden farklı bir görevde kullanılmıştır? Böyle ferman etti.
Hikmet SIRMA.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKOKULU.
SORU EKİNİN YAZILIŞI ?.
Cümle Bilgisi
Cümle Bilgisi Hazırlayan Şerife TUNCA
Nasrettin Hoca
BİR BABANIN ENGELLİ OĞLUNA MEKTUBU
İŞTE MASALIMIZ BAŞLIYOR.
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM;
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER (SIFAT-ÖN AD)
ÖZENLİ KULLANIM Hazırlayan NEHİR OR 1 / C.
SORULAR.
CÜMLENİN ÖĞELERİ ……………….
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
=>NOKTALAMA İŞARETLERİ<=
1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç olan ''de'' yanlış yazılmıştır? A) Bence annen de haksızdı, sen de haksızdın. B) Bıçak ta, kaşık ta ikisi.
Ben Bu Sebze ve Meyveleri Bir Yerden Tanıyorum Ama Nerden?
1.soru Aşağıdaki cümlelerin soru anlamı zamirle sağlanmıştır ?
CÜMLEDE ANLAM.
Soru 1. İnsan bir kışını burada geçirse ( ) yalnız müzik dinlese ( ) yalnız bu yankılı havayı koklasa ( ) Yukarıdaki cümlede parantezle gösterilen yerlere.
HATALARIMIZ ve SONUÇLARI
İBRETLİK BİR HİKAYE.
KİP AİLESİ.
CÜMLEDE ANLAM.
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
Annemin yalnızca bir gözü vardı
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 16 Mart 2009 Pazartesi Matematik tebeşirden 7 tanesini kullandık. Geriye kaç tebeşirimiz.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
CÜMLE TÜRLERİ.
Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış:
ÜMRANİYE’NİN EN KRAL ÇOCUĞU DELİKANLI EJDER’İN ŞOVUNA HEPİNİZ HOŞGELDİNİZ Mİ? HE..BENCE BOŞ GELDİNİZ... BAK ESPİRİYE BAK... YAZIN BUNU Bİ KENARA KUMRULAR...
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
NASRETTİN HOCA SÖYLER BAKALIM NELER SÖYLER.
Anne Aslan ve Yavruları
Karışık olarak verilen kelimeleri anlamlı cümle olarak yazalım …
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
CÜMLENİN ÖZELLİKLERİ VE NOKTALAMASI. Yarın gittim ama dün de seni arayacağım. Niçin güzelce yemeye ve gezmeye aradı? Niçin güzelce yemeye ve gezmeye aradı?
Eğlenceyi çok seven bir ağustos böceği varmış.
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
BÜYÜDÜKÇE DEĞİŞİYORU Z. Bugün birazdan göreceğiniz oyuncaklarla oynayacak, beslenme saatinde resimde göreceğiniz besinlerle karnınızı doyuracak, evinize.
HAYIR DİYEBİLİRİM.
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
Metinleri Okuyalım.
Bir Fikrim Var Hikmet SIRMA. Nerelerde ve hangi durumlarda fikir üretirsiniz?
KONU:NOKTALAMA İŞARETLERİ SUNUSU
Sunum transkripti:

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Sevgili öğrencilerim;uzun ve yorucu bir yarıyıl geçirdiniz.Hepinizin gayretli ve başarılı olduğunuza inanıyorum.Sizlere hazırladığım tatil ödevlerini iyi okuyarak anlayıp yanıtlarını defterlerinize yazmanızı istiyorum.Okul sitemizden sunumları ve ders kayıtlarını da izleyiniz.Dinlenmeyi,oyun oynamayı,gezmeyi,eğlenmeyi unutmayınız.Sizlere ve ailelerinize iyi tatiller diliyorum Hacer KANUĞ

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU NOKTALAMA İŞARETLERİNİ PEKİŞTİRELİM Verilen tümcelerin sonuna uygun noktalama işaretlerini koyarak defterinize yazınız. Güneş erkenden doğdu Arkadaşımla tanıştırayım mı Yaşasın kazandım Öğretmen teneffüse çıkardı Kasabamız ilçe oldu Goooooooool Kardeşin kaç yaşında Havalar tekrar soğuyacak mışYetişin evi su bastı Ah, kolum kırıldı İstanbul’da trafik çok sıkıştı Eve ekmek alınacak mı Sen Emel’i tanıyor musun Eyvah, geç kaldımBayramda sınıfımızı süsleyeceğiz

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Okuyalım DinleyelimAnlayalım Anlatalım Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış: - Oğlum, demiş. Biz komşularla göl kıyısında çamaşır yıkayacağız. Bugünlerde hırsızlar çoğaldı. Sen evde kal da kapıya sahip ol. Kapıdan hiç ayrılma. Eve hırsız girmesin. Aman yavrum göreyim seni!

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Annesi gittikten sonra komşulardan biri gelmiş: - Annene söyle, akşam size geleceğiz, demiş. Küçük Nasrettin, bu haberi annesine nasıl ulaştıracağını düşünmüş düşünmüş. Sonra kapıyı söktüğü gibi sırtlamış ve göl kenarına gitmiş.

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Annesi bu hâli görünce şaşırmış. -Ne oluyor Nasrettin? Bukapı niçin sırtında, diye bağırmış.

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Nasrettin şu cevabı vermiş: -Sen bana kapıdan ayrılma, kapıya sahip ol,demedin mi? Ben de kapıya sahip oldum işte. Hem senin dediğini yerine getirdim hem de komşunun. OKUDUĞUMUZU ANLADIK MI? Okunan fıkrayı dinlediniz.Neler olup bitmiş?Sırasıyla anlatabilir misiniz? 1-Nasrettin'in annesi nereye gitmiş? Niçin? 2-Annesi, Nasrettin'den ne yapmasını istemiş? 3-Nasrettin, annesinin isteğini yerine getirmiş mi? Neden? 4- Annesi, Nasrettin'e niçin bağırmış? 5- Sizce Nasrettin'in davranışı doğru mudur? Niçin? 6- Nasrettin,annesinin sözünü dinleyen bir çocuk mudur? Bunu nereden anladınız? 7- Annesi Nasrettin’e kızmakta haklı mıdır ? Niçin?

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU 8- Nasrettin’in yerinde siz olsaydınız nasıl davranırdınız? 9- Size söylenenleri yanlış anladığınız zamanlar oldu mu hiç? Anlatınız. 10- Söylenen sözleri yanlış anlamamak için sizce neler yapmalıyız ve nasıl davranmalıyız? Anne ,baba ve öğretmenlerinizi iyi dinleyiniz olur mu?

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU