(ses düğmesini açabilirsiniz) PROFESYONEL Léon, hayatımın filmlerindendir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ses düğmesini açabilirsiniz
Advertisements

(ses düğmesini açabilirsiniz)
PARALARIMIZ.
- Para versen gitmem!...
“bizden” spor haberleri * ses düğmesini açabilirsiniz *
Bugün öğlen tatilin var mı? Seni ödünç alabilir miyim?
(ses düğmesini açabilirsiniz) Kağıtlara bakarak ciddi ciddi konuşmam mümkün değil söyleşilerde, hatta konuşmanın nereye gideceğini de bilmem. Ama bildiğim.
BOZKIR’A NİNNİ ses düğmesini açabilirsiniz Ali Demirsoy hocamızın göndermiş olduğu bu fotoğraftan müthiş etkilenmiştim.
Sen benimsin; bana aitsin... ses düğmesini açabilirsiniz.
tek çeker günlüğü ses düğmesini açabilirsiniz Niye bilmiyorum; ben bu “Motosiklet Günlüğü” filminden ve müziklerinden çok etkilendim, bu serseri yolculuğa.
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
(ses düğmesini açabilirsiniz) Birisi size derse ki:
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız.
onca gerçek; (ses düğmesini açabilirsiniz) onca düş varken…
Resim-iş dersi ses düğmesini açabilirsiniz.
(ses düğmesini açabilirsiniz) ilk damla en büyüğüdür.
(ses düğmesini açabilirsiniz) ihtiyar mısırcı ve sürpriziniz.
SARILMAK ses düğmesini açabilirsiniz İkiye ayrılır Yeni Türkü’nün Vira Vira albümünün şarkıları: aşırı güzel olanlar ve aşırı berbat olanlar. Her nedense.
Zor elde ettiklerinizin kıymetini bilirsiniz; bu küçük öykümüz de, bir zor elde edişle, bir kıymet bilişle ilgili... (ses düğmesini açabilirsiniz)
“Sonsuza Dek” sesli.
ses düğmesini açabilirsiniz RAMAZAN GÜZELDİR.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
sesli “yabancı” lisan? kaç yabancı dil bilirse bilsin insan…
ANNEYE NİNNİ (bütün anneler bebektir) Bugün sonucu içimizi rahatlatan bir anjiyo yapıldı anneme. Henüz icat olmamış bir alet ile bakılsaydı, aslında.
KİBRİT ÇÖPÜ TARPAN ses düğmesini açabilirsiniz
ORGANİZASYON KURULU.  8 Şubat: Süper Lig 5.etap karşılaşmaları İzmir Halkapınar Spor Salonunda yapıldı.  Şubat: Çek Cumhuriyeti’nin Hodonin kentinde.
ALÇAKLIK KORKUSU (sesli). ALÇAKLIK KORKUSU (sesli)
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
ses düğmesini açabilirsiniz
(sesli).
Üzerinde kuğu resmi olan, masmavi bir uçan balonum vardı.
KISKIVRAK (ses düğmesini açabilirsiniz) Kıskıvrak yakalanmışsın; gıyabi tutukluluğun vicahiye dönüşmüş doğumunla. Hep seçememiş, seçilmişsin ömrün boyunca.
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
birlikte yaşlanıp, (ses düğmesini açabilirsiniz) birlikte ölebilmek…
ANKARA’NIN MAHZUN BANLİYÖ İSTASYONLARI (Doğu Yakasının Hikayesi) (sesli)
bir mesai sonrası ses düğmesini açabilirsiniz Son hastam da, sevgili asistanım da gidiyor, kalıyormuşum bir başına, eski bir apartmanın zemin katında.
ses düğmesini açabilirsiniz seksen iki yılda; açık alınla... Bir kutlama kartı geldi Korkut’tan; yani evvel zaman, kalbur saman içindeki, “bizim.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız Barış - 2.
iş’te keyif… 1990 sevgili kızıma; iş yaşamının kapısında,
bir tatlı huzur (sesli) DİZİDE, TARTIŞMADA, TRAFİKTE, TELEFONDA, İŞTE, OKULDA, TOPLANTIDA, ALIŞVERİŞ KUYRUĞUNDA; HANGİ KAPIYI ÇALSAN, BURUK ACI GİBİ.
biz dünyanın şampiyonlarıyız... ses düğmesini açabilirsiniz.
MADAMA (ses düğmesini açabilirsiniz) O özgür havasıyla önümden bir vals yapar gibi geçmiş, beni fena etkilemiş, peşinden sürüklemişti. Az ötemde duruyordu,
Boya sandığına saklı düşler
FRAGMAN ses düğmesini açabilirsiniz.
kısa metrajlı yazı ses düğmesini açabilirsiniz
mazeret ses düğmesini açabilirsiniz bir fotoğraf makinasının, cepte beş kuruş parasının, aydınlık bir geleceğinin olmayışı da, Değil bir "makro" objektifinin;
Boya sandığına saklı düşler
ses düğmesini açabilirsiniz
ses düğmesini açabilirsiniz
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece ‘mouse’u tıklayınız.
(ses düğmesini açabilirsiniz) son babalar son patronlar son kuşlar.
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
... bir kaşarlı tost olacak aradığın nasıl oturacağını bilemediğin sofrada parmakların olacak en kıymetli çatalın yine, aynı parmaklar çözecek en karmaşık.
ses düğmesini açabilirsiniz Bir sararmış fotoğraftayız.
denizin arnavut kaldırımına; (ses düğmesini açabilirsiniz)
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
ses düğmesini açabilirsiniz 18 aralık 2009 Cuma - 20:00 o kamyonun kasasında olabilmek.
ses düğmesini açabilirsiniz - ilerlemek için mouse’u tıklayınız.
MASAÜSTÜ ARKA PLANI (ses düğmesini açabilirsiniz)
MÜHENDİS DEYİP GEÇME.
Balta çıkmamış bir ormanın, yalnız ağaçlarına... (ses düğmesini açabilirsiniz)
GÜNDÜZ MASALI 1. Masal: binBİR GECElik MASALI masal - (sesli) devam etmek için düğmeye.
Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi
Hacettepe Üniversitesi Sualtı Hokeyi Topluluğu
BOŞANMA SEBEBİ.
Yurtiçi Faaliyetleri & Altyapı Organizasyonları Departmanı İstanbul 2016.
TÜRKİYEDE VETERAN MASA TENİSİNİN GELİŞİMİ
BU SUNUMDA EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.
Sunum transkripti:

(ses düğmesini açabilirsiniz)

PROFESYONEL

Léon, hayatımın filmlerindendir.

Léon, New York’ta okuma yazması olmayan, İtalyan göçmeni, birinci sınıf profesyonel bir katildir. Yapayalnızdır ve “temizleme” görevini yaptıktan sonra eğer sinemaya, ya da iki şişe süt almaya gitmediyse, evinde iş aletinin - yani bedeninin bakımını yapmakta, boyuna çalışmakta, çalışmakta, çalışmakta, New York’ta Bir Profesyonel

yatakta, sandalyede, yerde, artık neresi olursa mekik çekmektedir.

Daha sonra bu antrenmanlara Mathilda da dahil olacaktır. Kim, hangi işi yapacaksa, çalışmalı, çalışmalı, çalışmalı; ya da çalışmalıdır...

Ben ilk paramı tenisten kazanmıştım. Üniversite öğrencisiydim ve Ankara Tenis Kulübü’nde çocuklara tenis dersi veriyordum. Belki üç kuruştu elime geçen, ama artık bir profesyoneldim. Ve başıma ne iyi gelecekse hayatta, hep tenisten gelecekti. Hacettepe Üniversitesi’nin tenis takımının kaptanı olarak cebime konmuş parayla, süper şehirlerarası turnuvalar, bütün hocaların, kantindekilerin seni tanıması, hep hoş görülmek muhteşemdi. Ama hiç bir zaman seri bir başarım olamamış, ardı ardına kupalar alamamıştım. Veteran Milli Takım oyuncusu olup Türkiye’yi Almanya’da temsil ederken de tek set alamamış, sonuncu olmuş, berbat bir temsilciden öteye gidememiştim. Ta ki, çocukluk arkadaşım - bence bu ülkenin gelmiş geçmiş en büyük tenisçisi Hakkı Özgenel, sabırla beni ele alıncaya kadar. Çok büyük ayrıcalıktı, her maçta 6-0, 6-0 yenilsem de, “başka kimseyle tenis oynamayan” sevgili Hakkı’yla her hafta tenis oynamak - sanki şaşmaz, bazuka gibi bir top makinesine karşı çırpınıp durmak. Ankara’da Bir Profesyonel

2008 güzel yüzünü gösterdiğinde kararımı vermiştim: çalışacak, çalışacak, çalışacaktım. Bu sene içime, içinde hep barış olan kendime dönecek, dişleri telleme görevimi yaptıktan sonra eğer sinemaya, ya da iki şişe süt almaya gitmediysem - inimde, kortta ya da dağda bayırda bedenimin bakımını yapacak, para kazanmasam da tenis hayatımda profesyonel yeni bir sayfa açacaktım. Sürekli antrenman yapıyordum. Hastalar gelmeden Cinnah Yokuşu’nu bir çıkıverip dönüyor, bazen bir ampul almak için Bauhaus’a, bir çorba için Gölbaşı’na yürüyerek gidip geliyor, bazen de hiçbir emeğin boşa gitmeyeceğini bilerek güneşte, yağmurda şehirlerarası yollarda pedal basıyor, halı sahada, halılı odada, sitelerin güvenlik kulübelerinin arkasında gizlice mekik çekiyordum. 1. turnuva, Nisan ayında Antalya’daydı. Dişhekimleri arasında yaş ayırımı olmadan her şehrin birincileri kapışmıştık ve bu maratondan birinci olarak çıkmıştım. 2. turnuva, iki hafta önce Ankara Tenis Kulübü’nün yaş gruplarına göre puanlı klasman turnuvası idi ve bunda da birinci oluştum. 3 turnuvaya girecektim bu sene.

3. turnuva ise Ekim 2008’de, Veteran Tenisçiler Birliği’nin yaş kategorilerine göre Ankara Tenis Şampiyonasıydı. Bu turnuva sadece A.T.K. tenisçilerine değil, tüm lisanslı veteran tenisçilere açıktı, maçlarımın çoğu hiç tanımadıklarımlaydı.

Kan gövdeyi götüren, kimi zaman “sonsuz düğüm” olduğum maçlardan sonra

yine şampiyon olmuş, üçte üç yapıp, yine kupamı almıştım.

Şimdi 2008 kupalarını karşıma koymalıydım;

kapı bir çalarsa delikten bakmalı, gelene de göstermek için, ardına kadar açmalıydım... düş hekimi yalçın ergir 29 ekim 2008 (müzik: shape of my heart - sting)