=>NOKTALAMA İŞARETLERİ<=

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OKTAY TUNCER hayatımızda noktalama işaretleri....
Advertisements

GRUP GÜNEŞ SUNAR.
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
Bölüm 2 C Dilinin Temelleri
ŞAHİN AKDAĞ.
HAZIRLAYAN :Arda UZUNOĞLU
1 MySQL Kullanımı Structured Query Language. 2 MySQL Nedir? Veritabanıdır. Tablolardan oluşur. Bilgiler tablolarda saklanır.
Formüller Mustafa AÇIKKAR.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 5 Ekim 2009 Pazartesi Aşağıdaki şemalarda kaç onluk var? Onluk sayısını altlarına yazalım. Örnekteki gibi.
TAMLAMALAR Bir ismin başka bir isimle ya da sıfatla oluşturduğu söz öbeğine tamlama denir. Tamlamalar iki grupta incelenir. A. Sıfat Tamlamaları B. İsim.
ÜNSÜZLERLE İLGİLİ SES OLAYLARI
OKUMANIN İLKELERİ.
NOKTALAMA İŞARETLERİ Sevgili öğrenciler;
İkilemeler.
TÜRKÇE / Noktalama İşaretleri
2. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ
Yansıma sözcükler İkilemeler SÖZCÜKTE ANLAM
Haziran, temmuz, ağustos Eylül, ekim, kasım
Tarafından yayınlanmaktadır
RESİMLİ DÜNYA MASALLARI
NOKTALAMA İŞARETLERİ NOKTALI VİRGÜL (;).
TÜRKÇE / Noktalama İşaretleri
YAZIM BİLGİSİ İle’nin Yazılışı Pekiştirmeli Sözlerin Yazılışı
TÜRKÇE / CÜMLE TÜRLERİ CÜMLE TÜRLERİ.
Kısa Çizgi ( - ) Uzun Çizgi ( — ) NOKTALAMA İŞARETLERİ
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
YAZMA ÖĞRENME ALANI Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN. YAZMA NEDİR? Yazma, bireylerin konuşma ve düşüncelerini yazılı olarak anlatmalarıdır.
DİL BİLGİSİ ÖĞRETİMİ Yrd. Doç Dr. Ş. Dilek BELET.
Word Programı.
YAZIM KURALLARI.
HAZIRLAYAN: HACİ ÇEVİK
TÜMCE(CÜMLE) Duygularımızı, düşüncelerimizi, tam olarak anlatan sözcük ya da sözcük öbeklerine TÜMCE denir.
OKUMANIN İLKELERİ.
Beğenilerimin Nedenleri Tek tek konulara ayırarak vermesi bakımından beğendim. Evde dersi iyi anlamak açısından veya evde ders çalışma açısından verimli.
ANLAMA TEKNİKLERİ: OKUMA EĞİTİMİ
Sıfatlar.
4 /B SINIFI TÜRKÇE NOKTALAMA İŞARETLERİ MERHABA 
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
  1. Hayatta güç olan üç şey vardır ( ) Bir sırrı saklamak ( ) bir yarayı unutmak ( ) boş zamanı kullanmak ( )  Yukarıda parantezlerle belirtilen yerlere.
Hisarcılar (HİSAR GRUBU)
Word Programı.
HAZIRLAYAN:COŞKUN ÇEÇEN
Başlık Düzeni Alt Başlık. Listeli Başlık ve İçerik Düzeni Birinci madde işaretinizi buraya ekleyin İkinci madde işaretinizi buraya ekleyin Üçüncü madde.
2- C# BAŞLANGIÇ Nesne Yönelimli Programlama - i
KONU:NOKTALAMA İŞARETLERİ SUNUSU
Başlık Düzeni ALT BAŞLıK. Listeli Başlık ve İçerik Düzeni Birinci madde işaretinizi buraya ekleyin İkinci madde işaretinizi buraya ekleyin Üçüncü madde.
Başlık Düzeni Alt Başlık. Listeli Başlık ve İçerik Düzeni Birinci madde işaretinizi buraya ekleyin İkinci madde işaretinizi buraya ekleyin Üçüncü madde.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI
Başlık Düzeni Alt Konu Başlığı.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Resimli Başlık düzeni alt başlık.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Başlık Düzeni Alt Konu Başlığı.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI II DERS II
Başlık Düzeni Alt Başlık.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Başlık Slaydı Düzeni Alt Başlık.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Başlık Düzeni Alt Konu Başlığı.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Sunum transkripti:

=>NOKTALAMA İŞARETLERİ<=

1. Müzik( ) sanatların en zevklisidir( ) ama bir şey öğretmez( ) Buna karşılık şiir( ) hem ruhun gıdası hem de iyi bir öğretmendir. Yukarıdaki cümlede parantezlerle boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir? A)(,) (;) (.) (,)   B) (;) (,) (.) (,)   C) (,) (;) (:) (;)  D)(,) (,) (.) (,)

1) A

2. Öğretmen ve öğrenciler( ) öğrendiklerini uygularlarsa bir işe yarar( ) uygulamamaları halinde hastanın ilaçlarını kullanmaması gibi bir durum hasıl olur( ) Yukarıdaki cümlede parantezlerle boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir? A) (, ) (:) (.)   B) (;) (, ) (.)   C) (,) (;) (.)  D) (,) (;) (!)

2) C

3. Cahillik üç türlüdür( ) Hiçbir şey bilmemek( ) gerekeni bilmemek ve bir sürü gereksiz şeyleri bilmek( ) Yukarıdaki cümlede parantezlerle boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir? A) (.) (,) (.)   B) (:) (,) (…)   C) (:) (;) (.)   D) (:) (,) (.)

3) D

4. Öğrenmek( ) öğrenciye( ) öğretmek( ) hocaya mahsustur 4. Öğrenmek( ) öğrenciye( ) öğretmek( ) hocaya mahsustur. Yukarıdaki cümlede parantezlerle boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir? A) (,) (;) (,)   B)(;) (,) (,)   C) (:) (;) (,)   D) (,) (,) (,)

4) A

5. Deniz( ) düşünceye benzer( ) Denizin ürünü inci( ) düşüncenin ürünü akıldır( ) Yukarıdaki cümlede parantezlerle boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir? ) (,) (.) (,) (.)   B) (;) (.) (;) (.)   C) (,) (.) (:) (.)   D) (,) (:) (,) (!)

5) A

6. İnsanlar( ) üçe ayrılır( ) Paranın kölesi olanlar( ) paranın arkadaşı olanlar ve paranın patronu olanlar( ) Yukarıdaki cümlede parantezlerle boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir? A) (;) (.) (,) (.)   B) (,) (:) (,) (…)   C) (,) (:) (;) (.)  D) (,) (:) (,) (.)

6) D

7. Aşağıdakilerden hangisi virgülün görevlerinden biri değildir? A)Yazıda sıralanan eş görevli sözcükler ya da söz gruplarını ayırmada kullanılır. B)Anlama güç katmak için tekrarlanan sözler arasına konur. C)Hitaplardan sonra kullanılır. D)Önceki cümleye “fakat, oysa ,lakin, ancak, çünkü…” gibi bağlaçlarla bağlanan cümlelerde, bağlaçlardan önce kullanılır.

7) D

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisine ünlem iminin kullanımı yanlıştır? A) Bu mahallenin en akıllısı (!) senmişsin, öyle mi? B) Defol git başımdan bir daha seni görmek istemiyorum! C) Adam olacak da bize bakacak! D) Şair (!- 1786),Türk şiirinde yeni ufuklar açmıştır.

8) D

9. İdam edilmek üzere olan bir mahkuma( ) ( )Diyeceğin bir şey var mı 9. İdam edilmek üzere olan bir mahkuma( ) ( )Diyeceğin bir şey var mı?( ) diye sorduklarında( ) ( ) Bu bana iyi bir ders oldu. ( ) der. Yukarıdaki cümlede parantezlerle boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir? A) (:) ( “) (”) (:) (“) (”)   B) (;) (“) (”) (;) (“) (”) C) (:) (-) (-) (:) (-) (-)    D) (,) (“) (”) (,) (“) (”)

9) A

10. Bir filozofa sormuşlar ( ) ( )Şansa inanır mısınız 10. Bir filozofa sormuşlar ( ) ( )Şansa inanır mısınız? Filozof( ) ( )Evet ( ) yoksa sevmediğim insanların başarısını neyle açıklarım? Yukarıdaki cümlede parantezlerle boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir? A) (:) ( —) (:) (—) (,)   B) (:) ( —) (:) (—) (;) C) (;) ( —) (;) (—) (,)   D) (,) ( —) (,) (—) (,)

10) A