BILGIDAGI.COM. Sokak Çocuklarının Çoğu 5–17 Yaşları Arasında Değişir. Popülasyonu değişik şehirlerde bu durum değişebiliyor. Sokak çocukları ; şehrin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
Advertisements

1 ARALIK DÜNYA AİDS GÜNÜ.
OBEZİTE İSTATİSTİKLERİ
TÜRKİYE’DE ÇOCUKLAR.
KADIN ve SOSYAL YAŞAM Prof.Dr. Gönül BUDAK Dokuz Eylül Üniversitesi
ULUSLARARASI DEMOKRASİ FORMU
“ Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir,
IRAK TÜRKLERİ VE İNSAN HAKLARI
TÜRKİYE’DE GÖÇLER.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
ÇOCUK İSTİSMARINA BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM
TÜTÜN VE YOKSULLUK Dr. Zeynep Aytemur Solak
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
Tiyatro Frankfurt olarak, Almanya`da yaşayan Türklere yönelik sosyal ve kültürel aktivitelerimizi yoğun bir şekilde devam ettirmekteyiz. Son yıllarda.
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
1 Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği 2 Koç Üniversitesi
İNGİLTERE’ DE E-DEVLET
Tanıtım Etkinlikleri. Promosyon malzemesi dağıtımı Yer: kayıt masası Kapasite: maks. 5 firma Ücret: 5,000 Euro* / adet Üretim maliyeti dahil değildir.
VELİEFENDİ İLKÖĞRETİM OKULU 4.SINIF MATEMATİK DERSİ
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
DÜNYADA TÜRKİYE’DE VE ANKARA ÜNİVERSİTESİ’NDE TÜTÜN SALGINI Prof.Dr Recep Akdur.
SAĞLIKSIZ KENTLEŞME (ÇARPIK KENTLEŞME)
UZUNLUKLARI ÖLÇME. UZUNLUKLARI ÖLÇME UZUNLUKLARI ÖLÇME Uzunlukları metre, cetvel, mezura gibi ölçme araçları ile ölçeriz.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 18 Temmuz 2013.
Tip 2 Diyabette İnsülin Tedavisine Geçiş ve İzlem
1/20 ÖLÇÜLER (Uzunluk) 4 metre kaç santimetredir? A B C D.
NÜFUS POLİTİKALARI.
BATMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI “EKOLOJİK BELEDİYECİLİK”
SEBZELERİN DEKAR’A VERİM BİLGİLERİ.
GREEN MARKETING KONFERANSI
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER
Kooperatifler ve 2012 Birleşmiş Milletler Uluslararası Kooperatif Yılı Simel Eşim Uluslararası Çalışma Örgütü Kooperatif Bölüm Şefi.
AÇLIK SORUNU Elif AVCI.
DOĞA KORUMA ANLAYIŞI
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
SEBZELERİN GENEL EKİM – DİKİM BİLGİLERİ
Konu : türkiye’de iklim bölgeleri
NÜFUSUN GELİŞİMİ DAĞILIŞI ve NİTELİKLERİ
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
GENÇLERDE SİGARA SALGINI
Duyarlı olalım, çocuk haklarına saygı duyalım…. Çocuğa yönelik şiddet için yaygın olarak kullanılan terim çocuk istismarıdır ve çocuğun ailesi ya da ondan.
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 16 MAYIS AB TOPLAM SIĞIR HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ ARALIK-TOPLAM ÇİFTLİK HAYVANLARI SIĞIR.
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
TARİHSEL SÜREÇTE ŞEHİRLER
Study Turkish Sayılar... Study Turkish
Dünyayı tehdit eden ölümcül virüs Ebola, ilk olarak bundan 38 yıl önce, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ortaya çıktı. Uzun bir aranın ardından 2013'te.
İNGİLİZCE NİÇİN ÖĞRENİLMELİ ?  İngilizce 75 ’i aşkın ülkede 2 milyar dan fazla insan tarafından kullanılan özel,resmi dil, bilim dili statüsündedir.
STOCKHOLM İSVEÇ’İN BAŞKENTİ
Dünya Motorlu araç sayısı milyon milyar 250 milyon milyar 650 milyon.
Tüberküloz Prof.Dr.Fuat Gürkan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
HAYATIMIZDAKİ SAYILAR
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL DANIŞMANLIK HİZMETLERİ.
Küçülen Dünya, Gelişen Yumurta Sektörü
NÜFUS ÖZELLİKLERİ VE NÜFUSUN ÖNEMİ
ERGENLERDE MADDE KULLANIMI Sosyal Hizmet Uzmanı Ercan Mutlu
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ:.
DERS;SOSYAL BİLGİLER KONU; ÜLKEMİZDE GÖÇ ADI;ALKAN SOY ADI;DÜZLÜ SINIF; 7/A NO;34 ÖĞRETME’NİN ADI;EMRAH SOY ADI;KASKATI.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
OKUL ADI ADI: SOYADI: SINIFI: NO: DERS: Ö Ğ RETMEN: KONU.
Nüfus : Temel Konular 2025 Yılı Nüfus Tahmini : 8.3 Milyar
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
Sunum transkripti:

BILGIDAGI.COM

Sokak Çocuklarının Çoğu 5–17 Yaşları Arasında Değişir. Popülasyonu değişik şehirlerde bu durum değişebiliyor. Sokak çocukları ; şehrin sokaklarında yaşayan çocukları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Temel olarak aile bakımı ve korunmasından mahrumdurlar. BILGIDAGI.COM

Tahminler farklılık göstersede çok sık atıf yapılan hesaplamalardan biri sokaklarda bağımsız yaşayan çocukların sayısının dünya çapında 100 ila 150 milyon arasında değiştiğidir. Tahminler farklılık göstersede çok sık atıf yapılan hesaplamalardan biri sokaklarda bağımsız yaşayan çocukların sayısının dünya çapında 100 ila 150 milyon arasında değiştiğidir. Peki Bu Sokak Çocukları Dünyada Kaç Kişiler ? BILGIDAGI.COM

 Hindistan: 11 milyon  Mısır 1,5 milyon  Pakistan 1,5 milyon  ABD 750, milyon  Kenya 250, ,000  Filipinler 250,000  Kongo 250,000  Brezilya 25,000  Almanya 20,000  Honduras 20,000  Jamaika 6,500  Uruguay 3,000  İsviçre 1,000  Hindistan: 11 milyon  Mısır 1,5 milyon  Pakistan 1,5 milyon  ABD 750, milyon  Kenya 250, ,000  Filipinler 250,000  Kongo 250,000  Brezilya 25,000  Almanya 20,000  Honduras 20,000  Jamaika 6,500  Uruguay 3,000  İsviçre 1,000 BILGIDAGI.COM

Çocukların Hayatlarını Sokaklarda Geçirmelerinin Nedeni Ne Olabilir ? BILGIDAGI.COM

WHO'nun 1993'deki raporunda fenomenin nedenlerinin listesi aşağıdaki gibi sunulmuştur :  Ailenin parçalanması.  Silahlı çatışmalar.  Fakirlik.  Doğal ve Yapay Felaketler.  Kıtlık.  Göç yoluyla yerinden etme.  Kentleşme ve Aşırı Kalabalık.  Kültürel Sebepler.  Mirastan ya da Evlatlıktan Çıkarma.  HIV/AIDS çocukların yetim kalmasına neden olan başka bir neden olarak bu listeye eklenebilir. BILGIDAGI.COM

Rusya'da bir milyon sokak çocuğu bulunmaktadır ve dört suçtan birine reşit olmayan gençler karışır. Resmi olarak denetimsiz yaşayan çocuklarının sayısı olmasına karşın gerçek hesaplamalarda 2 ila 4 milyon olduğuna inanılmaktadır. Rusya'da bir milyon sokak çocuğu bulunmaktadır ve dört suçtan birine reşit olmayan gençler karışır. Resmi olarak denetimsiz yaşayan çocuklarının sayısı olmasına karşın gerçek hesaplamalarda 2 ila 4 milyon olduğuna inanılmaktadır. BILGIDAGI.COM

Vietnam : Street Educators’ Club‘ ın verilerine göre, Vietnam'daki sokak çocuklarının sayısı 2003 yılında 21,000'den 2007 yılında 8,000'e düştü. Bu sayılar Hanoi 'de 1507'den 113'e ve Ho Chi Minh City'de 8,507'den 794'ye geriledi. Ancak bu sayı sokak çocuklarının değişen tanımı nedeniyle doğrulanamamaktadır. Bazı uzmanlar Vietnam'da sokak çocukları için birkaç farklı kategoriden söz eder: "evlerinden kaçan ya da evleri olmayan çocuklar, sokakta uyuyan çocuklar, ailesi ya da gözetmeni ile beraber sokakta uyuyan çocuklar, diğer arkadaşlarıyla oda kiralayan göçmen çocuklar.

Bükreş, Romanya : Avrupa Konseyi‘ nin 2000 yılı raporunda yaklaşık olarak Romanya Bükreş'te 1000 sokak çocuğu olduğu belirtilmiştir. BILGIDAGI.COM

Brezilya : Brezilya Federal Hükümeti, yetişkinin büyük kentlerde sokakta yaşadığını tahmin etmektedir. Bir sivil toplum örgütü ile birlikte çeşitli yerel yönetimin hesaplamalarıyla, başkentte 9578 sokak sakininin 18 yaşından küçük olduğu tahmin edilmektedir.

Sokak çocukları 10 yaşında gençler olarak sıklıkla Vagrancy Act‘ a göre hapsedilirler. Bazen yetişkinlerin olduğu hücrelerde ve ayrıca gardiyanlar tarafından yinelenen fiziksel ve cinsel istismara maruz kalırlar.

ÖĞRENCİNİN ; ADI: ALPER SOYADI: DAĞ SINIFI: 10/C NO: 951 ADI: ALPER SOYADI: DAĞ SINIFI: 10/C NO: 951 ÖĞRETMENİN ; ADI: İSMAİL SOYADI: ARIK BRANŞI: BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ ADI: İSMAİL SOYADI: ARIK BRANŞI: BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ BILGIDAGI.COM