DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar

Advertisements

Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
Kokun hasretimin özlemin ızdırabı gibi sardı
O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer... Dayanılması o kadar da zor.
AŞK YARASI SESLİDİR.
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
Oyhan Hasan Bıldırki İyi günler diler.
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
ANıLaRıM.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
YÜREĞİNLE ANNE..! Çıkmazlıklar içinde gidiyorum, Anne..! Çelişkiyi yaşadığım, renksiz acılarla.. Kaderi, tan yelinden gökkuşağına kadar, Perişanlığın.
Bu PPS, ‘’bahaŞAH’’ tasarımıdır
BİR DALDA İKİ KİRAZ alperen dizgi Sesli dinleyiniz ya da tıklayınız.
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
Kıl Beni Ey Namaz !.
Ama bir Gül var ki onun gözlerinde her zaman gözyaşı vardır. Geceler onun gözyaşlarını kendine saklar. Ama gündüzün aydınlığında nemlenen gözleri onun.
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
Eğer Ne olur Ne olur bir gün gideceksen alıştırma beni aşkına
Dün bütün gece Seni düşündüm ateşler içinde yanarak, Bir an geldi ki
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
GİTME VAKTİ Şiir: Emine TOKGÖZ.
BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
Tasarım: magirbas © Sesli Akışında İzleyiniz Yüreğimin sürgün korkuları cebimde Gözlerimin şafaklarında iki büklümüm Hangi şamar acıtır özlemli gönlümü?
SeNi SeVMeK BiR GüL KoKuSuYDu..
Halil KANARGI’dan BEN TUTSAĞIM YÜREĞİNDE SENİN
Eski Sokaklar.
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Sonbaharımsın Artık
SORGUDUR HAYATIM Bu slayt gösterisini SESLİ ve kendi akışında izleyiniz MARVAN OĞUZ.
Yalnızlık Çemberi Ruhumu Sardı
Sevdamızın pembe zamanlarında Sevdamızın pembe zamanlarında Griliğinden aydınlık çaldığımız Griliğinden aydınlık çaldığımız Çok bulut geçti üzerimizden.
seslidir Çok uzak bir ülkede Yaprakları sararmıştır ağaçların İnce bir yağmura durmuştur bulutlar Şimdi çok uzak bir ülkede Yaz yemişlerinin tadını bırakarak.
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
Yaşa aşkını Yaşa aşkını ondan Ne kadar kaçarsan kaç Nafile Aşk gelip Aşk gelip Yerleşir yüreğine Yerleşir yüreğine.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
BEN YOKUM Sesli dinleyiniz.
TAKILMALI OLTANA MUTLULUK Yok etmeli kurutmalısın tüm acıları kalbindeki noktada, Ümitle dağıtmalısın heyecanını bedenine, her dokuna Uzaklaşmalısın her.
Şiir : Berat Bahure ANTEPLİOĞLU Sesli Akışında İzleyiniz.
HANİ BANA SÖZLER VERMİŞTİN GİDEMEZDİN HİÇ BİR YERE NE OLDU BİZE BÖYLE EN DERİNDE Kİ O BÜYÜK SEVGİYE
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
GiTTiĞiN YeR.

Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
Görmek istiyorsan, üç gün yaşayan kelebegi, beklemelisin baharı, kışın bagrında sakladıgıni.. Dayanmalısın kışa! Gökkuşagını gormek istiyorsan, gelen barana.
O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer. Dayanılması o kadar da zor değildir,
BEN BU SEVDAYI BU YÜREĞİMDE ESKİTTİM
SEVDALILARIN.
SeNDeN SoNRa.
slayt geçişini kendi haline bırakınız…
Ben kimin için ağladım, Bilmediğim o ıssız gecelerde, Kimin için yazdım onca özlem şiirini, Umutsuzluğu yaşayarak…..
Ses Basınız.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
Adı yok.
Yaşantımız kara kışa dönmüşken Yeşile hasret ömür çürütürken Gel bahardan bir gün Bahçeden bir gül çalalım.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
TABLOLAR RÜBAİLER ve Teoman Bayer Değerli kardeşim Teoman Bayer’in
O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer. Dayanılması o kadar da zor değildir,
Arkamdan Bir Silah Sesi,
CAHİT SITKI TARANCI. 4 Ekim 1910 tarihinde Diyarbakır'da Camiikebir mahallesinde doğdu, 12 Ekim 1956 tarihinde Viyana (Avusturya)'da öldü. Asıl adı "Hüseyin.
Sunum transkripti:

DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ Bu şiir Marvan OĞUZ ‘un ‘’ Baharın Bittiği Yer ‘’ adlı kitabından alınmış DEMLİDİR SEVDAM            MARVAN OĞUZ Bu slayt gösterimini SESLİ ve kendi akışında izleyiniz

Demlidir öfkemden bedenimden Keskindir sözümden delidir Demlidir benim sevdam Demlidir öfkemden bedenimden Keskindir sözümden delidir Tımarhaneden gelir… Gözlerimdir yollarında olur Uzaklarında adımlarımdır sevdam Geçmişimdir her an yanımdadır Uykularımdır yatağımdan gelir… Sarıldığım umutlarımdır sevdam Yüreğimden akan hasretimdir An gelir dilimdir an olur düşlerimden Renkli gelir…  

Demlidir benim sevdam Demlidir cigaremden nefesimden Değerlidir canımdan gelir.. Özlemimdir çocukluğumdan geçer Büyür yüreğimde sarmaşıktır Adı yalnızlıktır ahı lanetlidir Yazılmış büyülü günahımdan gelir… Masaldır herkese herkesçe anlatılır Sıladır bağrı ateş gibi yanıktır Anadolu toprağından gelir

Demlidir benim sevdam Düğün halayıdır herkesçe oynanır Dermandır yüreklilere Bahçeden gül gibi gelir… Rüyadır gecelerin sıcağındandır Sabahın güneşidir aydınıdır Baharın doğasından gelir… Anadır yavrusudur şanlı hatırasıdır Bir tutam sefadır ömür boyu yaşanır Demlidir kokulu çaydandır Mis gibi tadından gelir…

Coşkudur benim sevdam havasından korkulur Emektir acıdır bağrına mecnun yakışır Büyümüş hasrettir herkese dokunur Yazılmış kaderinden vurulmuş leyla gelir… Yağmurdur benim sevdam nisandandır Aşkımdır yaşayan yağmurunda ıslanır Heyecandır anlayanın yüzüne dokunur Güzeli gören gözlerinin nurundan gelir… Demlidir benim sevdam Demlidir sevincimden mutluluğumdan Kalanı solmuş güldür Tutam tutam yaprağından gelir…   

Marvan Oğuz marvanoguz@hotmail.com Demlidir sevdalım taş gibi yüreği var Kaşı kara gözü kara yüreği kara kalır Demlidir sözleri kalbime ok gibi saplanır Gidişinden bana esen poyrazlar gelir… Demlidir sevdam şanlıdır yazıldı Zamanı sergidir herkesçe okunur Yanıktır havası nemlidir nemlenir Yaşayan efsanedir gençliğimden gelir Marvan Oğuz marvanoguz@hotmail.com