KANDIRILABİLİRİM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Her şey sende gizli: Yerin seni çektiği kadar ağırsın
Advertisements

O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer... Dayanılması o kadar da zor.
SON NEFESİME KADAR SEN…
Aşkta Sınırlar ve Sinirler
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n 2
Lütfen sesli izleyiniz...
Kış arıyorsun karların arasındaki Şu anda işyerinde değilsin... Hadi durma hayal et, Bir dağ kulübesinde,
B. ŞEKİLLER VE SEMBOLLER
Bugün... Küçük güzelliklerin günü olsun...
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
MEVSİMLER.
Ulu bir çınar ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş.
Gelmeyişim sanma sendendir Sanma sevgisizliktendir Sanma sevgisizliktendir Korku denen şeytanın Korku denen şeytanın Yaşam denen tuzağın Yaşam denen tuzağın.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
Ama bir Gül var ki onun gözlerinde her zaman gözyaşı vardır. Geceler onun gözyaşlarını kendine saklar. Ama gündüzün aydınlığında nemlenen gözleri onun.
Papatya.... Papatya... Tutku, aşk ve sevgi ( anonim )
DÜNYANIN HAREKETLERİ Dünya uzayda nasıl hareket eder ?
HAYAT DİYE BİR ŞEY VAR "Nedir, ne oluyor, unuttunuz mu yoksa yaşadığınızı”
BİLMECELER.
Dünyadaki herkes için herhangi birisin ama her hangi biri için dünyalara degersin, yüregimde mahkumsun cezan sonsuza kadar sevilmek hem de sevildigini.
BİLİYORUM SİZ DE BU SABAH TIPKI BENİM GİBİ KALKMAK İSTEMEDİNİZ YATAKTAN.
GİTME VAKTİ Şiir: Emine TOKGÖZ.
EŞ SESLİ KELİMELER.
ANNELER GÜNÜ... Anneler günü Mayısın 2.Haftası
GÖRSEL YANSIMALAR ‘’insanların Gözlerinin rengi hep farklı olsada gözyaşlarının rengi hep aynıdır’’; şehirler ülkelerde öyledir…
Anneler günü ANNELER GÜNÜ... Mayısın 2.Haftası.
İşte bu TUTKU... Bir papatya tarlası düşün... İlkbahar ayı...
Aşağıdakilerden hangisinde mecaz anlamlı sözcük kullanılmamıştır?
KAVAK AĞACI İLE KABAK.
"Nedir, ne oluyor, unuttunuz mu yoksa yaşadığınızı”
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
ÇAĞRI.
Seni seviyorum, Çünkü, Her sabah kalktigimda
Sen Sevdalı Ben Belalı MÜZİK : Sezen Aksu Sen Sevdalı Ben Belalı
Senin şu an benden uzak olduğun gibi.
Yalnızlık Çemberi Ruhumu Sardı
Dostluğa Dair.
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
Hazırlayan
BEN YOKUM Sesli dinleyiniz.
Bugün küçük mucizelerin günü olsun..
1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümlede numaralanmış.
=>CÜMLEDE ANLAM<=
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
Bugün küçük mucizelerin günü olsun..
MAVİYDİ DÜŞLERİM, ÇÜNKÜ BEN ÇOCUKTUM... ÇÜNKÜ SİYAH DEĞİLDİ
GiTTiĞiN YeR.
1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümlede numaralanmış.
Elinin arkasında güneş duruyordu
Bugün...
Alıntı. Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
Oyhan Hasan BILDIRKİ Gökyüzünde bin bir turna şarkılar söylüyor Bu kadar mı özledin beni? Al benden de o kadar Bütün gece dolunayda gözledim seni.
Sevgi çiçekleri.
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer. Dayanılması o kadar da zor değildir,
SÖZCÜKTE YAPI VA EKLER.
Cem Yurtsev ÖZLET İ YOR BU YA Ğ MURLAR SEN İ Burada yağmur yağıyor Aralıksız yağıyor günlerdir Ama sen yine de şemsiyeni Almadan gel.
ÇALAN SAATE İNAT YANINIZDAKİNE SOKULUP BİRAZ DAHA... BİRAZ DAHA UYUMAK İSTEDİNİZ.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
Hava Olayı, Hava Durumu ve İklim
OSMAN ÇINAR İLKÖĞRETİM OKULU ŞİİR, TİYATRO ve MÜZİK GECESİ

SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
KONU 1: SÖZCÜKTE ANLAM.
Güllerin Ağladığı Bir Zaman Vardır
O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer. Dayanılması o kadar da zor değildir,
Sunu: akie
MEVSİMLER
Sunum transkripti:

KANDIRILABİLİRİM

Bir küçük çiçekle kandırılabilirim şu sıralar Bir küçük çiçekle kandırılabilirim şu sıralar. Bir tek papatya , bir kır menekşesi ile örneğin Bir kaç satır şiire tav olabilirim Bir gamlık notayla artar sevincim

Bir parça güneşle kandırılabilirim şu sıralar Gündoğumu günbatımı fark etmez Bir oturumluk deniz kenarına tav olabilirim Rüzgarlar beni üşütmez

Bir kaç damla yağmurla kandırılabilirim şu sıralar Üstelik şemsiyeler evde unutulmuş Bir bardak sıcak çaya tav olabilirim Üstüm başım henüz yeni kurutulmuş

Bir tutam sevgiyle kandırılabilirim şu sıralar Fazlasına öykünmeden Bir kaçamak bakışa tav olabilirim Belki bugün , gün bitmeden

Yıllanmış bir şarap gibi olsam da yaş itibariye, Hala bir cümlenin sıcaklığında, Yakamozlar ay ışığıyla dans ederken, Çılgın küçücük bir sözle, çocukluğuma dönebilirim Tanımadığım için çılgınlık denileni hala… Bir çift gözle tanıştığım anda, o gözlerin ışıltısında kendimden geçebilirim...

Büyümüş olmak yetmiyor işte… Yaşamdan uzaklaştığım her gün, her an… Her şey için hala kandırılabilirim, Kimbilir belki de saksağan kuşlarının coşkusuyla Yeniden sevebilirim… Yalan da olsa bu sevda, Yalnıca bir kaç dakikalığına ve hatta her tür yalana Kanabilirim… Sahte de olsa o sözü söyle bana çünkü… Bugün herşeye inanabilirim. (Hatta sana bile…)

sana bile:(((