Dersler 1.Hafta 17.09.2013: Tanışma, Turunçgil Meyvelerinin Üretimi, İhracatı, İthalatı 2.Hafta 24.09.2013: Turunçgillerin Tarihçesi, Dağılımı, Kullanımı,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

İSTATİSTİK VE OLASILIK I
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
KABA YEMLER.
T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Arapgir Meslek YÜKSEKOKULU
Atlayarak Sayalım Birer sayalım
KABA YEMLER.
FENERBAHÇE & ANTALYASPOR AŞ KDÇ KARABÜKSPOR & MANİSASPOR BŞ. BLD.SPOR & KAYSERİSPOR MKE ANKARAGÜCÜ & TRABZONSPOR AŞ BUCASPOR & BEŞİKTAŞ AŞ GAZİANTEPSPOR.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
MaiL_Lovers Mail Group
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
CAN Özel Güvenlik Eğt. Hizmetleri canozelguvenlik.com.tr.
“Dünyada ve Türkiye’de Pamuk Piyasaları ile İlgili Gelişmeler”
KAVRAM ÖĞRETİMİ.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
USLE R FAKTÖRÜ DR. GÜNAY ERPUL.
ARALARINDA ASAL SAYILAR
ZAMBAK 1 SORU BANKASI UĞUR CESUR 1 ZAMBAK 1 SORU BANKASI ÖZEL SORULARI Hazırlayan: UĞUR CESUR.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 18 Temmuz 2013.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
TARIMSAL ÜRÜNLERDE İHRACAT İADELERİ. Tarımsal Ürün İhracatı yapan firmalara sağlanan bir tür devlet yardımıdır. Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi.
Meyve ve Sebzelerin Bileşimi
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
BİLİŞİM SİSTEMLERİNİN AMACI ve GELİŞİM SÜRECİ
Meyve ve Sebzelerin Bileşimi II
İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ B İ LG İ İŞLEM SA Ğ LIK İ STAT İ ST İ KLER İ ŞUBES İ.
Zeytinyağı Kalite Özellikleri
Tam sayılarda bölme ve çarpma işlemi
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
TEST – 1.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi
1/20 GRAFİKLER Yandaki grafik, hangi çeşit grafiktir? Şekil Sütun Çizgi Daire KIZ ERKEK   Her resim 4 öğrenciyi gösteriyor A B C D.
SOYA Tak: Rosales Fam: Fabaceae (Leguminosae) Cins: Glycine
KARAR DESTEK SİSTEMLERİ-KDS
Dersler 1.Hafta : Tanışma, Turunçgil Meyvelerinin Üretimi, İhracatı, İthalatı 2.Hafta : Turunçgillerin Tarihçesi, Dağılımı, Kullanımı,
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
Dersler 1.Hafta : Tanışma, Turunçgil Meyvelerinin Üretimi, İhracatı, İthalatı 2.Hafta : Turunçgillerin Tarihçesi, Dağılımı, Kullanımı,
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
Devirme 9 Nisan 2017.
YAĞLAR ( Lipidler) Nedir? Lipitlerdir.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 22 Ocak Ocak AB ÜRETİMLERİ AB-28 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Kasım 2014 ile Ocak-Kasım 2013 kıyaslaması.
Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Sanat Müzesi
1/20 ÖLÇÜLER (Zaman) A B C D Bir saat kaç dakikadır?
Üniversitelerin Taslak Stratejik Planlarının Değerlendirilmesi
BTO 206 Öğretim Tasarımı İş/Görev Analizi.
BB419 BAHÇE BİTKİLERİNDE MESLEKİ İNGİLİZCE 3 teorik Pazartesi 13:30-16:15 Doç. Dr. Zeynel DALKILIÇ ,
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 16 MAYIS AB TOPLAM SIĞIR HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ ARALIK-TOPLAM ÇİFTLİK HAYVANLARI SIĞIR.
ÇOCUK HASTA İLE İLETİŞİM ADÖLESAN HASTA İLE İLETİŞİM
VERİ İŞLEME VERİ İŞLEME-4.
TANIŞMA AD-SOYAD MEMLEKET MEZUN OLUNAN LİSE MEZUNİYET YILI
VERİTABANI YARATMA.
… Sunu Konu Adı KAVAK YETİŞTİRİCİLİĞİ Sunum : Dr. Mustafa ZENGİN Dr. Mustafa ZENGİNBaşmühendis Sunum : Dr. Mustafa ZENGİN Dr. Mustafa ZENGİNBaşmühendis.
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
KARBOHİDRATLARIN YAPISAL VE İŞLEVSEL ÖZELLİKLERİ III
SAYILAR NUMBERS. SAYILAR 77 55 66 99 11 33 88.
HAFTA HAFTA HAFTA HAFTA HAFTA HAFTA HAFTA HAFTA.
Dersler 1.Hafta : Tanışma, Turunçgil Meyvelerinin Üretimi, İhracatı, İthalatı 2.Hafta : Turunçgillerin Tarihçesi, Dağılımı,
KOLZA.
1.HAFTA Pazar 2.HAFTA Pazar 3.HAFTA Pazar 4.HAFTA Çarşamba 5.HAFTA Pazar 6.HAFTA Pazar.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ: NEDEN VE NASIL? Çankaya Belediyesi Örneği
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
LİPİDLERİN YAPISAL VE İŞLEVSEL ÖZELLİKLERİ II
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
FEN BİLİMLERİ DERSİ 5.SINIFLAR HAFTALIK KONU DAĞILIMI 15 Eylül Eylül 2014 (1) İlk ders genelgesi, 5.Sınıf Fen Bilimleri müfredatının.
MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
Dersler 1.Hafta : Tanışma, Turunçgil Meyvelerinin Üretimi, İhracatı, İthalatı 2.Hafta : Turunçgillerin Tarihçesi, Dağılımı, Kullanımı,
CANLILARDA ENERJİ.
Sunum transkripti:

Dersler 1.Hafta 17.09.2013: Tanışma, Turunçgil Meyvelerinin Üretimi, İhracatı, İthalatı 2.Hafta 24.09.2013: Turunçgillerin Tarihçesi, Dağılımı, Kullanımı, Sınıflandırma, Çeşitler ve Islah 3.Hafta 01.10.2013: Turunçgillerin Büyüme, Gelişme ve Fizyolojisi Üzerindeki Çevresel Sınırlamalar 4.Hafta 08.10.2013: Turunçgillerde Anaçlar , Turunçgillerde Bitki Yetiştiriciliği 5.Hafta 15.10.2013: Kurban Bayramı 6.Hafta 22.10.2013: II. European Chestnut Congress, Debrecen, Macaristan 7.Hafta 29.10.2013: Cumhuriyet Bayramı 8.Hafta 05.11.2013: Turunçgillerde Yabancı Otlar, Zararlılar, Hastalıklar, Turunçgil Meyve Kalitesi, Derim ve Sonrası Teknolojisi 9.Hafta 12.11.2013: International Plant Breeding Congress, Antalya 10.Hafta 19.11.2013: Arasınav 11.Hafta 26.11.2013: İncir 12.Hafta 03.12.2013: Zeytin 13.Hafta 10.12.2013: Trabzon hurması / Yenidünya 14.Hafta 17.12.2013: Kivi / Nar 15.Hafta 24.12.2013: Uygulama sınavı 09.04.2017 BB301 Zeynel DALKILIÇ

BB301 SUBTROPİK İKLİM MEYVE TÜRLERİ Zeynel DALKILIÇ 09.04.2017 BB301 SUBTROPİK İKLİM MEYVE TÜRLERİ 2 teorik + 2 uygulama Pazartesi 13:15-16:55 Yrd. Doç. Dr. Zeynel DALKILIÇ 0-533-5158159 zdalkilic@adu.edu.tr http://web.adu.edu.tr/user/zdalkilic 09.04.2017 BB301 Zeynel DALKILIÇ BB408

7.MEYVE KALİTESİ, DERİM VE DERİM SONRASI TEKNOLOJİSİ Hesperidium Ekzokarp – flavedo Mezokarp – albedo Endokarp – meyve suyu kesecikleri 09.04.2017

Meyve İçeriği SÇKM – meyve ağırlığının %10-20’sini oluşturur Monosakkaritler: glikoz, fruktoz Oligosakkarit: sukroz (sakkaroz) Polisakkaritler: nişasta, selüloz, hemiselüloz, pektin Organik asitler – sitrik asit %70-80’ni oluşturur. Askorbik asit – Vit. C, 18-20mg/100 ml tanjelo, 70 mg/100ml ‘Pineapple’ portakalı 09.04.2017

İçsel Meyve Kalitesi Standartları Limonin – 9-19 mg/l göbekli portakal, 8-25 mg/l ‘Honey’ mandarini Pektinler – anhidrogalakturonik karbonhidrat İçsel Meyve Kalitesi Standartları SÇKM:TA – 7-9:1 portakal, mandarin 5-7:1 altıntop Meyve büyüklüğü, kabuktaki yağ miktarı – Limon, laym 09.04.2017

Taze Meyve Albeni – Büyüklük, renk, kabuk düzgünlüğü, çekirdeksizlik Meyve Büyüklüğü ve Şeklini Etkileyen Etmenler Çeşit, anaç, ürün yükü, sulama, gübreleme Meyve Rengini Etkileyen Etmenler 25-29°C en uygun sarartma Meyve Bozulmalarını Etkileyen Etmenler 80 değişik etkenden dolayı oluşur. 09.04.2017

Turunçgil Meyve Bozukluklarının Nedenleri Biyolojik Etmenler Zararlılar, hastalıklar, hayvanlar Biyolojik Olmayan Etmenler Rüzgâr, dolu Çatlama, buruşma, granulasyon, stilüs ucu bozulması 09.04.2017

Derim Sonrası Teknolojisi Derim ve Paketleme Derim Yöntemleri – elle, mekanik - Sabah çiğ kalktıktan ve meyve kuruduktan sonra toplanmalıdır. - Meyvenin sapa bağlandığı yerdeki düğme düşmeMElidir. Makas ile kesilmelidir. Paketleme Evi İşlemleri 09.04.2017

Depolama ve Taşıma Depolama Kaynaklı Bozukluklar 0 / 4°C – portakal, mandarin >10°C – limon, laym, altıntop RH %95 09.04.2017

Depolama ve Taşıma Sırasında Meyve Kalitesindeki Değişimler Turunçgil meyveleri klimakterik değildir. %5-10 ağırlık kaybı 15°C’de 9 hafta depolama süresince SÇKM: ‘Marsh’ – değişmez ‘Hamlin’ – 8.1  9.5’e artar ‘Robinson’ – 10.9  12.1’e artar >30°C’de anaerobik solunumdan dolayı tat ↓ 09.04.2017

Derim Sonrası Hastalıkları Yeşil küf – Penicillium digitatum Mavi küf – Penicillium italicum Dalcık ucu çürümesi – Physalospora rhodina, Diaporthe citri Ekşi çürüklük – Endomyces geotichum Kahverengi çürüklük–Phytophthora citrophthora 09.04.2017

Patolojik Olmayan Derim Sonrası Bozuklukları Oleocellosis – yüksek turgordan dolayı yağ bezeciklerinin patlaması Kabuk yaşlanması Dalcık ucu kabuk bozulması 09.04.2017

Turunçgillerin İşlenmesi >%12 SÇKM, 14-16 SÇKM:TA, >36 meyve suyu renk puanı Teze sıkılmış meyve suyu – fresh squeezed fruit juice Pastörize meyve suyu – pasteurized fruit juice Dondurulmuş yoğunlaştırılmış portakal suyu – frozen concentrated orange juice Tek dereceli meyve suyu – single strength juice 09.04.2017

Arasınav 19.11.2013 09:45 09.04.2017

09.04.2017