Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Sesi açıp tıklayınız ♫ Sesi açıp tıklayınız.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AMAN BU OYUN HİÇ BİTMESİN... Berber, sokakta oynayan çocuklardan birini çağırdı ve o gelince cebinden biri beş milyonluk, öteki beşyüzbinlik iki banknot.
Advertisements

KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Eğitimhane.com için hazırlanmıştır.
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
HORTUMLAR VE KORUNMA.
SESLİ GAZİ ÇİFTLİĞİNDE DOLAŞIP HAVA ALIRKEN OLDUKCA YAŞLI BİR KADINA RASTLADIK. ATATÜRK ATTAN İNEREK BU İHTİYAR K K K KADININ YANINA SOKULDU. MERHABA.
S E N V U R D U N D A B E N Ö L M E D i İ.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
Hazırlayan. Emel Özdemir Yazar: Irmak Edin ©
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Adam ve hayattaki tek arkadası olan köpeği
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE BAKIŞ AÇISI
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Master template courtesy of Powerbacks.com ♫ Sesi açıp tıklayınız ♫ Sesi açıp tıklayınız Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved.
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
♫ Sesi açıp tıklayınız! ♫ Sesi açıp tıklayınız! diye sordum Yunan Kültür ve Tarih profesörü olan yaşlı hocama. Her zamanki gibi salonda kahkahalar yükseldi.
C A N I M Y A N I Y O R. Dağhan H O S T A ŞİİR Slayt Edebiyatcim.com
Anne ayı, “Sarı Yumak, bu gece erken uyumalısın, yarın okula başlıyorsun” dedi. Sonra okul çantasını onun ayak ucuna koydu.
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
Hazırlayan:Burcu Bayraktar
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
♫ Sesi açıp tıklayınız ! ♫ Sesi açıp tıklayınız ! Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved.
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
Boya sandığına saklı düşler
Babam. Yirmi gün önce iş için Amerika’ya gitmişti. Babam.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 15 Ocak 2010 Cuma Annem marketten 2.
BİR ÖYKÜ.
Nasrettin Hoca.
Gece yarısı parka bir baykuş geldi.Ağaçları tek tek
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
  Sevgili TEDP ;    Başlangıçta sen benim için angarya bir çalışmaydın. Sabah uyan, evin işini yap, TEDP etkinliklerine katıl, okulda ders yap…Çok yoğun.
HAYATIN ANLAMI.
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
HAZIRLAYAN NECLA OĞUR.
Bir bilge adam öğrencileriyle otururken demişki;"Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz? Tam olarak ne zaman karanlık başlar,ne zaman ortalık aydınlar?"
YA KİMSEYE GÜVENEMESEYDİK
TAVŞAN İLE KAPLUMBAĞA Güzel bir ilkbahar günüydü.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Verimli Ders Çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?
Büyük bir hava meydanının bekleme salonunda,
YAPISINA GÖRE CÜMLE ÇEŞİTLERİ
ASIL EKSİKLİK.
Sevtap KAHRAMAN Uzman Rehber Öğretmen
Kalbinizin Sesini Dinleyin. Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğlunun.
NASIL DERS ÇALIŞMALIYIZ?
Şapka satarak geçinen bir adamın yolu bir gün bir ormana düşmüş. Adam biraz yürüdükten sonra sıcaktan ve yorgunluktan bunalmış, bir ağacın altına oturmuş.
Y Y D Resmi Gör Sesi dinlemek için tıklayın. 1.
MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU TEOG İLK 3 ÖĞRENCİSİ –Taha Emir Arslan –Bican Çağrı Göksel – Ramazan Duyar.
Test de la banane: Tıklayınız lütfen…. Kocaman bir Hindistan cevizi ağacı ve 4 hayvan vardır ve hepside bu ağacın çok yakınındadırlar. Bir Arslan Bir.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
. 25 SİHİRLİ FASULYE Bir zamanlar yoksul ve dul bir kadın varmış. Oğlu çok tembel bir delikanlı olduğu için paraları yok denecek kadar azmış. Bir gün.
 Ülkenin  batısındaki küçük bir mahallenin  bir sokağının neredeyse tamamı  ressamlardan oluşmaktaydı.  Bu mahallede, üç katlı bodur bir tuğla yığınının.
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
Helal ve Haram.
Tavşan İle Kaplumbağa.
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ÜÇ ÖĞÜT M.Fatih Derleyen ve slayt tasarım:.
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM. BEN UYUYORUM Bir gün Nasreddin Hoca şehire gelip, bir arkadaşıyla birlikte handa kalmış. Gece yarısı arkadaşı sormuş : -Hocam,
SLAYT.
Sunum transkripti:

Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Sesi açıp tıklayınız ♫ Sesi açıp tıklayınız

Yıllar önce bir çiftçi, fırtınası bol olan bir tepede bir çiftlik satın almıştı. Yerleştikten sonra ilk işi bir yardımcı aramak oldu. Ama ne yakındaki köylerden ne de uzaktakilerden kimse onun çiftliğinde çalışmak istemiyordu. Başvuranların hepsi çiftliğin yerini görünce çalışmaktan vaz geçiyor, "Burası fırtınalıdır, siz de vazgeçseniz iyi olur," diyorlardı. Yıllar önce bir çiftçi, fırtınası bol olan bir tepede bir çiftlik satın almıştı. Yerleştikten sonra ilk işi bir yardımcı aramak oldu. Ama ne yakındaki köylerden ne de uzaktakilerden kimse onun çiftliğinde çalışmak istemiyordu. Başvuranların hepsi çiftliğin yerini görünce çalışmaktan vaz geçiyor, "Burası fırtınalıdır, siz de vazgeçseniz iyi olur," diyorlardı.

Nihayet çelimsiz, orta yaşı geçkince bir adam işi kabul etti. Adamın haline bakıp, "Çiftlik işlerinden anlar mısın?" diye sormadan edemedi çiflik sahibi. "Sayılır," dedi adam, "fırtına çıktığında uyuyabilirim." Adamın ne demek istediğini biraz düşündü, sonra boşverip çaresiz adamı işe aldı. Haftalar geçtikçe adamın çiftlik işlerini düzenli olarak yürüttüğünü de görünce içi rahatladı. Nihayet çelimsiz, orta yaşı geçkince bir adam işi kabul etti. Adamın haline bakıp, "Çiftlik işlerinden anlar mısın?" diye sormadan edemedi çiflik sahibi. "Sayılır," dedi adam, "fırtına çıktığında uyuyabilirim." Adamın ne demek istediğini biraz düşündü, sonra boşverip çaresiz adamı işe aldı. Haftalar geçtikçe adamın çiftlik işlerini düzenli olarak yürüttüğünü de görünce içi rahatladı.

Ta ki o fırtınaya kadar... Gece yarısı, fırtınanın o müthiş uğultusuyla uyandı. Öyle ki, bina çatırdıyordu. Yatağından fırladı, adamın odasına koştu: "Kalk, kalk! Fırtına çıktı. Herşeyi uçurmadan yapabileceklerimizi yapalım." Adam yatağından bile doğrulmadan mırıldandı: “Aldırmayın efendim, gidin yatın. İşe girerken ben size fırtına çıktığında uyuyabilirim demiştim ya!" Ta ki o fırtınaya kadar... Gece yarısı, fırtınanın o müthiş uğultusuyla uyandı. Öyle ki, bina çatırdıyordu. Yatağından fırladı, adamın odasına koştu: "Kalk, kalk! Fırtına çıktı. Herşeyi uçurmadan yapabileceklerimizi yapalım." Adam yatağından bile doğrulmadan mırıldandı: “Aldırmayın efendim, gidin yatın. İşe girerken ben size fırtına çıktığında uyuyabilirim demiştim ya!"

Çiftçi adamın rahatlığına çıldırmıştı. Ertesi sabah ilk işi onu kovmak olacaktı, ama şimdi fırtınaya bir çare bulmak gerekiyordu. Dışarı çıktı, saman balyalarına koştu. A-aa! Saman balyaları birleştirilmiş, üzeri muşamba ile örtülmüş, sıkıca bağlanmıştı. Ahıra koştu. İneklerin tamamı bahçeden ahıra sokulmuş, ahırın kapısı desteklenmişti. Tekrar evine yöneldi; evin kepenklerinin tamamı kapatılmıştı. Çiftçi adamın rahatlığına çıldırmıştı. Ertesi sabah ilk işi onu kovmak olacaktı, ama şimdi fırtınaya bir çare bulmak gerekiyordu. Dışarı çıktı, saman balyalarına koştu. A-aa! Saman balyaları birleştirilmiş, üzeri muşamba ile örtülmüş, sıkıca bağlanmıştı. Ahıra koştu. İneklerin tamamı bahçeden ahıra sokulmuş, ahırın kapısı desteklenmişti. Tekrar evine yöneldi; evin kepenklerinin tamamı kapatılmıştı.

Çiftçi rahatlamış bir halde odasına döndü, yatağına yattı. Fırtına uğuldamaya devam ediyordu. Gülümsedi ve gözlerini kapatırken mırıldandı: "Fırtına çıktığında uyuyabilirim." Çiftçi rahatlamış bir halde odasına döndü, yatağına yattı. Fırtına uğuldamaya devam ediyordu. Gülümsedi ve gözlerini kapatırken mırıldandı: "Fırtına çıktığında uyuyabilirim."

Sıkıntılara zihnen, mânen, madden hazırsanız, korkmanıza gerek kalmaz. Öyküdeki yardımcı uyuyabiliyordu, çünkü çiftliği fırtınaya karşı korumalı duruma getirmişti. Allah’a inanarak kendimizi hayatın fırtınalarına karşı koruyabiliriz. Öyküdeki yardımcı uyuyabiliyordu, çünkü çiftliği fırtınaya karşı korumalı duruma getirmişti. Allah’a inanarak kendimizi hayatın fırtınalarına karşı koruyabiliriz. slaytları görmek için, ziyaret ediniz: