BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLAR. Kuşkusuz, ülkeler sosyal devlet olmanın bir gereği olarak koşullar ne olursa olsun tüm yurttaşlarına ilköğretim sağlamak zorundadır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE’DE BÖLGE SINIFLANDIRMASI
Advertisements

Ayhan TOZER Telekomünikasyon Uzmanı Telekomünikasyon Sektöründe Hizmet Seviyesi Taahhütleri; AB ve Türkiye Uygulamaları Habtekus 2008, Yıldız Teknik Üniversitesi,
EKONOMİK GÖSTERGELER Gayri Safi Milli Hasıla(2007): 658 Milyar ABD Doları İthalat(2008) : 201,8 Milyar ABD Doları İhracat(2008) : 132 Milyar ABD Doları.
YEREL SAAT ve GÖLGE BOYU GRAFİĞİ.
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
Mesleki Eğitim Girişimleri Programı
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 BELEDİYELER ARASI ORTAKLIKLAR VE KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİ: Türkiye’deki MİB’nin rolü.
GEÇMİŞTE VE GÜNÜMÜZDE PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA TOPLU ANKET SONUÇLARI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ, KÜTAHYA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, GAZİANTEP HARRAN ÜNİVERSİTESİ,
Kazanım 4. Çocuk olarak haklarını fark eder.
TC ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011 – 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü (SBSGM)
Nerede, Nasıl Yaşıyoruz?
TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN İLKELERİ
DERBENT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ (KKKA)
SAĞLIK İÇİN SAĞLIKLI SÜT İÇİN PROGRAMI DR.DYT.MELTEM ŞAHİNLER SOYLU T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gıda Güvenliği Dairesi.
2010 – 2011 ÖĞRETİM DÖNEMİ RAPORU Türkiye’de Yerleşik Yüksek Öğretim Kurumları Turizm Eğitim Analizi Bu çalışmada yer alan tüm veriler T.C.Milli Eğitim.
ORGAN BAĞIŞI ile İlgili Duyarlılığın Arttırılması
Fırat Nehri Şanlıurfa Platosu Dicle Nehri Gaziantep Platosu
Türkiye’deki Gelişmişlik Düzeyinin Çeşitli Göstergeler Kullanılarak Coğrafi Bilgi Sistemi ile İller Bazında İrdelenmesi.
TÜRKİYE EKONOMİSİ VE AVRUPA BİRLİĞİ
GAP : Su İle Gelen Değişim Hilal Siyok 103 2TMB. Güneydoğu Anadolu Projesi Temel hedefi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde yaşayan vatandaşlarımızın gelir.
“Yalnız Oyuncaklara Yeni Arkadaşlar” “Yalnız Oyuncaklara Yeni Arkadaşlar” 3-5 Kasım 2008 Ankara 9 9.
BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLARDA ÖĞRENME ÖĞRETME SÜRECİ
12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar
Tüketici Trend Araştırması Aralık 2009 Sosyal Telefon.
Bankacılık sektörü 2010 yılının ilk yarısındaki gelişmeler “Temmuz 2010”
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
ULU ÖNDER ATATÜRK ’DEN GÜNÜMÜZE EĞİTİM
DESTEK EĞİTİM ODASI VE ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI AÇILMA SÜRECİ VE BU SINIFLARDA DERSE GİRECEK ÖĞRETMENLER Destek eğitim odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla.
MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKUL VE KURUMLARINDAKİ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞARI DURUMLARI AÇIKLAMALAR 1. Bu çalışma, Meslekî ve.
1 DELL CONFIDENTIAL. 2 NASIL İŞLER? AMAÇ: –Müşterinin teknik desteği kendi adresinde alabilmesidir. –Müşteri Dell Destek Hattını arar. (Hafta içi 9:00-17:30)
TC BURDUR VALİLİĞİ Nuriye Mehmet Nuri Velicangil İlkokulu
ÖZEL EĞİTİM DÜZENLEMELERİ
TÜRKİYE’DE ULAŞIM:.
T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK.
Sabancı Gönüllüleri Programı nedir? Tüm Sabancı Topluluğu’nu kapsayan bir sosyal sorumluluk programı İki ana platform 1.Online eğitim 2. Gönüllülük Projeleri.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ Dr. Mustafa Ergün.
TÜRKİYE’DE KENT BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMALARININ GELİŞİMİ
KUTLU OLSUN TUTUM ve YATIRIM HAFTASI TÜRK MALLARI.
ÖZEL EĞİTİM OKUL VE SINIFLARI MALTEPE RAM
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve dünyadaki gelişmeler, çocukların yetenek alanlarının saptanması ve desteklenmesinin önemini ortaya koymuştur.
İletişim fakültesi ŞEHİRLER VE İMAJLAR: MARKA ŞEHİR OLMA SÜRECİNDE TÜRKİYE’DE MALATYA İMAJI.
T.C. Sağlık Bakanlığı Özel Sektör Tetra Pak Ltd. Şti. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tıp Fakültesi Osteoporozdan Korunma ve Osteoporozlular.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ:.
TÜRKİYEDE SANAYİ ERCE Mola 11-f 768.
TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN BAŞLICA İKLİM TİPLERİ
Türkiye’de Diş Macunu Kullanım Miktarı Türkiye’de kişi başına yılda 1 tüp (90 gram) diş macunu düşüyor... Bu oran Rusya’da 293 gr, Çin’de 180 gr, Filipinler’de.
KALABALIK SINIFLAR VE ÖĞRETİM
TÜRKİYE’NİN NÜFUS YAPISI VE BEKLENTİSİ Ak Parti Sosyal İşler Başkanlığı Prof. Dr. Nükhet HOTAR
TÜRK MİLLÎ EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL AMAÇ VE İLKELERİ
Turkcell Kurumsal Satış Direktörü
SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Güvenli Sürüş Teknikleri
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi Tanıtım Semineri
İSTATİSTİKLERLE ÇOCUK
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Güvenli Sürüş Teknikleri Güvenli sürüş teknikleri eğitimi, otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet, çekici, tır ve motosiklet gibi trafiğe çıkan her.
Deprem öncesi yapılması gerekenler Deprem çantası hazırlanmalı Raflar duvarlara sabitlenmeli Ağır cisimler raflarda altlara yerleştirilmeli Duvardaki lamba,
TÜİK NİSAN İHRACAT RAKAMLARI
Türkei mit Koch International
Sunum transkripti:

BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLAR

Kuşkusuz, ülkeler sosyal devlet olmanın bir gereği olarak koşullar ne olursa olsun tüm yurttaşlarına ilköğretim sağlamak zorundadır. Nitekim, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 26. maddesinde, “Herkes eğitim hakkına sahiptir ve en azından eğitimin ilk ve temel aşaması parasızdır. İlköğretim zorunludur.” denilmektedir.

Türkiye’de de Anayasanın 42. maddesinde “Kimse eğitim ve öğretim hakkIndan yoksun bırakılamaz. İlköğretim kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır.” denilmek suretiyle dünyadaki eğilimlere koşut bir anlayışının benimsendiği görülmektedir.

Türkiye’de 1980 yılından itibaren kırsal yörelerden merkez illere büyük oranda göç başlamışltır. Göç alan illerin başında Adana, İçel, Batman, Şanlıurfa, Antalya, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Diyarbakır gelmektedir. Göç veren iller ise Artvin, Çankırı, Erzurum, Kars, Rize, Sivas, Tunceli’dir.

Özellikle, kırsal kesimden ekonomik nedenlerle şehir merkezlerine yapılan göç buralardaki öğrenci sayısının azalmasına ve okulların kapasitelerinin altında hizmet görmelerine hatta kapanmalarına neden olmaktadır.

Türkiye genelindeki köy ve bunlara bağlı köy altı yerleşim birimi bulunmaktadır. Bu dağınık yerleşim birimlerinin büyük çoğunluğu küçük ve nüfusu az yerleşim yerleridir. Toplam yerleşim birimine eğitim hizmetlerini götürmek, personel gereksiniminin artmasına ve maliyetin çok yüksek olmasına neden olmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı istatistiklerine göre ülkemizde ilköğretim okulu bulunmaktadır. Bu okullardan ’inde birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılmaktadır öğretim yılı ilköğretim okulu öğrenci sayısı ise olup bu öğrencilerden tanesi birleştirilmiş sınıflı okullarda okumaktadır.

İstatistiklere göre Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim okullarında Toplam öğretmen görev yapmaktadır ve bu öğretmenlerden ’si birleştirilmiş sınıflı okullarda çalışmaktadır

Dünyada Birleştirilmiş Sınıfların Ortaya Çıkışı ve Gelişimi 19. yüzyılın sonlarında, dünya genelinde, ilkokulların büyük bir bölümü tek sınıflıydı. 20. yüzyılda bu model yerini kademeli olarak 5 veya 6 sınıftan oluşan, sınıfların aynı türden tasarlandığı, klasik model tabir edilen okullara bıraktı.

1960’ların sonlarında, eğitimin etkisinin artması ve kaynak yönetiminin iyileşmesiyle beraber, birleştirilmiş sınıflardan oluşan küçük okulları kaldırma girişimleri başladı. Fakat 1980’lerden itibaren bu anlayış tersine döndü ve bu "küçük okullar" dünyanın her yerinde tekrar işlevsel hale getirilmeye başlandı.

Kuzey ülkelerinde, 1980’lerde eğitimsel, coğrafik, ekonomik ve sosyal nedenlerden ve kırsal alanları canlandırma hareketlerinden dolayı birleştirilmiş sınıflar tekrar önem kazandı ve hatta ilgi odağı haline geldi. Avustralya’da coğrafi nedenlerden dolayı bu tür okullar daima önemini sürdürdü.