SANA MUHTACIM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÜNEŞİN UYUDUĞU YER
Advertisements

EVİMDEYİM GÜVENDEYİM U.
DÜŞÜNDÜREN BİLMECELER
HANTEPE VİLLALARI Hantepe Plajı
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
“ANNELER GÜNÜ” İÇİN DERS SUNUMU
Benim Memleketim Bir Başkadır Havasına suyuna taşına toprağına
MEVSİMLERİ ÖGRENİYORUM
Sesli izleyiniz. Slayt geçişleri için tıklamayınız.
Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.Lütfen değişiklik yapmayınız
1- İki kanadı , birde küçük gagası var . Cik cik deyip durmadan uçar..
HAZIRLAYAN NAZMİYE TAŞER
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.
ORMAN HAFTASI AĞAÇLAR NASIL BÜYÜR ?.
BÜŞRA BAYSAL.
ARKADAŞIM BADEM AĞACI ADINI AŞK KOYDUM SENİN.
Hikmet SIRMA.
Duymaz mısın Gündoğusu rüzgarların uğultusunu Ayazıyla nasıl da yakar aşılı goncayı Nasıl da tıkar ekmeği boğazımıza Bir tas su.
CÜMLENİN ÖGELERİ.
Ulu bir çınar ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş.
YANIMDA OLSAN YİNE ÖZLERDİM VE BİLKİ BU KADAR SEVMEM SENDEN DEĞİL
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
El et Söyleyen Bilinmiyo Hazırlayan sunan (münevver)
KOŞMA KAYIKÇI KUL MUSTAFA.
İnsan ne kadar az düşünürse o kadar çok konuşur....
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
DÜNYANIN HAREKETLERİ Dünya uzayda nasıl hareket eder ?
İSTANBUL ŞİİRLERİ.
Arkadaşım Badem Ağacı Aziz Nesin.
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
AĞıTLaR YaKMaLıYıM Ağıtlar yakmalıyım,acılarımın üstüne Kokun gelmeli,puslu havalardan Bir nefes olmalı,şiirlerime Keder dolu bakışlarıma,yüzüme Siyahın.
ORMAN HAFTASI MART.
C A N I M Y A N I Y O R. Dağhan H O S T A ŞİİR Slayt Edebiyatcim.com
SAKSIM SAKSIM Önce toprak doldurdum Önce toprak doldurdum
Medine AY Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
Şiir : Şahabettin MERT.
Yağmurun bir gün dinmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyardan diyara gezdiren rüzgârın bir gün duruvermeyeceğinden.
CÜMLEDE ANLAM.
YILIN BÖLÜMLERİ.
KAVAK AĞACI İLE KABAK.
HERCAİ Çok uzun yıllar önce iki kır çiçeği birbirlerine aşık olurlar. Her bahar diğer çiçekler gibi onlarda açıp güneşe merhaba derler. Fakat bir bahar.
Seni Seviyorum.
BAKIŞIN BİTTİĞİ YER Mahir Başpınar.
BİR ESKİ OTOMOBİL Ben bir otomobilim. Eskimişim. Buraya atmışlar. Çok zaman geçmiş. Kimse almamış. Ben bir otomobilim. Eskimiş.
&&&& Eyy Gönül &&&&.
KAFİYE (UYAK) KAFİYE REDİF.
Hangi cümlenin yüklemi isim tamlamasıdır
Hazırlayan
YANIMDA OLSAN YİNE ÖZLERDİM VE BİLKİ BU KADAR SEVMEM SENDEN DEĞİL
SES BİLGİSİ.
ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... SENİ KANDIRIR HAVALAR.
Karanlıklar uzaklaştı
BAHARDA BİR EGE YOLCULUĞU. FETHİYE’ DE DENİZE KARŞI BİR BARDAK ÇAY İÇİN, PİŞMAN OLMAZSINIZ..
GÜN GELİR BİR BİR SÖNER UMUTLAR.GÜNEŞ GİZLENİR SANKİ BULUTLARIN ARKASINA. KÖR BİR KARANLIK GELİR, YÜREKLERİ İÇİN İÇİN YAKAN BİR KOR MİSALİ. NE DÜŞÜNMEKTEN.
ZORUMA GİDİYOR.
Ses bilgisi.
Kardelen Çiçeğimsin SEN...
UYAK (KAFİYE) KAFİYE ŞEMASI
Atasözleri.
Seni görmek sesini duymak
SeNDeN SoNRa.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
EŞ SESLİ SÖZCÜKLER.
KELİMELERİN ÇAĞRIŞTIRDIKLARI
MEVSİMLER.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
BİR KAYISI AĞACI ABDÜLKADİR MERİÇBOYU.
OKUMA ANLAMA ÇALIŞMASI
Sunum transkripti:

SANA MUHTACIM

Sana Muhtacım Rüzgar türkü söyler yapraklar oynar Ağaç yele muhtaç,ben sana muhtaç Yar akla düşünce kanımız kaynar Kan damara muhtaç,ben sana muhtaç Beden yaşlanır da,gönül yaşlanmaz Ne kadar zorlasan yine uslanmaz Gönül demir değil,suyla paslanmaz Sevgi aşka muhtaç,ben sana muhtaç Dağları aşıp ta inince düze Kavuşsan yarine gelsen yüz yüze Yetişmez kovalar gece gündüze Ay güneşe muhtaç,ben sana muhtaç

Su olmazsa balık susuz yaşar mı. Bardak dolmayınca suyu taşar mı Su olmazsa balık susuz yaşar mı? Bardak dolmayınca suyu taşar mı? Yar olmazsa hiç aşıklar coşar mı? Aşık yare muhtaç ben sana muhtaç Kardelen açılır karı delerek Sanki yeryüzünü iyi bilerek Doğa kucak açar bize gülerek Bahar yaza muhtaç,ben sana muhtaç. Kuru toprak nasıl yağmur gözlerse Yar gidince gönül nasıl özlerse Mahir yanlışları bir gün düzlerse Toprak cana muhtaç,ben sana muhtaç   Mahir Başpınar Su olmazsa balık susuz yaşar mı? Bardak dolmayınca suyu taşar mı? Yar olmazsa hiç aşıklar coşar mı? Aşık yare muhtaç ben sana muhtaç Kardelen açılır karı delerek Sanki yeryüzünü iyi bilerek Doğa kucak açar bize gülerek Bahar yaza muhtaç,ben sana muhtaç. Kuru toprak nasıl yağmur gözlerse Yar gidince gönül nasıl özlerse Mahir yanlışları bir gün düzlerse Toprak cana muhtaç,ben sana muhtaç   Mahir Başpınar Su olmazsa balık susuz yaşar mı? Bardak dolmayınca suyu taşar mı? Yar olmazsa hiç aşıklar coşar mı? Aşık yare muhtaç ben sana muhtaç Kardelen açılır karı delerek Sanki yeryüzünü iyi bilerek Doğa kucak açar bize gülerek Bahar yaza muhtaç,ben sana muhtaç. Kuru toprak nasıl yağmur gözlerse Yar gidince gönül nasıl özlerse Mahir yanlışları bir gün düzlerse Toprak cana muhtaç,ben sana muhtaç   Mahir Başpınar Su olmazsa balık susuz yaşar mı? Bardak dolmayınca suyu taşar mı? Yar olmazsa hiç aşıklar coşar mı? Aşık yare muhtaç ben sana muhtaç Kardelen açılır karı delerek Sanki yeryüzünü iyi bilerek Doğa kucak açar bize gülerek Bahar yaza muhtaç,ben sana muhtaç. Kuru toprak nasıl yağmur gözlerse Yar gidince gönül nasıl özlerse Mahir yanlışları bir gün düzlerse Toprak cana muhtaç,ben sana muhtaç  Mahir Başpınar

SANA MUHTACIM