Değerli Dostlar, dünyanın bilinen ilk borsası nerededir diye sorsam ? Tabii bu borsanın, IMKB gibi hisse senetlerinin değil de bazı temel gıda ve emtea.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Değerli Dostlar, PANAYIR deyince aklınıza ne gelir
Advertisements

ANTİK KENT HASANKEYF HAZIRLAYAN KADİR BEĞDE
DİLEK YARIM ADASI.
Değerli Dostlar, Ankara’da 2011 karla biterken 2012 bol kar yağışı ile başladı. Eşimle birlikte evde oturmaktansa yine şöyle bir dağ havası alalım dedik.
ARALIK PROBLEMLERİ.
Değerli Dostlar, Afyon’dan Denizli’ye giderken yolum çoğu kez içinden geçip gittiğimiz KAKLIK Beldesine düşmüştü. Tabelayı görünce yoldan 3 km saptım.
Değerli Dostlar, İznik hep çinileri ile anılır. Ben ise Size İznik’in kapılarını göstermek istiyorum.
MUDURNU’nun “RAMAZAN TOPU” Mudurnu denince aklınıza “Tavuk” mu geliyor? Anayol üstünde olmayan bu kasabanın başka güzellikleri de var. Feridun ÖZHAN
Değerli Dostlar, Benim favorilerimin başında gelen bu sunumu zaman zaman tazeleyip, yeni keşfettiğim, resimlerini çekebildiğim anıt ağaçları ilave edip.
BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız!.
Değerli Dostlar, Ankara’da bu yıl doğru dürüst bir kış yaşamadık, ama bahar da henüz gelmedi. Yine her zamanki gibi bir de dağlara doğru çıkayım, son durum.
KARE, DİKDÖRTGEN VE ÜÇGENİN ÖZELLİKLERİ
Değerli Dostlar, başlık olarak önce “Ankara’nın Denizi” diyecektim, ama yüzlerce farklı cins kuştan bahsetmek isteyince “Kuş Cennetlerimizden Biri – ÇAYIRHAN.
Karenin Çevre Uzunluğu
Değerli Dostlar, yolum bu kez Doğu Karadenizin de en doğu noktasına düşmüştü... Artvin Borçka’dan minibüslerle Macahel Vadisi Camili Köyüne gitmek üzere.
Değerli Dostlar, canım gezmek istiyor ya, her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum. Tarih 28 Temmuz 2008 ve bu kez yolum, Erzincan’dan Erzurum’a doğru...
2011 Temmuz Yaylalar 2. kısım…. Uzaktan yeknesak görünen zirveler ve yamaçlar, binbir türlü çiçeği barındırıyor…
SİNOP ilimizden bir detay : ŞEHİTLER ÇEŞMESİ
Değerli Dostlar, son yıllarda ziyaret ettiğim en anlamlı müzelerden birini Sizlere de tanıtmak istiyorum.
Maddenin ölçülebilir özellikleri
Değerli Dostlar, 2008 tatilimi Doğu Anadoluyu gezerek değerlendirmiştim. Bu sunumun konusu Ahlat, Van Gölünün batı kıyısında Bitlis.
SİNOP... Ne zaman ziyaret edilmeli ? Feridun ÖZHAN
Değerli Dostlar, ne demiştik, Tarih budur... “ Hasankeyfe Sadakat ” denince genelde Diclenin üzerindeki yeni köprü ile eski köprüden geriye kalan kalıntıların.
Değerli Dostlar, öncelikle “Leyleği havada gördüm” havasına girebilmeniz için yıllık göç sonunda yurdumuza ulaşan bir leylek sürüsünden başlıyorum...
ANADOLU’NUN KÖYLÜSÜ DEYİP GEÇMEYİN SAKIN... Feridun ÖZHAN
Size bir soru: Sevdiğiniz bir yerde kahvaltı yapabilmek için en fazla kaç kilometre yol katetmeye hazırsınız?
Yaylalar, Yaylalar... Bu kez yolum Karadeniz kıyısında biraz daha doğuya, Avusor Yaylasına ve Kaçkar Dağlarının eteğindeki Göle düşmüştü. Feridun ÖZHAN.
Edirne ilimizin en önemli ve en tanınan simgesi tabii ki SELİMİYE Camisi ve Mimarı Koca Sinan’dır.
Değerli Dostlar, bugün Size biraz farklı bir sunum hazırladım
Değerli Dostlar, bu sunumda Sizleri biraz doğuya götüreceğim
Finansal Sistem ve Faiz Oranları
Yöre : Doğubayazıt, İshakpaşa Sarayı...
Değerli Dostlar, Sizler YOLDAN ÇIKMAYIN…! … diye, ben bir kez daha severek yoldan çıkıyorum… Feridun ÖZHAN
Değerli Dostlar, Temmuz sıcakları bastırınca, yine yollara düştüm, bu kez, Ankara’dan Gerede’ye giderken otoyolun sol tarafındaki yaylalara…
Değerli Dostlar, yolum İnebolu’ya düşünce, yine birkaç resim çekmeden duramadım. İç Anadolu’dan mevcut tek karayolu üzerinden gelirken İnebolu merkezi.
Değerli Dostlar, bu sene bahar gelmeyecek mi, diye sorarken… …bu yağışlı havaların arasında, Size müjdeyi vereyim dedim…
Değerli Dostlar, Doğu Anadoluyu gezip te, Ağrı Dağımızı görmeden olur mu ? Uzaydan görünüş bana ait değil. Büyük Ağrının tepesi her zaman kar ve buzulla.
Değerli Dostlar, 25. ve 26. Aralık günleri Hıristiyanlık aleminin önemli günleri olması dolayısıyla bu sunumum Noel Baba, Weihnachtsmann veya Santa Claus.
Değerli Dostlar, Temmuz 2008 sonu, yolum Çıldır ve Aktaş Göllerine uğramıştı. Bir önceki resimde Google Earth sayesinde bu yörenin.
Değerli Dostlar, bizim gibi “orta yaş” delikanlılarının daha ileri yaşlarda hafıza ile ilgili problemler yaşamaması için uzmanlar fırsat buldukça sayısal.
Yöremiz Edirne, Meriç nehrinin batısı ve sınıra yalnızca 1 km mesafe...
Dünyada bir eşi olmayan bu şenlikler esnasında gitmek hala kısmet olmayınca, Sizlere, 646 yıldır kesintisiz devam eden.
Değerli Dostlar, bu kez yolum Kayseri ilimizin güneyinde, Aladağlar yöresinde, ancak Adana sınırları içinde bulunan Kapuzbaşı Şelalelerine düştü.
Değerli Dostlar, bu kez yolum ACARLAR LONGOZU’na uğradı…
Değerli Dostlar, yine bir sonbahar mevsimi yaşıyoruz. Tabiatın doğal renklerinden Sizlere bir demet sunmak istedim...
Değerli Dostar, Ankara’da 2009 baharı kadar yağışı bol bir baharı son 20 yıldır yaşamamıştık. Bol yağışların sayesinde de floranın inanılmaz bir canlılığına.
ŞİMŞİRLİ KÖYÜ... Daha önce adını duymadığımız bu köyün adı birkaç gündür gazetelerde sıkça geçiyor. Feridun ÖZHAN
Değerli Dostlar, Kapadokyayı ve oradaki Peribacalarını görmeyen, bilmeyen yoktur. Bu sunumdaki Peribacaları ise Kapadokyada değil, Ankara’nın hemen yanıbaşında.
Değerli Dostlar, Ankaradan Kırşehire kestirmeden giderken Kaman’dan geçiyordum. Anadolunun ortasında “Prens Mikasa Caddesi” ve “Japon Arkeoloji Müzesi”
Finansal Sistem ve Faiz Oranları
Yaylalar Yaylalar... Yolum Doğu Karadeniz Bölgesine, daha doğrusu yaylalara düşmüştü. Sizlere de bazı izlenimlerimi sunmak istedim... Feridun ÖZHAN
Değerli Dostlar, 2010 yılının bahar belirtilerini fazla gecikmeden yollamak istemiştim. Bazı koşturmalar ve iş seyahatlerim araya girince maalesef yine.
Değerli Dostlar, 12 haziran pazar günü oy verdikten sonra, yine yaylaların çağıran sesini dinledim… Hava kısmen kapalı, kısmen de sağanak yağışlı idi,
EŞREFOĞLU CAMİİ 1299 yılından günümüze... Yer Beyşehir merkezi ve gölün kenarı... Feridun ÖZHAN
Orda bir köy var uzakta (mı ?) Gitmesek te (olur mu ?) Görmesek te (Bence olmaz !)... Neden mi olmaz? Gitmez ve görmezseniz neler kaçırabileceğinizi izninizle.
Tarihi KULA evleri... İzmiri Ankaraya bağlayan yolun kenarında böyle küçük bir tabela görebilirsiniz. Yarım saat zaman ayırıp, tarihte bir gezinti yapmak.
Bu sunumumu “Yoldan çıkmak istemeyenlere” ithaf ediyorum... Feridun ÖZHAN
Vatan aşkı ile yaşamış, bu Vatan için çalışmış gerçek vatanseverler... Gazi Süleyman Paşa ve Namık Kemal Bolayır’da yatıyorlar... Feridun ÖZHAN
BOLU ilimizin dağlarından KANLICA MANTARI
Değerli Dostlar, bu haftasonu İç Anadolu’da bol bol kar yağdı. Yağış durunca dağlarda biraz gezinip Sizler için bazı görüntüleri yakaladım. Az laf, bol.
ÖZDEŞLİK b x x b a y a y a 8.Sınıf Aşağı yön tuşu ile ilerleyiniz.
Değerli Dostlar, diğer ülkelerde gezip dolaşma fırsatım olduğunda, mümkün olduğunca tarihi bölgelerini gezip görmeye çalıştım. Hele USA’da yıllık.
KARE.
Değerli Dostlar, Ankara ve civarı genelde çorak arazi ve çabuk kuruyan otlarla kaplıdır. Mayıs ayı sonunda evimizin balkonundan çevreye bakarken ne gördüğümü.
Hikmet SIRMA.
Dostlar artık biliyorlar, anayolların dışına çıkmayı seviyorum
İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ ÇALIŞMA GURUBU İMKB’YE İLİŞKİN SEKTÖR BİLGİLERİ HAZIRLAYAN MURAT BOLAT YMKP Müdürü.
Değerli Dostlar, yolum İnebolu’ya düşünce, yine birkaç resim çekmeden duramadım. İç Anadolu’dan mevcut tek karayolu üzerinden gelirken İnebolu merkezi.
Ortalama Metre Kare fiyatları Karşılaştırmalı
MADDE VE YAPISI TEST.
Sunum transkripti:

Değerli Dostlar, dünyanın bilinen ilk borsası nerededir diye sorsam ? Tabii bu borsanın, IMKB gibi hisse senetlerinin değil de bazı temel gıda ve emtea fiyatlarının belirlendiği bir borsa olduğunu ekleyeyim.

Tabii ki, Anadoluda, neredeyse tam ortasında. Yer Kütahya, Çavdarhisar...

Bu yuvarlak Borsa Yapısı...

...şimdiki bir köyün tam ortası...

Maalesef, yapının çevresi hala köy evleri ile dolu olduğundan, şöyle bir gerileyip te geniş açı ile yapının tamamını bir kareye alamadım.

Dünyanın ilk borsasının hemen yanında 410 metre uzunluğunda sütunlu bir alışveriş caddesi...

Şimdiki AVM lerin bir çoğundan daha estetik imar edilmiş...

Bu kadarının bile zamanımıza kadar kalabilmiş olması ne güzel... Anadolumuzda daha ne güzellikler, ne zenginlikler var... Saygı ve selamlarımla Feridun ÖZHAN