Unutma. UNUTMA. SENDEN BİR TANE DAHA YOK BU DÜNYADA....

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gürültü ve patırtının ortasında sükunetle dolaş
Advertisements

Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
Şiir Müzik : H.MANCINI.
Hayat ertelenemez… Ümit Aydemir.
Kan rengi , kıpkırmızı güllere bayılırdı... Zaten onlarla adaştı...
Her bildiğini söyleme, ama
kıymetli bir hazinedir...
Türkçe Performans Ödevi
Bir ulus yarattın özgür
HAYAT DERSLERİ Düzenleyen
BEN SENi SEVDiM Ben senin en çok sesini sevdim                  Bugulu çogu zaman,taze bir ekmek gibi Önce aska çagiran, sonra dinlendiren Bana.
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
10.Kasım…Hissetmek lazım Hasan Ağabey…TDK
Ben Seni Sevdim Mi. Ben seni sevdim mi
Paris ve sen Yağmur yağıyor Bu sonbahar Eskiden olduğu gibi
SÖZCÜKLERDE ÇOK ANLAM Gördüğünüz gibi bazı sözcüklerin, gerçek anlamları dışında bir de mecaz anlamları oluşmuştur. Bir sözcüğün birden fazla mecaz anlamı.
ÖĞRETMENİM'E
En iyi biçimde yaşlanmanın gizemi Türkçeleştiren: Onur AYANGİL
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.

Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
Aşkı Aramak....
Ben bir Eylül sen bir Haziran
Gelmeyişim sanma sendendir Sanma sevgisizliktendir Sanma sevgisizliktendir Korku denen şeytanın Korku denen şeytanın Yaşam denen tuzağın Yaşam denen tuzağın.
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
Ama bir Gül var ki onun gözlerinde her zaman gözyaşı vardır. Geceler onun gözyaşlarını kendine saklar. Ama gündüzün aydınlığında nemlenen gözleri onun.
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
+ = Tabaklarda kaç tane portakal vardır ? = 3.
Hayatta, birinin eksikliğini hissettiğimiz
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
YENI YIL Böyle olacağım ♫ Lütfen sesi açınız! Bu sene... Daha çok zaman ayıracağım Gülmeye, gülümsemeye, gülümsetmeye Eşimle dostumla ve çocuklarımla.
Bu insanlar ne yapıyor? Toplama hayatımızın neresinde?
C A N I M Y A N I Y O R. Dağhan H O S T A ŞİİR Slayt Edebiyatcim.com
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
BENİ UNUTMA.
SeNi SeVMeK BiR GüL KoKuSuYDu..
K İ M L İ K. “Cem, 16 Eylül 2009 seninle kar ş ıla ş mamızın 10. yılına giriyoruz. Kalbi(m/n) 33 ya ş ında, tenim 64 … Doktorlar, kalp naklinden sonra.
Geceydi seni bana taşıyan. sen geceye yakındın, bende sana..
KAVAK AĞACI İLE KABAK.
P a z a r S a b a h l a r ı.
Sen de Yan Canım.
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
ÇAĞRI.
Unutma Senden bir tane daha yok bu dünyada. Gülümsemeyi asla unutma.
YAŞAMA FELSEFESİ. Sabırlı ol Açık fikirli ol Sık sık gülümse Özel anların zevkini tat.
GELECEĞİN SUÇLUSUNU YETİŞTİRMENİN  8 BASİT KURALI
Umudun mahzenindeyim SESİ AÇIN.. ...
Kalbim şimdi bir sokak çocuğu Kelebekleri göç etti gönlümün
AYDINLANMA Nasıl anlatsam bilmiyorum Düşündükçe şaşırıyorum. Dün akşam bir haller yaşadım Aydınlanıverdi sonra aklım. Yarı uykulu yarı uyanık Oda oldukça.
GiTTiĞiN YeR.
Ağzın dudaklarımda AğzınAğzın Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle uyanmak nice çılgın.
BEN SENİ SEVDİM Mİ? BEN SENİ SEVDİM Mİ?SEVDİM, KİME NE TUTTUM,TA İÇİME OTURTTUM SENİ ALDIM,OKŞADIM SAÇLARINI,ÖPTÜM İÇTİM YUDUM YUDUM GÜZELLİĞİNİ.
Sis de dağılır.
Alçakgönüllülük Analizi (Hikayeler İle)
HAYAT CAN DÜNDAR.
ÖZGÜVEN BASAMAKLARI.
Kardelen Çiçeğimsin SEN...
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
Sınav Anne Babaya Öneriler. Genel Bilgiler ÖSS’ye az kaldı Bu sınav elbette çok önemli Ama sizden daha önemli değil Geçmiş olumsuzlukları bir kenara bırakın.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
AÇELYA. "Bazen ihtiyacın olan tek terapi, en yakın arkadaşınla saatlerce konuşmaktır. "
Her bildiğini söyleme, ama
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
Sunum transkripti:

Unutma. UNUTMA. SENDEN BİR TANE DAHA YOK BU DÜNYADA.... Gülümsemeyi asla unutma. Gözlerinin içi gülsün gülerken, bakışların pırıl pırıl olsun ve her zaman nemli kalsın göz pınarların. ygurler2002@yahoo.com ygurler2002@yahoo.com

Unutma kendini sevilebilecek bir insan haline getirmeyi ve ondan sonra da kendini sevip kendine sarılmayı. Zamana güven ve onun senin en büyük dostlarından biri olduğuna. Acılarının ve felaketlerinin ancak onun koynunda uyuyabileceğini unutma.

Unutma. Açık tut gönlünü tüm güzelliklere. Başına gelenlerin günün birinde kişisel tarihinin ayrıntılarından biri olmaya mahkum olacağını unutma. Her çiçek sevgilin olsun, her sevgilin ise bir çiçek. Açık tut gönlünü tüm güzelliklere. Yasalar, günahlar, yasaklar sen olduğun için vardır.

Gecenin içinde yolculuğa çıkmayı unutma. Ve sen bir tane olduğun için bu koca dünyada, gir günaha çekinmeden, çiğne yasağı. Ay dedenin sihrini gönderdiği gecelerde uyuyarak çalma hayatından saatlerini. Gecenin içinde yolculuğa çıkmayı unutma. İçinde hiç ölmeyecek bir gençlik virüsü yarat ve kaç yaşında olursan ol, her zaman yirmi beş yaşında kalman gerektiğini unutma.

Korkma mahallenin delisi olmaktan. Asla taviz verme seni sen yapan yanlarından. Onurlu bir yaşam sürebilmen için, şartlar ne olursa olsun direnmeyi sakın unutma. İçindeki seni katletmeye kalkma sakın. Kendine vuracağın her darbenin seni senden biraz daha uzaklaştıracağını unutma. Korkma mahallenin delisi olmaktan.

Hatanın affedilmeyecek olanından kaç, ama hata yapmayayım Doğrucu davutlar ne kadar çoğalırsa mahallende, hayat mutlaka daha iyiye gidecektir, unutma. Hatanın affedilmeyecek olanından kaç, ama hata yapmayayım diye de yakıp geçme yıllarını.

insan yapabileceklerinin en iyisini yapamamış demektir hayatta. Unutma ki, hiç hata yapmayan bir insan yapabileceklerinin en iyisini yapamamış demektir hayatta.

Korkma insanca korkularından. Ve korkunun kendisinden çok, onun beklentisinin daha korkutucu olduğunu unutma. Bir anlamı olsun kendinle yaptığın kavgaların. Ve hep ileriye taşısın seni kavgada attığın her adım.

Küçücük mutlulukların görkemine inandır kendini ve gülümse. Açık bırak pencereni ve sabah güneşinin rüzgarı önüne katarak perdelerle yapacağı raksa dönük olsun bakışların. Küçücük mutlulukların görkemine inandır kendini ve gülümse.

Umutların bitmesin asla ve umutların bittiği yerin, hayatın da bittiği yer olacağını asla unutma.

Ve şaire kulak ver: " Senden bir tane daha yok bu dünyada.”

GÜLÜMSEMEYİ VE YAŞAMAYI ASLA UNUTMA ygurler2002 yahoo.com / 01.12.2005