YAZAR: Ben masalcı teyzeyim. Sözcüklerledir işim

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
halı kilim orman gülü yakacak kömür sevgi yolu bundan böyle
Advertisements

İngilizce’den Çeviren Dr. M. Fatih Taşar
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
NASIL ÖĞRENİYORUM?.
İLKNUR DEMİRCİ ÖĞRETİM
90/10 kuralı Hayatın %10'u,sizin başınıza gelenlerden oluşur.
SİNAN AYTULU BUĞDAYIN YOLCULUĞU
ADLARIN YERİNE KULLANILAN KELİMELER “ADIL”
OKUL ÖNCESİNDE SAĞLIKLI SAĞLIKSIZ çıkış KAVRAMININ ÖĞRETİMİ.
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
Ekşidir Tadım Sarıdır Rengim Yersen Beni Buruşur Yüzün 
HAZIRLAYAN NAZMİYE TAŞER
HAYDİ BAKALIM ŞİMDİ BİLMECE ZAMANI…
Bilmeceler dünyası.
BİLMECELER.
BÜŞRA BAYSAL.
A1 TURKUAZ SINIF SEBZE VE MEYVELER PROJESİ
Ğ ğ. Ğ ğ Genel ağ iğ oğ uğ Alt başlık buraya üğ eğ ığ öğ.
1/10 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir olan kelime, nesne görevindedir? Bahçede hepimiz oturuyorduk. Sınıfta kimseyi bulamadı. Hayatı.
Ahmet Efe kitap oku. …Egitimhane.com….
ÇANTA. Süslü püslü dışı Kocaman içi Fermuarı var Ceket değil Bil bakalım nedir?
Meslekleri Tanıyalım.
BİLMECELER.
BİR KIZIM OLSAYDI ADI ZEYNEP.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
?.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
OLAYLARI OLUŞ SIRASINA KOYMA Mustafa BİLGE Yenişehir/MERSİN
Psikolojik Danışman Yıldıray ÇAMDEVİREN
Altıncı Grup Birinci Harf Ğ sesi sunumu MÜRŞİT BEKTAŞ.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
SAKSIM SAKSIM Önce toprak doldurdum Önce toprak doldurdum
?
OKUMALIYIZ, OKUTMALIYIZ.
BİR ESKİ OTOMOBİL Ben bir otomobilim. Eskimişim. Buraya atmışlar. Çok zaman geçmiş. Kimse almamış. Ben bir otomobilim. Eskimiş.
4/B SINIFININ SEVGİ ÇİÇEKLERİ
Hangi cümlenin yüklemi isim tamlamasıdır
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
Ben Bu Sebze ve Meyveleri Bir Yerden Tanıyorum Ama Nerden?
MESLEKLeR.
güzel sözler Bizi düzeltmek isteyenlere kollarımızı açacak yerde, yumruklarımızı uzatırsak, hayatın sillesini yeriz. H. İsmail.
MADDEYİ TANIYALIM.
Bu sunumumu “Yoldan çıkmak istemeyenlere” ithaf ediyorum... Feridun ÖZHAN
CÜMLEDE ANLAM 1.SORU: Aşağıdaki cümlelerin hangisinde küçümseme anlamı vardır? A.Bütün gün uğraştım ,ödevlerimi hala bitiremedim B.İnsanlara zor zamanlarında.
Karanlıklar uzaklaştı
ÇOCUĞUMLA EVDE NELER YAPABİLİRİM?
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 14 Aralık 2009 Pazartesi Aşağıda modellenen.
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
Ahmet Efe kitap oku. Batuhan yazı yaz. Yusuf biraz gül.
SEVDALILARIN.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU ÇARPIM TABLOSUNU ÖĞRENELİM
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
MEYVELERİ TANIYALIM.
ADLARIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER ADILLAR (ZAMİRLER)
O kitap okumakokuyor. O masada oturmakoturuyor. O kapı açmak açıyor. O ekmek almak alıyor. O gelmek geliyor. O dışarıda beklemek bekliyor. O şarkısöylemek.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÇOCUK GELİŞİMİ VE AİLENİN ROLÜ
HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİREN NE ÇOK ŞEY VAR
En temel besinlerimizden biri ekmektir. Herkes evinde ekmek yapabilir mi?
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
AKÇAKOCA’DA MÜKEMMEL BİR HAFTASONU GEÇİRMEYE HAZIRMISINIZ? Peki ama tehlikenin farkinda mısınız? Biges Vas ? This is kaput Gelin Gelin Alduracam hepinizi.
BİR KAYISI AĞACI ABDÜLKADİR MERİÇBOYU.
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
GENEL TEKRAR - 7 CÜMLE ÇEŞİTLERİ FEM DERSHANELERİ
AİLEM.
EGE ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI YARATICI YENİLİKÇİ ÖĞRETMEN SEMİNERİ “YARATTIKÇA YAZ ATÖLYESİ” AYDAN AYKAÇ S. YUSUF ÇAĞLAYAN 16 Nisan 2011.
İngilizce’den Çeviren Dr. M. Fatih Taşar
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu
OKUMA BAYRAMI ETKİNLİKLERİMİZ
Sunum transkripti:

YAZAR: Ben masalcı teyzeyim. Sözcüklerledir işim YAZAR: Ben masalcı teyzeyim.Sözcüklerledir işim.Düşler ülkesindendir kâğıdım kalemlerim.Her cümleyle yepyeni dünyaları kurarım. Sihirli sözcükleri masallarıma katarım.Bıkmam usanmam hiç yazmaktan, anlatmaktan,en güzel düşlerimi sizlerle paylaşmaktan. Yepyeni masallarla donanır kitaplarım. Çevrilen sayfalarda bin bir sürpriz saklarım.

RESSAM:Fırçalarla boyalar en büyük dostum benim RESSAM:Fırçalarla boyalar en büyük dostum benim.Kâğıtlar ve kalemler sırdaşıdır işimin.Masalları okurken kanatlanıp uçarım. Sayfaları süsleyip resimle donatırım.İste şurada bir çiçek boynu bükük bekliyor. Fırçamla gıdıklarsam yüzüne renk geliyor.Kâğıtla kalem hazır, boya kutusu da var. Resme başlayalım mı Ne dersiniz çocuklar?

KİTAPÇI:Raflarım dolu kitap. Her birinde ayrı tat KİTAPÇI:Raflarım dolu kitap. Her birinde ayrı tat.Okumak isteyene açarım hemen kucak.Çizgi romanlar şurada,resimli öyküler yanda, boyama kitapları hemen karşı raflarda.Eğlenceli masallar, heyecanlı romanlar.Yeter ki siz okuyun.Bilgi saçar kitaplar.En iyi dost kitaptır demiş büyüklerimiz.Bunun için yine de seçmeyi bilmeliyiz.

MARANGOZ:Benim adım marangoz her yanım baştan başa toz MARANGOZ:Benim adım marangoz her yanım baştan başa toz.Tahtalar oyuncağım. Çekiç en büyük yardımcım.Ceplerim dolu vida. Olmazsa sırtımda çanta testereler, rendeler nasıl taşınır kolayca? Evinizde ne varsa bilin ki benim işim. Kırık dökük her şeyi onarıp yenilerim.Masalar,iskemleler,dolaplar, pencereler hep elimden geçmiştir. Cilayla süslenmiştir.

DOKTOR:Herkesin işi ayrı. Elbet tümü yararlı DOKTOR:Herkesin işi ayrı. Elbet tümü yararlı. Hepsinden önce gelir insanların sağlığı. Başınız mı ağrıdı? Hemen ilâç vereyim Mikroplardan korunmak sağlığın başı derim. Gelin aşı yapayım. Dişlerinize bakayım Acı, ağrı kalmasın diyerek uğraşayım.Üstümde beyaz gömlek, boynumda dinleyici. Benim işim doktorluk. Tanıdınız değil mi?

ÖĞRETMEN:Herkese mesleğini öğreten kişi benim ÖĞRETMEN:Herkese mesleğini öğreten kişi benim. Okumanın tadına dünya varsın isterim.Başta okul öncesi sonra birinci sınıf gelir Öğrenip, eğlenerek yıllar bir bir geçilir. Benimle tanışmayan ne başkan var, ne sultan. Basarı kazanır mı hiç okuma yazması olmayan? Bilgi kitaplardadır, ilgi ve sevgi bende. Dersler kadar önemli sevmeyi öğrenmek de.

KAPTAN:En zevkli meslek benim KAPTAN:En zevkli meslek benim.Denizdedir iş yerim Dümene geçince ben liman liman gezerim.Bazen yelken basarım, bazen kürek çekerim Bambaşka ülkelere dostlukları taşırım.Rüzgârlarla yarışıp dalgalarla oynarım Bazen de fırsat bulup biraz balık tutarım.Boş zamanım kalırsa atlarım serin suya. Bence herkes can atar böylesi çalışmaya.

MÜHENDİS:Mühendisim ben dostlar. Evler, yollar yaparım MÜHENDİS:Mühendisim ben dostlar. Evler, yollar yaparım.Köprüleri, barajları da Sakın unutmayalım.Bazımız bilgisayar mühendisi oluruz.Uzun uzun çalışıp yenilikler buluruz. Son model otomobil,uçak, uzay mekiği hepsinin plânları mühendisin emeği.Daha neler neler var hangisini sayayım. İsteyin siz yeter ki dünyaları kurayım.

ASTRONOT Hangimiz istemeyiz kuş olup kanatlanmak. Aya kadar tırmanıp yıldızlarla oynamak? Ben de sizin kadarken düşten düşe gezerdim Ayın gülen yüzünü öpüp okşar severdim. Herkes bir rüya sandı ay dedeyle oyunu. Bilginler çok çalıştı açtı uzay yolunu. Özel giysilerimi geçirince üstüme binerim mekiğime çıkarım gökyüzüne.

FIRINCI:Teknem doludur unla. Gerekir azıcık maya FIRINCI:Teknem doludur unla. Gerekir azıcık maya.Biraz da su kattım mı başlarım yoğurmaya.Ben olmasam hanginiz yoğurup ekmek yapar? Taptaze ekmeğiyle yemeklere tat katar? Pasta ve böreklerle Doldururum fırını. Sormayın hiç söylemem tatlardaki sırrımı.Ekmeğin kıymetini dilerim herkes bilsin. Dünyada aç kalmasın Siz de özen gösterin.

ÇİFTÇİ:Un olmasa fırına ekmeği nasıl yapar ÇİFTÇİ:Un olmasa fırına ekmeği nasıl yapar? Börekleri kekleri sizlere nasıl sunar? Buğdayın özüdür un. Yasamın tadıdır un. Çiftçinin emeğiyle ekmeğe hamurdur un. Ekmek için buğdayı önce ekip sularız. Biçme vakti gelince tarlalara koşarız. Patlamış mısırınız, şekeriniz, yağınız çiftliklerden geliyor. Sakın şaşırmayınız.Daha neler neler var Saymakla bitirmeyiz. Yediğiniz her şeyde var bizim emeğimiz.

OYUNCAKÇI:Dükkânımda trenler,çeşit çeşit bebekler, uçaklarla gemiler küçük dostları bekler.Yeni doğan bebeğe şarkıcı çıngıraklar. Evcilik oynayana tencereler tabaklar. Sünnetlik çocuklara en güzel oyuncaklar. Bilin ki hep burada neşeli arkadaşlar.Haydi girin içeri oynayalım birlikte. Oyuncakçı olmasa yaşamın tadı nerde?

TERZİ:İnsanoğlu eskiden giysi nedir bilmezdi TERZİ:İnsanoğlu eskiden giysi nedir bilmezdi. Postları, yaprakları bedenine örterdi. Kemiktendi iğneler, iplikler sarmaşıktan. Kaba saba giyimler yapılırdı o zaman.Yıllar geçti gelişti düşünceler, bilgiler.Tezgâhlarda dokundu pamuklular ipekler.Şimdi öyle mi ya her yerde fabrikatör iplikler çabucacık kumaşa dönüyorlar.

POLİS:Kırmızı, yeşil,sarı trafik lambaları POLİS:Kırmızı, yeşil,sarı trafik lambaları. Ben dikkatle izlerim kurala uymayanı.Şapkam hep basımdadır düdüğüm de boynumda. Yaz kıs demem dururum caddenin ortasında.Göz açtırmam kötüye, hırsıza, sahteciye. Mutlu bir yaşam gerek dünyada her kişiye.Bildiniz elbet hemen Evet, ben bir polisim. Uzatın elinizi sevgide birleşelim...