Frame (Çerçeve) Çerçeve tekniği, bir web sayfasını istenilen miktarda parçaya bölüp, bu sayfa üzerinde birkaç sayfa birden görüntülenmesine olanak verir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Advertisements

ADOBE FİREWORKS CS5 PROGRAMA GENEL BAKIŞ.
1.Adım: Birime havale edilen evraklar seçeneği seçilir.
Web Sitesi Yapılış ve Yayınlanma Aşamaları
Bilgisayar Dosya Uzantıları
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
Tablolar Tablolar etiketi ile belirtilir. Bir tablo etiketi satırlara bölünür ve her satır da etiketi ile sütunlara bölünür. etiketinin anlamı "table.
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
BU DERSTE ÖĞRENECEKLERİMİZ Web sayfası oluşturma teknikleri Bir siteyi yönetmek Tablolarla çalışmak Stil sayfaları oluşturmak Katmanlarla çalışmak Form.
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Tablosuz Tasarım Div ler.
Php Form İşlemleri.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
ERASMUS+ BAŞVURULARI İÇİN ECAS VE TURNAYA KAYIT İŞLEMLERİ
Form İşlemleri. Form İşlemleri Bütün programlama dillerinde kullanıcının girmiş olduğu bilgiler üzerinde.
İnternet Programcılığı II Öğr.Gör.Kenan KILIÇASLAN Web:
HTML’YE GİRİŞ.
Frame (Çerçeve) Kullanımı
 HTML nin en önemli araçlarından biri de bilgi girişinde kullanılan form kontrolleridir.  Formlar, web sayfası tasarlayan kişi veya şirketlerle internet.
TABLOLAR.
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 8: Windows Formları
İnternet Programcılığı I
Hazırlayan:Emin BORANDAĞ 4/3/ HTML HTML (Hyper Text Markup Language) internet üzerinde web sayfası oluşturmak için kullanılan bir betik dilidir.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ HTML. HTML FORMLARI VE BİLGİ GİRİŞİ FORM, FORM ELEMANLARI BARINDIRAN BİR ALANDIR. FORM ELEMANLARI KULLANICILARDAN BİLGİ GİRİŞİNE.
ÇEVRİM İÇİ İŞBİRLİĞİ ARACI
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 4. Etiketi Sayfaya resim eklemek için kullanılır. JPG, BMP, GIF, PCX, PNG, TIFF, WMF gibi resim formatlarını destekler.
1 İNTERNET PROGRAMLAMA - 1 Bağlantılar Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu.
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BÖTE CEİT HAKKINDA BİL Hazırlayan : Birol ÖZUYANIK.
PHP İş Başında (Formlarla PHP)
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
ÇERÇEVELER Çerçeve (frame),
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
1.Adım: Yukarıdaki araç çubuğundan kayıt ekle sekmesi seçilir.
İLERİ HTML.
2.4. Dönüşümlü Resimler (Rollover) Oluşturma
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BÖTE CEİT 418 KENAN KILIÇ
Name formun adı Action formun gönderilecegi adres. Bu adres uzun URL yada lokaldeki CGI adresi Kullanılan method POST yada GET GET ile adres satırında.
Tablo Özellikleri Tablo oluştururken kullandığımız , , ve etiketlerine şu ana kadar gördüğümüz özellikleri uygulayarak görsel açıdan.
İKMAP İnternet 1 Ders Notu
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
Form İşlemleri. Bütün programlama dillerinde kullanıcının girmiş olduğu bilgiler üzerinde işlem yapılır. Php'de kullanıcı tarafından bilgileri alabilmek.
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
HTML 5 NED İ R? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir. Html kendi web sayfamızı yazmamız için kullanmamız gereken bir kodlama dilidir. Html.
HTML 5 NED İ R? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir. Html kendi web sayfamızı yazmamız için kullanmamız gereken bir kodlama dilidir. Html.
İnternet Programlama-I HTML-TABLOLAR. HTML TABLOLARI HTML DİLİNDE TABLO OLUŞTURMAK İÇİN TAGI KULLANILIR. İYİ BİLİNMESİ GEREKEN KONULARDAN BİRİDİR ÇÜNKÜ.
İnternet Programlama-I
HTML Dili ’ nin Genel Özellikleri. HTML Nedir? İşaretleme dili (HyperText Markup Language) Belirteçler (tags) W3 konsorsiyumu (Tim Berners-Lee) W3 konsorsiyumu.
BIR BLOG SAYFASı NASıL ANDROID PROGRAMıNA DÖNÜŞTÜRÜLÜR? Yrd. Doç. Dr. Erkan YEŞİLTAŞ.
HTML. Tablo Etiketleri 5 Tablolar sayesinde sayfamızdaki nesnelerin yerleşimini, hizalamasını ve sayfa yapısını istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz.
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
Bilgi İşlem Organizasyonu Güz Dönemi Server Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar – Burak Eray KAYIŞ.
HTML 5 NEDİR? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir.
HTML Bu sunu PowerPoint'in yeni yeteneklerini gösterir ve en iyi Slayt Gösterisi'nde görüntülenebilir. Bu slaytlar, PowerPoint 2010'da oluşturacağınız.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
PHP İş Başında (Formlarla PHP)
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
HTML 5 NEDİR? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir.
İnternet Programcılığı I
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
Nbp105 web tasarım temelleri Öğr. Gör. Dr. Ufuk tanyeri
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
WEB TASARIMI HTML LİSTELER VE FRAMELER SAVAŞ TUNÇER.
WEB TASARIMI-HTML FORMLAR SAVAŞ TUNÇER
Tablo İşlemleri Formlar
İST1111 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI HTML-3 Form Oluşturma
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 2
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitek Haydar TUNA Teknik Öğretmen ve Yazar
Web Teknolojileri 2.Hafta.
Sunum transkripti:

Frame (Çerçeve) Çerçeve tekniği, bir web sayfasını istenilen miktarda parçaya bölüp, bu sayfa üzerinde birkaç sayfa birden görüntülenmesine olanak verir.

Iframe Iframe ile sayfa içerisinde başka bir sayfa açabilir veya çağırabiliriz. Açılan bu yeni sayfa web sayfasının herhangi bir yerinde, herhangi bir boyutta olabilir.

ParametreDeğerAçıklama frameborder 1010 iframenin etrafına kenarlık ekler. height pixels % iframenin yüksekliğini belirler srcURLiframenin hangi web adresini açacağını gösterir name iframenin ismi scrolling yes no auto iframe de kaydırma çubuğu var mı yok mu onu belirler width pixels % iframenin genişliğini belirler height pixels % iframenin yüksekliğini belirler

Form Kullanımı Form kullanımıyla kullanıcı ile sistem ve site sahibi arasında iletişim kurulmasına olanak sağlanır. Formların HTML’ de etiketi içerisine yazılır

text password textarea Textarea checkbox seçenek 1 seçenek 2 radio seçenek1 seçenek2 select seçenek1 seçenek2 submit reset

method Formdaki bilgilerin servera hangi yolla gönderileceğini belirtmek için kullanılır.Alabileceği iki değer vardır.GET ve POST..... action Bu özellik ile kullanıcı gönder tuşuna bastığı zaman server üzerinde hangi sayfaya gideceği bildirilir....