AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ Kurumsal Kimlik Yönetiminde Güncel Sorunlar AB 2010, Muğla Ayhan Alkan – Sun Microsystems Melih Kırlıdoğ – Marmara.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

Dört Bölüm 1.Tanıtım ve Mevcut Durum 2.Hedefler 4.Demo 3.Yeni Sürüm Planlaması.
Kurumsal Talep Yönetim Sistemi İstemci Uygulaması
• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.

/ Tel: (216) Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşınız. / Tel: (216)
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA, BİLGİ SİSTEMLERİ, SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE HALK SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
Office 365 ile İletişim Erdem Erdoğan | İş Ortakları Teknoloji Danışmanı
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
ULAKAAI Kimlik Federasyonu
BİLGİ GÜVENLİĞİ «Kimlik Doğrulama ve Yetkilendirme» Yrd. Doç
İnternet Siteleri Yönetimi
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
Biyometrik Çözümlerde
AU WiFi-Net Projesi Genel Bakış
HR-WEB TANITIM SUNUMU’2013
HR-WEB TANITIM SUNUMU’2014
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
İçindekiler My.KU nedir?
Kullanıcı Erişimi Yönetim Sistemi İTÜ/KEYS
IKU ÖĞRENCİ ADRESININ YONLENDIRILMESI
Gantek Teknoloji AR-GE Faaliyetleri ve bir AR - GE başarı hikayesi Ertuğrul Ağar.
İNTERNET VE BİLİŞİM SUÇLARI
ELEKTRONİK TİCARETTE GÜVENLİK 1. Eğer birisi sisteminize gerçekten zarar vermek istiyorsa muhtemelen bunu yapabilir. Ne yapılmalı? 2.
Windows7 Kullanıcı Hesapları Yönetimine Ulaşabilmek İçin Birkaç Adımı Takip Etmemiz Gerekecek.Öncelikle Windows Masa Üstünün Sol Al Köşesinde Bulunan BAŞLAT’ı.
Proxy-DNS Nedir?.
Muğla, 2010 Yrd. Doç. Dr. Zerrin Ayvaz Reis 1, Doç Dr. Sevinç Gülseçen 2, Betül Bayrakdar 2 1 İstanbul Üniversitesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Bilgisayar.
HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI BİLGİ GÜVENLİĞİ YOL HARİTASI
DIŞ TİCARET VERİ SİSTEMİ
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
TR-Grid Servisleri I. Ulusal Yüksek Başarım ve Grid Konferansı Nisan 2009, ODTÜ, Ankara Bu sunum.
Yaşar Tonta, İrem Soydal 2. Uluslararası Değişen Dünyada Bilgi Yönetimi Sempozyumu,22-24 Eylül 2010, Ankara Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi.
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
Bölüm 1 Ağlar ve Verİ İletİşİmİ
ÇEVRİMİÇİ ÇEVRE İZİNLERİ
ARAŞTIRMA - UYGULAMA MERKEZİ BİLGİ SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürlüğü (YUZEM) tarafından koordine edilmektedir. Üniversitemiz birinci.
İdari kesimde yönlendirme sistemi Visa Paajanen.
“INET-TR ’2000: Türkiye’de Internet Konferansı” 9-11 Kasım 2000, İstanbul Y.T. Elektronik Bilgi Hizmetleri ve Erişim Yönetimi Yaşar Tonta H.Ü. Kütüphanecilik.
ERP Projelendirme Süreci
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI Microsoft Outlook 2010 Kurulumu
BİLİŞİM HUKUKUNUN 10 YILI: MOBİL İMZA ve TRUSTED SERVICE PROVIDER KONSEPTİ İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ & ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN.
SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ ERİŞİM SAĞLANAN WEB SİTESİNDEN KULLANICI ADI VE ŞİFRESİ İLE SİSTEME GİRİŞ YAPABİLİRSİNİZ. KULLANICI ADINIZ.
Kurumsal PKI Uygulamarı Tolga KILIÇLI
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
İnternete Dayalı Eğitimde Oluşturmacı Yaklaşım Deneyimi Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul Öğr. Gör. M. Emin Mutlu Öğr. Gör. M. Canan Öztürk.
Bilişim Suçları Ve Güvenlik
Kurumsal Dünyada Yazılım Geliştirme ve Veritabanı Programcılığı
FIRAT ÜNİVERSİTESİ PERSONEL OTOMASYONU
Bölüm 10 Takımlar.
Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda size rehberlik etmeyi amaçlamaktadır.

WEB 2.0 VE EĞİTİM CEM UÇAN
Türk Hava Kurumu Üniversitesi
Örgütsel bilgi kullanımı
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
Bilişim Teknolojileri Güvenliği. BT Güvenliği Bilişim teknolojisi kullanan bir kuruluşun en önemli hedeflerinden biri bu teknolojiyi gerektiği gibi çalışır.
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve Elektronik İmza Kasım 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi Proje Sorumlusu Cumali YAŞAR.
Sistem Kullanılabilirlik Ölçeği (SKÖ)
Bilgi İşlem Organizasyonu Güz Dönemi Server Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar – Burak Eray KAYIŞ.
Active Directory.
PROXY SERVER YASİN ÇAKIR
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
BOZOK ÜNİVERSİTESİ Merkezi Kimlik Doğrulama Sistemi
(Öğrenci Transkript) Akademik Bilgi Ve Kayıt Sistemi Student
Mustafa COŞAR- Murat DOĞAN- İsmail ARIK Hitit Üniversitesi
Sunum transkripti:

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ Kurumsal Kimlik Yönetiminde Güncel Sorunlar AB 2010, Muğla Ayhan Alkan – Sun Microsystems Melih Kırlıdoğ – Marmara Üniversitesi

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ Ajanda Kimlik Yönetimi Gerekliliği Kimlik Yönetim Sistemleri Erişim Denetimi  Tanıma  Tek Girişle Erişim  Yetkilendirme Kimlik Yönetimi Proje Özellikleri Günümüzde Kimlik Yönetimi

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ Sanal Kimlik Karmaşası Her bireyin eriştiği, kullandığı onlarca kurumsal sistem / uygulama / servis Dağılmış sanal kimlikleri, kullanıcı hesaplarını eşleştirme sorunu Terfi, görev değişikliği durumlarında değişikliklerin tutarlı ve hızlı yapılabilmesi sorunu Kurumdan ayrılmalarda güvenlik açığı sorunu

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ Kimlik Yönetim Sistemleri (KYS)

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ Kimlik Yönetim Sistemi Bileşenleri Tek sanal kimlik Kaynaklar Kimlik yönetim süreçleri Self-servis hizmetler

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ Kimlik Yönetim Süreçleri - Örnek

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ Erişim Denetimi – Tanıma Tanıma yöntemleri  Bilinen bir şey (şifre)  Sahip olunan bir şey (sertifika, akıllı kart)  Olunan bir şey (iris, parmak izi)

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ Tek Girişle Erişim (TGE)

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ TGE Yöntemleri – Hazır Kalkan

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ TGE Yöntemleri – Geriye Proxy

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ Genişletilmiş TGE Web alanları arası TGE (cross-domain SSO) Kurumlar arası TGE (federated SSO) Masaüstü TGE (mümkünse uzak durun)

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ Yetkilendirme Pratikte çok büyük çeşitlilik gösterir Çoğunlukla dökümante edilmemiştir Muğlaklıklar analize başlayınca farkedilir Mevcut yetki adlarında tutarsızlıklar Çok sayıda istisna Unutulmuş geçici yetkiler Standartlar çok sayıda ve karmaşık

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ Rol Temelli Erişim Denetimi

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ RTED İşleyişi

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ KY Projeleri - Liderlik KY projeleri kurumun tüm birimlerini ilgilendirir Teknik açıdan çok ortamlıdır, proje ekibi de bütün ilgili ortamlara hakim olmalıdır Projenin kurum içinde güçlü ve saygın bir sahibi olmalı, liderliği üstlenmelidir İyi ve etkili bir proje yönetimiyle desteklenmelidir

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ KY Projeleri – Hedeflerin Ayrıştırılması İç ve dış kullanıcılar ayrı projelerde ele alınmalı  Ölçekler farklı  İş süreçleri farklı  Erişilen kaynaklar farklı  Kullanıcı tanıma araçları farklı olabilir  Yetkilendirme ve rol yönetimleri çok farklı KYS ve ED projeleri de ayrıştırılabilir Projeler başarı şansı yüksek pilot kaynaklardan başlayarak fazlar halinde ele alınabilir

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ KY Projeleri Teknik Tercihler Kesinlikle standartlara dayandırılmalı Çok merkezi konumdadır, kesinti kaldırmaz Aslına uygun bir test ortamı, her zaman (sistem üretime alındıktan sonra bile) hazır bulundurulmalı Proje öncesi bir kavram doğrulama (PoC) çalışması çok yararlı olur

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ Günümüzde Kimlik Yönetimi Orta ve büyük ölçekli kurumlar için artık faydalı olmaktan öte zorunluluk düzeyindedir Kimlik yönetimi yazılım ve teknolojileri olgunluk dönemindedir Ülkemizde de pek çok KY projesi gerçekleştirilmiştir, yeterli bilgi birikimi ve yetişmiş eleman mevcuttur

AB 2010, MuğlaAyhan Alkan, Melih Kırlıdoğ Teşekkür Ederiz Ayhan Alkan Melih kırlıdoğ