1470 nm lazer safen ven ablasyonu İçİn en İyİ çözümdür.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 10 Kanallı: Aynı anda 10 farklı akupunktur noktasına uygulama imkânı.
Advertisements

ORAL MUKOZİT OLUŞAN HASTALARIN BAKIMINA YÖNELİK BİR UYGULAMA ÖRNEĞİ
Enfeksiyöz Hastalıkların Tedavisinde Eczacının Rolü
Derin Ven Trombozu Tedavisinde EKOS Deneyimlerimiz
Artan Endovasküler Tecrübe İlyak Arter Oklüzyonu Tedavisinde Fark Oluşturur mu? BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ADANA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ RADYOLOJİ.
VARİS TEDAVİSİNDE ENDOVENÖZ LAZER ABLASYON (EVLA)
Vasküler Greftler Yrd .Doç Dr. Celal YAVUZ
DR. EROL AKSUNGUR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ RADYOLOJİ AD
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi
SELÜLİT TEDAVİSİ VE BÖLGESEL İNCELME
Yasemin Çırak1, Sema Savcı2, Zehra Karahan3
Ahmet ALTUNCU Arif BAŞGÜMÜŞ
28 TEMMUZ 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan SUT değişikliğinin,yayım tarihinden itibaren 5 işgünü sonra yürürlüğe girecek 16’ncı maddesinde Lipid.
HCC’de Güncel Yaklaşımlar: KEMOEMBOLİZASYON
Prof. Dr. Çetin Önsel İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
KALÇA CERRAHİSİNDE ANESTEZİ VE ANALJEZİ
Prof. Dr. Turan EGE Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi
VENÖZ ANEVRİZMALAR VE TEDAVİLERİ
MALİGN PLEVRAL MEZOTELYOMADA GİRİŞİM YERİNE PROFİLAKTİK RADYOTERAPİ DAİMA GEREKLİ Mİ ? Şebnem PARSPOUR1 , Muzaffer METİNTAŞ1 , Güntülü AK1 Hüseyin YILDIRIM1.
Kanser tedavisi uygulanan hastaların beslenme durumunun değerlendirilmesi ve takibi- Terminal dönemde beslenme desteği yapılmalı mıdır? Artıları ve eksileri.
BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Rekürren Variköz Venlerin Etiyolojisi ve Tedavisi
Onkolojik girişimsel radyoloji: HCC Perkütan Ablasyonlar
Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÇAYIR Aile hekimliği
GEÇİCİ KATETERLER, TÜNELLİ KATETERLER, PORT KATETERLER
Malign Asitte Palyasyon
Cerrahide kateter takılması, mekanik komplikasyonlar
Coşkun ve Lichtenstein herni onarım tekniklerinin uzun dönem sonuçlarının karşılaştırması Doç.Dr. Faruk COŞKUN ANKARA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ.
Enfeksiyöz Hastalıkların Tedavisinde Eczacının Rolü Doç.Dr. Kutay Demirkan Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı.
Dünya Böbrek Günü 13 Mart 2014.
Mehmet Mahir Atasoy Radyoloji Anabilim Dalı MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
Vena Kava Superior Sendromunun Endovenöz ve Cerrahi Tedavisi
US KILAVUZLUĞUNDA MİNİ FLEBEKTOMİ (YENİ BİR YÖNTEM)
İliofemoral Derin Ven Trombozunda Cerrahi Gold Standart mı?
Varikoselektominin İnfertilite Tedavisindeki Yeri
Taşikardiye İkincil Kardiyomiyopatiler
Klinik soru oluşturma Dr. Güzel Dişcigil.
PULMONER REHABİLİTASYON ve EVDE BAKIM MERKEZİ
Hazırlayan Filiz SÜTCÜ Memleketi :Ordu Doğum tarihi: 1993
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Önemlilik Testleri Örnekleme yoluyla sağlanan bilgiden hareketle; Kliniklerde hasta hayvanlara uygulanan yeni bir tedavi yönteminin eskisine kıyasla bir.
Danışman:Prof.Dr.Mahmut Baykan Hazırlayan:Arş.Gör.Dr.Özlem Ögüç Şanlı
DİABETİK PERİFERİK NÖROPATİ TEDAVİSİNDE AKUPUNKTUR: OLGU SUNUMU
Varis Tedavisi: İleri tedavi uygulamaları
ÇİD-TB Tanı ve Tedavisinde Ülkemizdeki Deneyim
GÖĞÜS CERRAHİSİ YOĞUN BAKIM İLKELERİ
PEDODONTİDE LAZER Prof.Dr. Serap ÇETİNER. İnsan gelişiminin en aktif dönemi olan çocuklukta, süt dişlerinin sağlıklı oluşu ve bütünlüğü İyi bir çiğneme.
NEDEN MUF? HALİME ERKAN İSTANBUL MEHMET AKİF ERSOY GÖĞÜS KALP DAMAR CERRAHİSİ EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ.
Trombektomi ve Aterektomi cihazları
Radyoterapide Tedavi Alanları RT’de hedef derinliğine ve alan boyutlarına göre enerji seçilirRT’de hedef derinliğine ve alan boyutlarına göre.
Dentistanbu l DENTİSTANBUL DİŞ HASTANELERİ Gülümseyin Burası Dentistanbul... Özel Dentistanbul Diş Hastanesi, temelleri 2 Ağustos 2001’de Özel.
Op. Dr. MUSTAFA SAYGIN Kalp ve Damar Cerrahı. Damar Kliniği Op. Dr. Mustafa G. SAYGIN Doğum 1972 Ortaöğrenim : İzmir Atatürk Lisesi Tıp : Marmara.
KÜNT UÇLU EKOJENİK İĞNE. Teknik Alan: Bu buluş, transforaminal epidural bölgeye spesifik ilaç verilmesini sağlayan transforaminal epidural steroid enjeksiyon.
VENÖZ ANEVRİZMALAR VE TEDAVİLERİ
Safen Ven Ablasyonunda Nörolojik Komplikasyonlar Önemlidir
Faktör EKSİKLİKLERİNE BAĞLI KANAMALAR
Tedavide yaygın olarak kullanılan radyofarmasötikler
DÖNEM IV Dr. Özgür Mehtap.
Tiroid Kanseri Tedavisi
SAKARYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ (KORUCUK) AMELİYATHANE
“Uyarılmış radyasyon emilimi ile güçlendirilmiş ışık dalgası- LAZER”
İnt.dr.Emrah patat ktü tıp fakültesi aile hekimliği stajı
Trigeminal Nevralji Dr. Burak KAYA Doç. Dr. Serbülent Gökhan BEYAZ
VARİS Güncel Tedaviler.
Uz.Dr.Tamer KUZUCUOĞLU BAŞARISIZ BEL CERRAHİSİNDE UYGULANAN EPİDURAL STEROİD İNJEKSİYONLARININ HASTA MEMNUNİYETİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ         
Kronik Omuz Ağrısı Olan Hastalarda Ultrasonografi Eşliğinde Uygulanan Omuz Eklem içi Steroid + Supraskapuler Sinir Bloğu ile Supraskapuler Pulsed Radyofrekansın.
Kronik Diz Ağrısı Hastalarına Yapılan Diz Eklem İçi Steroid Enjeksiyonu ve Diz Eklem İçi Steroid Enjeksiyonu Yanında Yapılan Geniküler Sinir Bloğunun.
Sunum transkripti:

1470 nm lazer safen ven ablasyonu İçİn en İyİ çözümdür. Yrd. Doç. Dr. Suat DOĞANCI GATA Kalp Damar Cerrahisi AD Ankara

1470 nm dalga boyu SSLD olarak adlandırılır. Safen venin endovenöz tedavisi geçtiğimiz 10 yılda hastalar ve doktorlar tarafından etkinliği ve güvenilirliği sayesinde giderek popülarite kazanan bir yöntemdir. 1470 nm lazer dalga boyu endovenöz lazer tedavileri arasındaki yerini 2005 yılında almış ve ilk veriler 2006 yılında Pannier tarafından yayınlanmıştır. 1470 nm dalga boyu SSLD olarak adlandırılır. Kan ve ven duvarındaki suyu hedef alarak hedef damarda daha çok fibrotik oklüzyon ile kapanma sağlamaktadır. Özellikle radiyal lazer fiberi ile kombine edildiğinde damarın çepe çevre ablazyonu perforasyon olmadan gerçekleşir.

Endovenöz lazer tedavilerinde çeşitli dalga boyları kullanılmaktadır. Çeşitli meta-analizlerde ve RKÇ’larda lazer RF ile karşılaştırılmıştır. Etkinlik yönünden lazer dalga boyları RF enerjisine göre üstün bulunmuştur.

Bu tenkitte en önemli etkiyi sağlayan parametreler: Genellikle lazer enerjisi ile ilgili tenkit edilen noktalar etkinliğinden daha çok erken postoperatif dönemdeki ağrı ve ekimoz üzerine olmuştur. Bu tenkitte en önemli etkiyi sağlayan parametreler: Lazer dalga boyu Kullanılan enerji miktarı ve gücü Kullanılan fiber Tümesan kullanımı Hastaya pozisyon verilmesi

Edinilen tecrübede özellikle başlangıçtaki endişe bu yöntemlerin etkinliği olduğu için yüksek enerji düzeyleri kullanılmaktaydı. Ayrıca elde sadece çıplak uçlu fiberler olduğu için; yüksek enerji ile birlikte bu fiberler damarda perforasyonlara ve sonucunda istenmeyen olayların ortaya çıkmasına sebep oluyordu. 1470 nm ve radiyal lazer fiberlerinin kullanıma girmesi ile daha homojen ve perforasyonlara neden olmadan ablazyon uygulamaları başlamış böylece istenmeyen olay oranları etkinlik azalmadan dramatik bir şekilde azalmıştır.

Etkinliğin optimal olması üzerine hasta konforunu daha da artırmak lokal anestezi eşliğinde daha az tümesan anestezi ile bu işlemler yapılmaya başlanmış ve tedavi enerjileri tedrici olarak düşürülmüştür. İstenmeyen olay oranları da bu sayede tama yakın ortadan kaldırılmıştır. Literatürde bu konuyu bu detayla karşılaştıran çalışmalar bulunmamaktadır. Tüm çalışmalar RF, Lazer karşılaştırması başlığı altında sunulmasına rağmen, RF enerjisinin en yeni sistemi lazerin eski sistemleri ile kıyaslanmaktadır.

Diğer parametreler yönünden bakılacak olursa: Çalışma sonucunda erken dönemde RF lazere göre ağrı yönünden daha üstün bulunmuştur: Ancak kullanılan lazer 980 nm ve fiber çıplak uçlu fiberdir. Diğer parametreler yönünden bakılacak olursa: 980 nm’de bile istenmeyen olaylar daha azdır.

Lazer 980/1470 nm, çıplak uçlu fiber, RF VNUS ClosureFast kateter Uygulanan Watt ve LEED belirtilmemiş, dalga boyu analizi yok RF VNUS ClosureFast kateter

Ağrı yönünden RF üstün bulunmuş, ancak hangi dalga boyu ve Watt/LEED değerleri belirtilmemiş. Diğer komplikasyonlara bakıldığında ise:

Sonuç Günümüzde 1470 nm dalga boyu ve radiyal fiber ile RF ClosureFast sisteminin doğrudan karşılaştırıldığı bir çalışma yoktur. Radiyal ve yakın zamanda kullanıma girmiş olan 2 ring radiyal lazer fiberleri sayesinde kullanılan enerji en alt düzeye indirilerek endovenöz ablasyonlar etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Erken postoperatif dönemde ağrı, ekimoz gibi istenmeyen olaylar tama yakın ortadan kalkmıştır. Bu faktörler göz önüne alındığında radiyal/2 ring radiyal fiberler ile kombine edilen 1470 nm lazer endovenöz ablasyon yöntemleri içinde en iyi seçenek olarak gözükmektedir.