(ses düğmesini açabilirsiniz) Birisi size derse ki:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
halı kilim orman gülü yakacak kömür sevgi yolu bundan böyle
Advertisements

ses düğmesini açabilirsiniz
(ses düğmesini açabilirsiniz)
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
- Para versen gitmem!...
küçük bir internet masalı
“bizden” spor haberleri * ses düğmesini açabilirsiniz *
45 SANİYE Kaç şey hatırlar insan kırk beş saniyede?
Bugün öğlen tatilin var mı? Seni ödünç alabilir miyim?
BOZKIR’A NİNNİ ses düğmesini açabilirsiniz Ali Demirsoy hocamızın göndermiş olduğu bu fotoğraftan müthiş etkilenmiştim.
Sen benimsin; bana aitsin... ses düğmesini açabilirsiniz.
tek çeker günlüğü ses düğmesini açabilirsiniz Niye bilmiyorum; ben bu “Motosiklet Günlüğü” filminden ve müziklerinden çok etkilendim, bu serseri yolculuğa.
AŞI YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
ses düğmesini açabilirsiniz ... ve Ayşe evlendi;
onca gerçek; (ses düğmesini açabilirsiniz) onca düş varken…
Resim-iş dersi ses düğmesini açabilirsiniz.
(ses düğmesini açabilirsiniz) ilk damla en büyüğüdür.
Gölbaşı’ndaki “Gelin”e Giderken (ses düğmesinin açabilirsiniz)
HAZIRLAYAN:BURAK KAAN AKHAVUZ 5/C 477 BAHAR COLLEGE
(ses düğmesini açabilirsiniz) ihtiyar mısırcı ve sürpriziniz.
SARILMAK ses düğmesini açabilirsiniz İkiye ayrılır Yeni Türkü’nün Vira Vira albümünün şarkıları: aşırı güzel olanlar ve aşırı berbat olanlar. Her nedense.
Zor elde ettiklerinizin kıymetini bilirsiniz; bu küçük öykümüz de, bir zor elde edişle, bir kıymet bilişle ilgili... (ses düğmesini açabilirsiniz)
ses düğmesini açabilirsiniz RAMAZAN GÜZELDİR.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
ANNEYE NİNNİ (bütün anneler bebektir) Bugün sonucu içimizi rahatlatan bir anjiyo yapıldı anneme. Henüz icat olmamış bir alet ile bakılsaydı, aslında.
Kızılderililer ilk defa bir at gördüklerinde,
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
KİBRİT ÇÖPÜ TARPAN ses düğmesini açabilirsiniz
Can Baba’nın anısına, saygıyla...
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
(ses düğmesini açabilirsiniz)
ALÇAKLIK KORKUSU (sesli). ALÇAKLIK KORKUSU (sesli)
ses düğmesini açabilirsiniz
Bu akşam Bourbon Caddesi’nde bir Ay var. Yüzler görüyorum soluk lambanın altından geçerlerken. Bu çağrıyı izlemekten başka seçeneğim yok. Parlak ışıklar,
(sesli).
ses düğmesini açabilirsiniz bu satırları yazdıran Dmitry Dmitrievich Shostakovich ve André Rieu’ya teşekkürlerimle...
Üzerinde kuğu resmi olan, masmavi bir uçan balonum vardı.
KISKIVRAK (ses düğmesini açabilirsiniz) Kıskıvrak yakalanmışsın; gıyabi tutukluluğun vicahiye dönüşmüş doğumunla. Hep seçememiş, seçilmişsin ömrün boyunca.
ANKARA’NIN MAHZUN BANLİYÖ İSTASYONLARI (Doğu Yakasının Hikayesi) (sesli)
bir mesai sonrası ses düğmesini açabilirsiniz Son hastam da, sevgili asistanım da gidiyor, kalıyormuşum bir başına, eski bir apartmanın zemin katında.
ses düğmesini açabilirsiniz seksen iki yılda; açık alınla... Bir kutlama kartı geldi Korkut’tan; yani evvel zaman, kalbur saman içindeki, “bizim.
iş’te keyif… 1990 sevgili kızıma; iş yaşamının kapısında,
MADAMA (ses düğmesini açabilirsiniz) O özgür havasıyla önümden bir vals yapar gibi geçmiş, beni fena etkilemiş, peşinden sürüklemişti. Az ötemde duruyordu,
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
yumurtanın hep sarısı, hep beyazı bildiklerimiz; ya olmazsa olmaz mavisi?? sesli.
mazeret ses düğmesini açabilirsiniz bir fotoğraf makinasının, cepte beş kuruş parasının, aydınlık bir geleceğinin olmayışı da, Değil bir "makro" objektifinin;
Boya sandığına saklı düşler
ses düğmesini açabilirsiniz
ses düğmesini açabilirsiniz
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece ‘mouse’u tıklayınız.
(ses düğmesini açabilirsiniz) son babalar son patronlar son kuşlar.
Bugün küçük mucizelerin günü olsun..
ses düğmesi açık olmalıdır ŞAİR Ödü patlıyordu ama sormalıydı, karnı acıkmıştı ve karısı kendini odaya kilitlemiş, aşk şiirleri yazıyordu. Usulca tıklattı.
ses düğmesini açabilirsiniz Bir sararmış fotoğraftayız.
denizin arnavut kaldırımına; (ses düğmesini açabilirsiniz)
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
ses düğmesini açabilirsiniz 18 aralık 2009 Cuma - 20:00 o kamyonun kasasında olabilmek.
YA KİMSEYE GÜVENEMESEYDİK
ses düğmesini açabilirsiniz - ilerlemek için mouse’u tıklayınız.
MASAÜSTÜ ARKA PLANI (ses düğmesini açabilirsiniz)
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
Balta çıkmamış bir ormanın, yalnız ağaçlarına... (ses düğmesini açabilirsiniz)
GÜNDÜZ MASALI 1. Masal: binBİR GECElik MASALI masal - (sesli) devam etmek için düğmeye.
TÜM SANATÇILARA SEVGİ VE SAYGIYLA…
‘’-Kİ’’ EKİ VE ‘’Kİ’’ SÖZCÜĞÜNÜN (BAĞLACININ) YAZIMI
YENİŞEHİR TÜRK TELEKOM İLKOKULU 4. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
Kurbağa Prens Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış. Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
Sunum transkripti:

(ses düğmesini açabilirsiniz) Birisi size derse ki:

dağa tırmanırken aracımızın trigger kayışı koptu, kuş uçmaz, cep telefonu çekmez yolda, resmi plakalı bir pikap bizi alıp yemyeşil bir ilçenin küçücük sanayi çarşısına getirdi, oradaki yedek parçacı, yana yakıla telefonla komşu illerden yeni kayış aradı, sonra da kendi aracına otomobil ve traktör tamircisini de alıp, bizi dağdaki aracın yanına götürdü, derken motoru hiç çalıştırmadan, aracı kazık gibi direksiyon ve frenle aşağıdaki ilçeye saldık, ilçede hiç otel olmadığı için çarşıdaki tuhafiyeci: - Ben şu mavi binada yaşıyorum, isterseniz bu akşam bizde kalın... dedi, oradaki bebeler defalarca minibüs durağına gidip, kayışın gelip gelmediğini sordu, yedek parçacının yeğeni arabasıyla bizi ve çantaları, Öğretmen Evi’ne götürdü, o “hiç hırsızlık olmaz” dedikleri yeşil ilçede nefis bir yemekten sonra inekli sokaklarda turlandı, internet bağlantısıyla mesajlar kontrol edildiğinde posta kutusunda bizi dağdan getiren resmi pikap sürücüsünün kartvizitimdeki adrese attığı : “Arabanız yapıldı mı? Sizi görev dönüşü göremedik, inşallah sorun yaşamamışsınızdır. Biz sizi getiren arkadaşlarız; İYİ GECELER” mesajı görüldü, o gece öğretmen evinde 2,5 lira para üstüne kadar bir kuruş fazlaya tenezzül edilmedi, ertesi sabah çay ikramları arasında tamirat bitti ve çok utana sıkıla (elbette misliyle verilecek) komik bir ücret istendi, Tarım İlçe Müdürü ise canla başla çevreyi gezdirip bilgi verdi ve ilk fırsatta yine beklediklerini söyledi, dönüş yolundaki akaryakıt istasyonunda, koca termosa doldurulan çay için para istenmedi... inanın!

Çünkü o anlattıkları Türkiye’de, Kastamonu’nun Daday ilçesinde geçiyordur. Ve bilin ki, o şahıslar hayali bir dağ masalı kahramanları değil; Türk Telekom pikabının şoförü Hüseyin Yataz’dan oto yedek parçacısı Erol Tafralı’dan, oto tamircisi Orhan Çelebican’dan, yeğen Cihan Tafralı’dan, Tarım İlçe Müdürü Ziya Kabakçı’dan, belki tüm çayını ikram eden Ergin Yumurtaş’tan, adı bile bilinmezken mavi boyalı evine davet eden tuhafiyeciden, bir kuruş bahşiş kabul etmeyen Öğretmen Evi görevlisinden, orta hal ile maddi sıkıntı arasında ezelden ebede gidip gelen, dünyanın en insan, dünyanın en zengin ülkesinin, gönül muslukları altın kaplı trilyonerlerinden başkaları değildir. Apartman komşularının küçük bir selamı esirgediği büyük şehirlerden, küçücük Daday’ların, Azdavay’ların, Ilgaz’ların büyük insanlarına sevgilerimle… düş hekimi yalçın ergir müzik: orada bir köy var uzakta münir ceyhan çocuk orkestrası şiir: ahmet kutsi tecer