LESSON PLAN Tarih:02 /17/2011 By Gul Goksel

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FORM 3 USE OF THE PRESENT CONTINUOUS TENSE • a)Bu tense ile temel olarak içinde bulunduğumuz anda yapmakta olduğumuz eylemleri anlatırız. Zamanı.
Advertisements

The Different Cultural Effects on Child’s Character Development
A GAP YEAR PLAN Bir ara / boş YIL PLANI
To Be / Nationalities Ek fiil / Uyruklar
LET’S STUDY TOGETHER “ Hadi birlikte çalışalım.”.
TED ANKARA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ
“Ben çay içmek istiyorum.” Asking for things ● Offering things ● Plans
READING AND WRITING IN FOREIGN LANGUAGE
Yabancı Dil - II Bölüm - 1.
Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Reach customers with Mobile Search Network.
INQUIRY FROM A B2B SITE Dear Sir/Madam We are writing to enquire about your sunflower oil. Please send us your product specification and price. Best Regards.
“Hafta sonu ne yapacaksın?” Future tense ● Conditionals
Yabancı Dil- II Bölüm - 3.
EXPRESSING OPINIONS ( fikirleri belirtme)
NOUN CLAUSES (İSİM CÜMLECİKLERİ).
Yaptıklarımız / yapmadıklarımız Pg
SORU CÜMLESİ (?) (QUESTIONS)
EKO KULÜP ECO CLUB.  Bu çalı ş manın uzun süreli olması için okul yönetimiyle konu ş up, ENKA STORE’un önünde sürekli kalacak bir.
Today’s Lesson By the end of this lesson you should be able to say phone numbers in Turkish.
Kampanyanızı optimize edin. Görüntülü Reklam Kampanyası Optimize Edici'yi Kullanma Display Ads Campaign Optimizer. Let Google technology manage your diplay.
SÜLEYMAN DEM İ REL PRIMARY AND SECONDARY SCHOOL. GENERAL INTRODUCTION SCHOOL DIRECTORY, TEACHERS AND OTHER STAFF CLASSROOMS PARTS OF THE SCHOOL GALLERY.
Birthday party. birthday party new year's party new year's party New Year's Party.
Strange News 1 TURKISH EASY READERS FOR BEGINNERS Dem Turkish Center
TURKISH EASY READERS FOR BEGINNERS Anatolin Folk Tales 1 Dem Turkish Center
PRESENT CONTINUOUS © 2016 ingilizcebankasi.com.
ULUBATLI HASAN PRIMARY SCHOOL (ULUBATLI HASAN İLKÖĞRETİM OKULU) BERGAMA, İZMİR TURKEY.
Elke HOFFMANN & Engin YILMAZ Hessenkolleg- Wetzlar / Almanya İzmir Özel Fatih Koleji / Türkiye Grup Çalışması ve e-Twinning: Metodlar ve Sonuçları / Grup.
SIK kullanılan CÜMLELER
AVRUPA BİRLİĞİ GUNDTVİG ÖĞRENME ORTAKLIĞI ‘ALTIN ÇOCUKLAR ALTIN EBEVEYNLER’ PROJESİ EUROPEAN UNION GRUNDTVIG LEARN PARTNERSHIP GOLDEN PARENTS FOR GOLDEN.
Nasa programs for students.
Practice your writing skills
HAPPY EASTER! MUTLU PASKALYALAR ! Hepinizin Paskalya Bayramını kutluyoruz. Paskalya bizim kültürümüzde kutlanan bir bayram değil ama aynı dönemde bizim.
Must ©2016 ingilizcebankasi.com.
First Conditional Sentences. LOOK AT THE EXAMPLES If the weather is fine, we’ll play tenis If I have enough money, I’ll buy the car If it rains, we’ll.
DISCUSSION
CHILD PORNOGRAPHY IŞIK ÜNİVERSİTESİ
Students social life and join the social clubs. BARIŞ KILIÇ - EGE DÖVENCİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ
SHOULD EXPLANATION   *Should öğüt ya da tavsiye bildirmektedir. Bir kişiye öğütte bulunurken kullanılmaktadır. Yapılmasının iyi olmayacağını söyleyebilmek.
YDI101 YABANCI DIL 1 HAFTA 1. We use subject pronouns when the pronoun is the subject of the sentence. When the subject appears the second time, we don’t.
TURKISH 1 (UHF1271) İŞARET ZAMİRLERİ DEMONSTRATIVE PRONOUNS
Would you like a different color?
FINLAND EDUCATION SYSTEM I am talking about the Finnish education system today.
Excuse me. Afedersiniz. 1.
SHOULD EXPLANATION   *Should öğüt ya da tavsiye bildirmektedir. Bir kişiye öğütte bulunurken kullanılmaktadır. Yapılmasının iyi olmayacağını söyleyebilmek.
Future: I will/shall & I am going to. Structure: Subject+will/shall+verb(base form)+object.
tomorrow soon next week / year in five minutes/ in two hours later today I'll go to the market tomorrow. Don’t worry. He will be here soon. There.
Organizational Communication
ETwinning Nedir?. Türkiye’de 81 ilin katılımıyla yürütülen 1.Projemiz.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PRESENT CONTINUOUS TENSE
“Differentiation for making a positive Difference!!!!”
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Multipoint programlama
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PRESENT CONTINUOUS. Present continuous (am/is/are + V-ing) I am (=’m) playing football today. He She It is (=’s) We You They are (=’re)
Mert and Doruk played football yesterday. Begüm was angry this morning because Cem made faces to her. What did Mert and Doruk play yesterday? Why was.
Imagine that you are a teacher and you are taking your 20 students to England for the summer school.
Prepared by Erkan ERCOŞKUN
İNGİLİZCE THE FUTURE TENSE ( BE GOING TO ). Be going to gelecek zamanda olan bazı olayları ifade etmek için kullandığımız bir yapıdır. İNGİLİZCE THE FUTURE.
WHAT İS THİS? Select the shape next to the correct word.
SUBJECT NAME Prepeared by Write the names of group members here
People with an entrepreneurial mindset are always brave.
SHOULD EXPLANATION   *Should öğüt ya da tavsiye bildirmektedir. Bir kişiye öğütte bulunurken kullanılmaktadır. Yapılmasının iyi olmayacağını söyleyebilmek.
12:10 06:20 NURİ ERBAK SECONDARY SCHOOL
Sunum transkripti:

LESSON PLAN Tarih:02 /17/2011 By Gul Goksel Konu:Turk Mutfagi (Turkish Cuisine) Ogrenci icin hedeflenenler: -Ogrenci ailesinin en gozde yemek ve tarifini secer. -Bu konuda ailesiyle konusur . -Bu yemegin aile icin ozelligi olup olmadigini,tarihsel,kulturel,geleneksel ozelliklerini ogrenir. -Bu arada tarih,cografya,iklim, yemekte kullanilan malzemeler,olcu birimleri,yiyeceklerin geleneksel saklanma sekillerini ogrenir. -Bayramlar,ozel gunler konusunda da bilgilenir. -Teknolojiyi kullanmayi ,arastirma yapmayi ogrenir,yaraticiligini kullanmayi ogrenir. Student Objectives: -Student learn about history and culture by studying a particular food important to their family. -Student use technology tools to enhance productivity, and promote creativity.

Aktiviteyi Tanitma: Ogrencilere YouTube kullanarak Turk yemegi tarifi ve yapimi izletilir.Izleme sirasinda zaman zaman filmi durdurarak sorular sorulur ogrencinin ilgisi ve aktif katilimi saglanir. Ogrencilere hazirlanan calisma kagitlari dagitilir. Bu kagitlarda olan sorulara; evet hayir ,coktan secmeli,bosluklari doldurma seklinde cevaplar vermeleri istenir.(Interpersonal) Ogrenciler doldurduklari calisma kagitlarini ikili gruplar halinde degiserek birlikte degerlendirirler.(Group activity and interpretive) Ogrencilere Turk yemegi resimleri gosterilir,hangi yemek oldugunu tahmin etmeleri istenir.Gruplar halinde birbirleriyle bu konuda konusmalari saglanir.

Opening Activity: Students watch Turkish food demonstrations from YouTube. -During that time ask questions to children. (Have you heard about that food, did you have this food before?) Students will be part of every activity. (Interpersonal, Interpretive) -Give to students the worksheets.( which includes yes/no and questions, fill in the blanks in sentences, etc..(Interpersonal) -Students exchange their worksheets and work together in the groups.(Interpretive, group activity) -Give students pictures of Turkish food and let each group talk about the food in the pictures. Konuyu Ogrenelim: Teaching The New Objective: Bu bolumde ana konu islenir. 1-Ogrenci ailesiyle konusur,fikir alir ve ailenin gozde Turk yemegini secer. 2-Ogrenci sectigi yemegin tarifini alir,arastirmalarina baslar. Teknolojiyi kullanarak ayni yemegin degisik tariflerini bulur.

Hangi yorelerde nasil pisiriliyor,farklilik nerden geliyor Hangi yorelerde nasil pisiriliyor,farklilik nerden geliyor?(cografi,tarihsel,iklime bagli?) Turkiye’de yemek tariflerinde kullanilan olcu birimleri,degisik arac gerec, mutfak malzemelerini ogrenecek. 3-Ogrenci arastirmalar sonunda edindigi bilgileri kullanarak Ailesinin gozde yemek tarifinin el ilanini hazirlar. Teaching The New Objective: 1- Every student picks a favorite family food and find the recipe for it. 2-The student interviews the family members about the cultural and family traditions that are associated with this recipe. 3-Student brings the recipe and interview notes to school. Bitis Aktivitesi: -Ogrenci hazirladigi el ilanlarini sinifa tanitir,arkadaslarinin Sorularina cevaplar verir.(ailesinin gozde yemegini anlatir,hangi ozel gunlerde yenir?,aile icin ozel bir onemi varmi?,ozel bir tarihi var mi?cografik olarak degisiyormu?,ozel bir hikayesi var mi?)

-Ogrenciler hazirladiklari el ilanlarini arkadaslariyla birlestirerek yemek kitabini hazirlarlar. Closing Activity: -Student presents their flyer to classmates and the teacher. -Student answer to questions about their family recipes. (Presentational activity)(Ingredients, traditional kitchen supplies, holidays, history) -Students complete the cookbook. -Each student bring in the dish they researched. Have a Traditional Lunch together. Kullanilan Malzemeler ve Sinif duzenlemesi: -Turk Yemekleri Kitaplari. -Turk Lokantasi Yemek Listeleri. -Internetten Turk Yemek Bloglari. -Turkiye’de yetisen sebze ve meyve iceren posterler. -Turk yemeklerini tanitan posterler -Turkiye haritasi

Yemek kulturunu gosteren yemek pisirmede kullanilan araclar,olculer Yemek kulturunu gosteren yemek pisirmede kullanilan araclar,olculer. Materials/Room Arrangement: -Turkish cookbooks. -Turkish Restaurant menus. -Turkish food blogs from internet. -Turkish food posters. -Turkish map. -Traditional cooking and measurement supplies. -Turkish cook movies or introductions from YouTube.

Ogrencilerin degerlendirilmesi: -Ogrenciler hazirladiklari el ilanlarinda Turkceyi dogru kullanabilmisler mi? -Ogrencilerin yaptiklari arastirma yeterli mi? -El ilanlarinin dizayni ve yerlesimi dogru mu? -Ogrenci verilen hedef ve istenenleri dogru, anlayip, istenenleri yerine getirmis mi? -Ogrencinin gramer kullanimi dogru mu? -Ogrenci noktalama isaretlerini dogru kullanmis mi? Provision for Students: Students can be assessed on their recipe flyer content, Writing conventions and design.

Degerlendirme:Assessment: Ogrencinin ogrendiklerinin degerlendirilmesi: -Ogrencinin hazirladigi el ilanina ve arastirma sonucunu -Sinifa sunumuna bakarak ogrendiklerini degerlendirebiliriz. Bu degerlendirmeyi gruplarsak: 1-El ilaninin icerigi: El ilaninda ailenin yemek tarifi var mi? Tarifte yeterli bilgi ve aciklama var mi? El ilaninda yemek tarifi ile gelenek ve kulturel iliskisi var mi? Tarifin aile icin onemi ve nedeni islenmis mi? 2-El ilaninin dizayni: El ilaninda ki bilgiler kolay okunuyor mu? El ilani genel olarak goze guzel gorunuyor mu? El ilaninin grafik duzeni nasil? 3-Yazim duzeni: Ogrenci dogru gramer kullanmis mi?

Ogrenci kelimeleri dogru yazmis mi? Ogrenci noktalama isaretlerini dogru kullanmis mi? Assessment: 1-Flyer content Does the flyer include the family recipe? Does the flyer include about the cultural traditions associated with the recipe or dish? Does the flyer include information about why the recipe is important to the students family? 2-Writing conventions: Did the students use correct grammar? Did the students use correct spelling? Did the students use correct punctuation? 3-Design: Is the information on the flyer easy to read? Is the flyer pleasing to look at? Did the student use appropriate graphics to enhance the flyer?

Oz Degerlendirme: - Ders sirasinda ne iyi gitti Oz Degerlendirme: - Ders sirasinda ne iyi gitti? -Gelecek sefere gelistirilmesi,duzeltilmesi gerekenler neler? -Hangi aktiviteler degistirilmeli? Self-assessment: -What went well? -What needs more work in the next class/lesson? -What should I do different next time?