USULÜNCE CEVAP VEREBİLMEK BİR MEZİYETTİR..

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
"SÜLEYMAN DEMİREL'DEN İNCİLER''
Advertisements

Karınca bütün yaz çalışır evini, yiyeceklerini hazır eder.
babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
Türkiye Gençlik | T-Genç harekeTe GEnÇmeye var mısın?
AMAN BU OYUN HİÇ BİTMESİN... Berber, sokakta oynayan çocuklardan birini çağırdı ve o gelince cebinden biri beş milyonluk, öteki beşyüzbinlik iki banknot.
“Merhaba çocuklar, İsmim ……… Kızılay’da …………….. Olarak görev yapıyorum. Sizlere bugün Türk Kızılayı’nı anlatacağım.“
PARALARIMIZ.
BAŞLICA SPORLAR FUTBOL BASKETBOL VOLEYBOL
BOŞANMA SEBEBİ.
Çelebi Grubu.
Paralarımız Sultan UÇAN.
Atatürk Sordu ~ Öykü ~ Kaynak : Tarih Vesikaları (Osmanlı Arşivi)
Yaşanmış Din Dersi Diyalogları
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
 Hacıvat: Gel benim serv-i bülendim  Karagöz: (penceresinden) gelemem benim sümüklü efendim  Hacıvat: gel benim ömrümün hâsılı  Karagöz: (penceresinden)
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
KONUŞMAYI BAŞLATMA VE SÜRDÜRME AMAÇ: Sözel İletişimi başlatabilme ve sürdürebilme DÜZEY: 2. Sınıf ve üstü SÜRE: 45 Dakika MATERYAL:
1/20 Zarf – Edat – Bağlaç - Ünlem A B C D Aşağıdaki dizelerin hangisinde “böyle” sözcüğü ötekilerden farklı bir görevde kullanılmıştır? Böyle ferman etti.
Temel, arkadaşıyla yolda giderken elindeki çakısıyla parmağını kesti
Şiiri el yazı ile Türkçe defterine yazalım. ALISVERIS
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
BİR MİLLETİN KURTULUŞ MÜCADELESİ
18.MART.1915.
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
Sen hangisini seçerdin?
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Örnek bir polis teşkilatı her göreve hazır..... Görev seni cağırıyor.....
Bir zamanlar Dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış
ÇANAKKALE DESTANI bilgidagi.com.
PERFORMANS ÖDEVİ KONU : AİLE TARİHİMİZ Röportaj randevusu:
Merhaba arkadaşlar. Benim adım Emel, yanımda duran da kardeşim Nazlı. Bakmayın siz onun bu kadar uslu durduğuna,karnı acıkınca başlar ağlamaya. Karnı.
Derslerini seviyor musun?
SABIR Değerler Eğitimi.
HAYATIN ANLAMI.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
KESME İŞARETİ
Bir bilgeye sormuşlar:
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
Bizler bugüne kadar, Kurtuluş Savası denince aklımıza hiç
BİRİNCİ BÖLÜM ( ) “Senin adın da Mustafa,benim adım da;
 Taha DİNDAR 9/G  Berkay ACER 9/G  M.Berk BERKTAŞ 9/G
DERS KONU: AİLEM VE BEN ELİF DELİBAŞI 3-C HAZIRLAYAN :
Türkiye’de sporun başlangıcı ve gelişimi
Norveç maçında 2-0 geriye düşmesine rağmen geriden gelerekmaçı 2-2 yapan ve altın bir 1 puan kazanan milii takım TFF Başkanı Haluk Ulusoy tarafından pirimle.
Hazırlayan: Görkem Akalın Sınıf ve Numara: 7-C 359
7 Günlük, 7 Aylık, 7 Yıllık EVLİLİK
TAKIM RUHU 11-A.
Aferin size . Evet o bir ayı. Hey çocuklar,
BOŞANMA SEBEBİ.
ATATÜRK.
Sözlükte“iyi,cömert,iyilik,cömertlik,af,bağış” anlamlarına gelen KEREM dini bir kavram olarak ihsan,lütuf,kolay ve rahat bir şekilde mali yardımda bulunma,karşılıksız.
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
5 N 1 K
Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış.
UNUTULMAYAN TELEVİZYON OLAYLARI :) Kahramanımız Seda Sayan yine bi sabah elleri belinde programını sunuyor. O sırada bi canlı bağlantı olur ve Aloooğğğ.
ATATÜRK VE CUMHURİYET. BEN İLYAS ÖZTÜRK SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.
KİNAYELİ SÖYLEYİŞ VE KİNAYELİ SÖYLEYİŞİN DİNLEYİCİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
KÜSTAH FRANSIZ SPİKERİNE
SINIF DÜZEYİ:1.SINIF ÜNİTE ADI:CUMHURİYET BAYRAMI VE ATATÜRK
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
4-D Sınıfı Atatürk Müzesine Gezi Nursel Karagül Demir Çelik.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Sanat, Spor ve Atatürk
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Kümeler Arası Bilgi Yarışması
ATATÜRK'ÜN HAYATI KRONOLOJİK SIRALAMA
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
HALİDE EDİP ADIVAR.
Sunum transkripti:

USULÜNCE CEVAP VEREBİLMEK BİR MEZİYETTİR.. 80'li yılların sonları, bir Beşiktaş-Bolu Spor maçı sırasında, Hakem, Beşiktaş‘ın net 2 golünü vermez, Bolu Spor'a havadan bir penaltı verir. Maç çığırından çıkmıştır. Beşiktaş'lılar neredeyse sahayı terk etmeyi düşünürler. Bolu Spor 2. golü de atar. Metin TEKİN santrayı yapmaz bekler. Hakem düdüğü bir daha çalar, ama Metin hala topa dokunmaz. Hakem : 'Metin neden başlamıyorsun? Bak kart çıkartırım!' der. Metin cevap verir : 'Hocam sahanıza geçin de başlayalım.'

USULÜNCE CEVAP VEREBİLMEK BİR MEZİYETTİR.. Show TV'deki Ateş Hattı programında Reha MUHTAR, Prens Charles‘ın müslüman olduğu yönündeki söylentileri eleştirmektedir. Konuyu Diyanet İşleri Başkanı ile tartışmaktadır: Efenim Prens Charles‘ın müslüman olduğunu söylüyorlar, peki ama öyle bir adamdan müsluman olur mu? - Olur tabi neden olmasın? - Ama efenim nasıl olur? - Reha bey siz müslüman misiniz? - Tabi müslümanım efendim. - Siz namaz kılıyor musunuz? - Hayır. - Oruç tutuyor musunuz? - İçki içiyor musunuz? - Evet der. -Eee sizden nasıl müslüman oluyorsa, ondan da en az sizin kadar müslüman olur…

USULÜNCE CEVAP VEREBİLMEK BİR MEZİYETTİR.. Fatih ALTAYLI, Erman TOROGLU için: ‘O kabzımal, futboldan ne anlar ki' deyince Erman TOROGLU : 'Ben eski futbolcu ve hakemim. Futboldan anlarım, Ayrıca kabzımalım, hıyardan da anlarım‘ der.

USULÜNCE CEVAP VEREBİLMEK BİR MEZİYETTİR.. Popstar yarışmasında, Hülya AVŞAR: 'Hiç aynaya baktın mı? Sen de popstar hali var mı?‘ Ajdar 'Aynaya değil ama size bakınca kendimi bayağı star gibi hissediyorum‘

USULÜNCE CEVAP VEREBİLMEK BİR MEZİYETTİR.. Rahmetli Baris MANCO, Fransa'da bir televizyon programına katılır. Herşey gayet güzel giderken, sunucu klasik Avrupalı edası ile: 'Siz Türkler barbarsınız' muhabbetine girer. Bunun üzerine Barış Manço sunucuya üzerinde para olup olmadığını sorar. Sunucu, cebinden bir kaç banknot çıkartıp Barış Manço'ya uzatır: B.M.: Simdi bu paranın üzerindeki kim? Sunucu : General bilmem ne, bilmem neredeki savaşta kahramanlık yapmıştır, vs. B.M : Peki bu? Sunucu : Teğmen bilmem ne, böyle etmiştir, şöyle etmiştir. Bunun üzerine Barış Manco cebinden bir kaç banknot çıkarır ve üzerindekileri teker teker anlatır: Bu Mevlana Celaleddini Rumi; ünlu bir Türk düşünürüdür. Bu Halit Refik KARAY; ünlü bir Türk Edebiyatçısıdır. Bu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti' nin kurucusudur. Sessizliğin üzerine sunucuya bakarak söyle der. - Şimdi siz söyleyin, kim barbar?

USULÜNCE CEVAP VEREBİLMEK BİR MEZİYETTİR.. Cumhuriyet'in ilanından sonra, İstanbul'da bir resepsiyon verilir. Tüm Dünya Ülkelerinin elçileri ve ataşeleri de davet edilir. Davet güzel bir şekilde devam etmektedir, fakat İngiliz ataşesi olan Binbaşının bakışları Atatürk‘ün gözünden kaçmaz. Bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam etmektedir. Ne olduğunu öğrenmek için yaverini gönderir. Yaver Mustafa Kemal'e şöyle der: Paşam; kendisine size karşı neden ters bir tavır takındığını sordum, o da bana Mustafa Kemal'in Çanakkale'de babasını öldürdüğünü söyledi. Bunun üzerine Atatürk şöyle der. GİT SOR BAKALIM BABASININ ÇANAKKALE'DE NE İŞİ VARMIŞ?…