Biyokütlenin Ön İşlenmesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AROMATİK KİMYA Dr. Sedat TÜRE.
Advertisements

Bileşikler ve Formülleri
BİYOLOJİK AZOT GİDERİM PROSESLERİ
ENZİMLER NEDİR?.
ÇAMUR STABİLİZASYONU.
MEYVE SUYUNDA ENZİM UYGULAMALARI
Hazırlayanlar: Behsat ARIKBAŞLI Tankut MUTLU
Piruvat Metabolizması
BAKTERISINDEN PEROKSIDAZ ENZIMININ SAFLAŞTIRILMASI VE KINETIĞININ ARAŞTIRILMASI Parham Taslimi.
KARBOHİDRATLAR.
KARBONHiDRAT METABOLİZMASI
Ş. TAŞAR, T. ERŞEN, N. DURANAY, M.YILGIN
Meyve ve Sebzelerin Bileşimi
Meyve ve Sebzelerin Bileşimi II
BAKTERİ METABOLİZMASI
ENZİMLER.
Hücresel Solunum.
Mikroorganizmaların Çevreye Hizmeti
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
MİTOKONDRİ.
KARBONHİDRATLAR carbohydrates (CHO)
Moleküller arası çekim kuvvetleri. Sıvılar ve katılar.
MOLEKÜLER YAPILI OLMAYAN
KARIŞIMLAR.
Günümüzde aldığımız bilimsel mesafeye rağmen canlı nedir
KARBOHİDRATLARIN YAPISAL VE İŞLEVSEL ÖZELLİKLERİ III
KİMYASAL REAKSİYONLAR
Trigliseridler gliserol-3-fosfat ve yağ açil CoA prekürsörlerinden sentezlenir.
ÜÇÜNCÜ HAFTA Asitler ve bazlar. Asit baz tanımları.
KARBONHİDRATLAR.
Farklı elementlere ait atomların belirli oranlarda bir araya gelerek bağ yapmasıyla oluşan yeni ve saf maddeye bileşik denir.
Farklı element atomları uygum şartlarda bir araya geldiğinde yeni maddeler oluşur. Bu yeni maddeleri oluşturan atomlar arasında kimyasal bağ bulunmaktadır.
Ekosistemde Enerji Akışı ve Madde Döngüleri
Bileşikler ve Formülleri
BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ
Lipitlerin Sindirim ve Emilimi
Enzimler.
KONU; KARBONHİDRATLAR KAYNAKÇA; ESEN YAYINLARI 10.SINIF K İ MYA KONU ANLATIMLI K İ TABI HAZIRLAYANALAR; BATUHAN TANIŞ – 8 / M İ RAÇ ÖKSÜZ - 91.
ELBİSTAN LİNYİTİ VE ATIKLARIN BİRLİKTE SIVILAŞTIRILMASI Prof. Dr. Hüseyin Karaca İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü,
FATİH ENES ALEMDAR: İSMAİL CAN YAVUZ:
Muhammet Karahasan Protein Nedir ? Amino asitlerin belirli türde, belirli sayıda ve belirli diziliş sırasında karakteristik düz zincirde birbirlerine.
RADYOAKTİFLİK. GİRİŞ ◦ Radyoaktiflik özelliği bir maddenin radyasyonu yaymasını ifade etmektedir. Üç tip radyasyon çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en.
(HİDROLİZ).  Bir bileşiğin su vasıtası ile bölündüğü kimyasal bozunma reaksiyonu. Bu reaksiyonda su da bölünmeye uğrar. Hidroliz reaksiyonunun genel.
11. BİYOLOJİK YAKIT ÜRETİMİ
HEMİSELÜLOZUN BİYOLOJİK OLARAK DÖNÜŞÜMÜ VE KULLANIM ALANLARI
Atık yağlar Günümüzde bitkisel yağ fiyatlarındaki hızlı artış, biyodizel üretiminde yemeklik yağlar yerine kızartma yağları gibi atık yağların kullanımı.
Karbonhidratlar II Disakkaridler ve Polisakkaridler
Transesterifikasyon; triaçilgliserollerin dizel yakıtların yerine kullanılabilmesi için gereken kimyasal modifikasyonlar arasında en çok tercih edilen.
Biyokimya Anabilim Dalı
Mikrobiyel yağların biyodizel üretiminde kullanımı
13. ZENOBİYOTİKLERLE MİKROBİYEL ETKİLEŞİMLER
METAN ÜRETİMİ.
Klorlu Bileşiklerin Biyoremediasyonu
B-310 BİYOKİMYA II DERSİ IX.HAFTA.
FARKLI BESİNLERİN OKSİJENLİ SOLUNUMA KATILIM BASAMAKLARI
Şeker ve Nişasta Hammaddelerinden Etanol Üretimi
Bitkilerde Kemotaksonomi
METABOLİZMA Yrd. Doç. Dr. Musa KAR.
NÜKLEİK ASİTLER RNA
Fermentasyon Lignoselülozik biyokütlenin hidrolizi ile glukoz, ksiloz, arabinoz, galaktoz ve mannoz gibi şekerler ortaya çıkar. Ama maalesef, endüstriyel.
Mikrobiyel Degredasyon
Petrol hidrokarbonları 4 ana grupta toplanır:
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Biyoteknoloji için Mikrobiyoloji 1
Genel Biyoloji Laboratuvarı II Dersi
TEMİZLİK MADDELERİ. Pek çok temizlik ürünü çeşidi vardır.Sabun ise eskiden beri temizlikte kullanılmaktadır. Günümüzde ise ; sabun, kireç giderici, yağ.
BİTKİ BÜYÜME MADDELERİ
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ
Prof. Dr. Zeliha Büyükbingöl
Sunum transkripti:

Biyokütlenin Ön İşlenmesi İdeal bir biyokütle ön işleme süreci aşağıdaki noktaları sağlamalıdır: Yüksek oranda hidroliz ve yüksek verimde fermente edilebilir şeker Karbohidrat fraksiyonlarında minimal degredasyon Fermentasyon basamağında kullanılan mikroorganizmalara inhibitör etki gösterecek bileşik oluşmamalı Ucuz materyal gerektirmesi Maliyetin düşürülmesi için ılımlı şartların olması Kullanılan kimyasalların geri dönüşümü Minimal atık oluşumu

Günümüzde belirtilen tüm bu noktaları sağlayan tek bir ön işleme süreci bulunmamaktadır. Ön işleme metodu seçilirken hem tüm bu noktalar dikkate alınmalı, hem de kullanılacak biyokütlenin çeşidi dikkate alınmalıdır. Nitekim bir biyokütle için uygun olan ön işleme süreci diğeri için uygun olmayabilir. Bu kısımda geliştirilen ön işleme süreçlerine değinilecektir.

Alkali Peroksit ile Muamele Islak Oksidasyon Organosolv Ayırma Yöntemi Konsantre Sülfürik Asit Hidrolizi Seyreltik Sülfürik Asit Hidrolizi Buharla Muamele Amonyak ile Muamele Kireç ile Muamele Alkali Peroksit ile Muamele Islak Oksidasyon Organosolv Ayırma Yöntemi Konsantre Fosforik Asit Muamelesi İyonik Sıvı Muamelesi

Enzimlerin Hidroliz İşleminde Kullanımı Selüloz glukoza “selülaz” adı verilen enzim kompleksi kullanılarak hidroliz edilebilir. Selülaz, selülozu parçalayan bazı mikroorganizmalar tarafından salgılanmaktadır. Bu enzim kompleksi, endo-β-(1 4)-glukanaz(Cx- selülaz) ve ekso-β-(1 4)- glukanaz(sellobiyohidrolaz)’dan oluşmaktadır.

Cx selülaz, selüloz molekülündeki şekilsiz kısımlardaki bağları kırmaktadır. Sellobiyohidrolaz ise, redükleyici olmayan uçlardan sellobiyozu uzaklaştırmaktadır. Bu iki enzimin birlikte gösterdiği aktivite selülozun parçalanmasına sebep olmaktadır. Sellobiaz isimli diğer enzim ise [β-(1 4)- glukozidaz]sellobiyozun glukoza hidrolizi için gerekmektedir. Bu enzim funguslar tarafından ve selüloz üzerinde gelişen bazı aerobik bakteriler tarafından salgılanmaktadır.

Ticari satılan selülaz enzimlerinde az da olsa bir miktar sellobiyaz enzimine rastlanmaktadır. Fakat yüksek oranda glukoz verimi elde edilmek isteniyorsa, biyokütlenin enzimatik hidrolizinde ortama sellobiyaz da eklenmelidir.

Hemiselülozun enzim hidrolizi daha karmaşıktır. Bu heterojen biyopolimerin tamamen parçalanması, birçok hidrolitik enzimin birlikte iş görmesi ile olmaktadır. Bu enzimlere “hemicellulases” adı verilmektedir.