ÖĞRENCİNİN: ADI:ENES SOYADI:YÜKSEK NO:106 SINIF:8/B ÖĞRENCİNİN: ADI:KAAN SOYADI:KILIÇ NO:286 SINIF:8/B.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İyi Beslenmek İçin İhtiyacınız olan vitamin ve mineralleri içeren gıdaları tercih edin Doğru kaynakları yenebilir hale getirirken besin içeriğine zarar.
Advertisements

YENİ MATEMATİK Cisim Atölyesi
GEOMETRİK CİSİMLER.
FINDIKLI KURABİYE Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
English - Turkish DICTIONARY
GEOMETRİK CİSİMLER.
ÇATALPINAR SINIFLARARASI YABANCI DİL YARIŞMASI 4.SINIFLAR QUIZ SHOW
DOĞRU YANIT C SEÇENEĞİDİR DOĞRU YANIT D SEÇENEĞİDİR.
IMPERATIVES (EMİR CÜMLELERİ)
TRIGONOMETRI ÇÖZÜMLÜ ÖRNEKLER.
GEOMETRİK CİSİMLER.
YENİ MATEMATİK Cisim Atölyesi
İNGİLİZCE SO THAT / IN CASE
KESİRLERLE TOPLAMA İŞLEMİ
MATEMETİK YARI YIL TATİL ÖDEVİ 7. SINIF.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı : …………………………………………. 17 Şubat 2009 Salı Matematik 18 Kedi merdivenleri birer birer inerek balığa ulaşacak. Basamakları 20’den.
KUNEFE TURKİSH DESSERT. * Sugar 2 1/2 cup * Water 1 3/4 cup * Lemon juice 2 teaspoon * Pistachionuts (chopped) 2 3/4 cup * Margarine 1 Spoon * Kadayif.
Doing Experiements 1- Let’s + Verb1 2- Commands
İNGİLİZCE MAKING SUGGESTIONS
GEOMETRİK CİSİMLER ABDULLAH AYDEMİR
Test : 2 Konu: Rasyonel Sayılar
FOOD AND DRİNKS FOOD(YİYECEKLER)
1:000:590:580:570:560:550:540:530:520:510:500:490:480:470:460:450:440:430:420:410:400:390:380:370:360:350:340:330:320:310:300:290:280:270:260:250:240:230:220:210:200:190:180:170:160:150:140:130:120:110:100:090:080:070:060:050:040:030:020:01.
HOW OFTEN (NE KADAR SIKLIKLA)
GEOMETRİK CİSİMLER.
FOOD AND DRİNKS.
FERD İ FER İ T MALGARALI PARTS TRUE-FALSEQUESTIONS.
Trakya Bölgesindeki Yiyecek İçecek Mesleki Eğitim Okullarında
Are you sure?: Emin misin? Be careful!: Dikkatli ol!
2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı 8.Sınıflar Aralık Ayı Bilgi Yarışmasına Hoş Geldiniz.
2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı 8.Sınıflar Aralık Ayı 2.Bilgi Yarışmasına Hoş Geldiniz.
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
TEOG SINAVINA BU KELİMELERİ BİLMEDEN GİRMEYİN UNIT 3.
Important Expressions Kelime öğrenmek Teog’da sadece kelime sorularını çözerken değil, tüm soruları anlamanız için de gereklidir…
5. Sınıf Unit 7 Party Time (Ünite 7 Parti Zamanı)
cheese olive meal butter Match the words and meanings. 1.fruit 2.vegetable 3.grape 4. pear 5.peach 6.onion 7.carrot 8.lettuce.
Eternal Lover In Thy Heart While creating the galaxies And defining the endless time.. And covering the unknown, with the known I dreamt of you. What.
Star Hotel Hotel restaurant Danish- Polish – Portuguese- Turkish Cuisine Cook Book.
Duygu Nida Özakın Temel yiyecek ve içecekleri öğreneceğiz. Sayılabilen nesnelerin neler olduğunu ve nasıl Kullanıldığını öğreneceğiz. Sayılamayan.
WATER PATTY ingredients:.8 water glass flour, 5 eggs, 1 tea spoons salt, some warm water, half a pound of cheese, half a bunch parsley, Oil How To Make.
1.Ünite : ARKADAŞLIK.
COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS
8. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ
TOPRAK SANAYİ ORTAOKULU İNGİLİZCE TEOG TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ
Shopping How much is … ... a bar of chocolate? … a can of coke?
FooD and DrinkS mikki-fare.
ÜCRETSİZ VE ÖZGÜN ETKİNLİKLER
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Translated By; Nilüfer Dursun
1- I _____ A STUDENT. A. AM B. IS C. ARE D. A
YUMMY BREAKFAST.
*İNGİLİZCE’de YER YÖN TARİFLERİ
Welcome to our competition.
5. Sınıf Unit 7 Party Time (Ünite 7 Parti Zamanı)
DOWN SENDROMLU FARKINDALIK AD:KÜBRA SOYAD:UZUNKAYA SINIF:10/B.
ADJECTIVES. Adjectives (sıfatlar): isimleri niteleyen, özelliklerini belirten kelimelerdir. Sıfatlar, ismin rengini, büyüklüğünü, yaşını, miktarını, kalitesini.
L A R V A L R I C E AD:ZEYNEP SOYAD:BULUT. YOU NEED: 400G RICE SPICE 20G LARVAL MEAT SAUCE.
Cook. cook cook Yemek pişirmek / Aşçı BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP HOW TO COOK BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP.
REVISION of the UNITS 1 & 2.
5.Sınıf adres sorma.
5. Sınıf Unit 7 Party Time (Ünite 7 Parti Zamanı)
5. Sınıf Unit 7 Party Time (Ünite 7 Parti Zamanı)
Prepared by Ziya GÖKALP
Unit: 3 COOKING (YEMEK YAPMAK)
DIRECTIONS.
ELİF SU KÜÇÜKKAVRUK. plants When you touch this plant, it can be like the photograph. When you let go, it becomes normal.
“8. SINIFLAR” MASTERMIND UNIT 3 In The Kitchen Wopenglish
12:10 06:20 NURİ ERBAK SECONDARY SCHOOL
ADI:ŞERİFE SOYAD:GÖKSEL SINIF:11/B NO:571. BURUN NEDİR Koku alma ve solunum organımızdır. Burun, kıkırdak ve kemik dokudan yapılmıştır. Koku alma ve solunum.
Sunum transkripti:

ÖĞRENCİNİN: ADI:ENES SOYADI:YÜKSEK NO:106 SINIF:8/B ÖĞRENCİNİN: ADI:KAAN SOYADI:KILIÇ NO:286 SINIF:8/B

 COOK:AŞÇI/PİŞİRMEK  BAKE:FIRINDA PİŞİRMEK  BOİL:KAYNATMAK  ROAST:KIZARTMAK  STEAM:BUĞULAMAK  GRİLL:IZGARADA PİŞİRMEK  FRY:YAĞDA PİŞİRMEK

 How do usually cook fish? (Balık nasıl pişirirsin?)  I usually fry or grill. (Ben genellikle yağda veya ızgarada pişiririm.)  How do usually cook egg? (Yumurta nasıl pişirirsin?)  I usually boil or fry. (Ben genellikle kaynatırım veya yağda kızartırım.)

 Slice:Dilimlemek  Peel:Kabuğunu soymak  Cut:Kesmek  Chop:Doğramak  Spread:Sürmek  Dice:Küp küp doğramak

 Ferdi Tayfur Ne Arıyor Fransa’da? First Then Next After Finally That  Ferdi Tayfur

 Mix:Karıştırmak  Yeast:Maya  Flour:Un  Mixing bowl:Karıştırma kasesi  Rolling pin:Oklava  Loaf pan:Ekmek tavası  Take out:Çıkarmak  A package:Bir paket  Dry:Kuru  Shape:Şekil vermek  Dough:Hamur  Lighty Floured Surface:Hafif Unlanmış Yüzey

 Bake it:Fırında pişirmek  Loaf:Somun  Stir:Karıştırmak  Warm:Ilık  Knead:Yoğurmak  İngredients:Malzemeler  Process:Aşama,İşlem

 Fish:Balık  Chicken:Tavuk  Meat:Et  Eggs:Yumurta  Potatoes:Patates  Mushrooms:Mantar  Onions:Soğan  Eggplants:Patlıcan  Carrots:Havuç  Enjoy İt/Bon Appetit  Cabbage:Lahana  Green Pepper:Yeşil Biber  Tomato:Domates

 Cheese:Peynir  Salt:Tuz  Oil:Yağ  Keep:Tutmak  Put:Koymak  Add:Eklemek  Set:Ayarlamak  Pour:Dökmek  Milk:Süt  Tablespoon:Yemek Kaşığı  Teaspoon:Çay Kaşığı  Sugar:Şeker  Butter:Tere Yağ

 Bolw:Kase  Water:Su  Mixture:Karışım  Stir:Karıştır  Tower:Havlu  Take out:Çıkarmak  Rice:Pirinç  Orzo:Arpa Şehriye  Melt:Eritmek  Rinse:Durulama  Cold:Soğuk  Heat:Sıcaklık  Turn Down:Kısmak

 Furnace:Fırın  Continuously:Devamlı Olarak  Absorb:Emmek  Cool Down:Soğutmak  Snack:Abur Cubur  Pasta:Makarna  Delicious:Lezletli  Healthy:Sağlıklı  Leek:Pırasa  How Often:Ne Kadar Sıklıkla  Before:önce  Next:Sonra  Dish:Tabak

 Consists:İçermek  Pilaf:Pilav  Lentil:Mercimek  Lamb:Kuzu Eti  Beef:Biftek  Oven:Ocak  Nuts:Fıstık  Pistachios:Antep Fıstığı  Almonds:Badem  Middle:Orta  National:Ulusal  Term:Terim  Noodles:Erişte  Knives:Bıçaklar

 Serve:Servis  Soup:Çorba  Traditional:Geleneksel  Mashed:Püre  Contain:Kapsamak  Sauce:Sos  Other:Diğer  Regional:Bölgesel  Variations:Değişiklikler  Recipe:Yemek Tarifi  Prepare:Hazırlamak  Baking Powder:Kabartma Tozu  Vegable:sebze  Fruit:Meyve

 Berries:Dut  Muffin:Kek  Cup:Fincan  Fresh:Taze  Bread:Ekmek  Cauliflower:Karnabahar  Corns:Mısır  Zucchinis:Kabak  Garlic:Sarımsak  Chicken Stock:Tavuk Suyu  Deep:Derin  Soft:Yumuşak  Blend:Harman  Jug:Sürahi

 Corn Flour:Mısır Unu  Strawberry Jam:Çilek Reçeli  Egg Yolk:Yumurta Sarısı  Vanilla Custard:Vanilya’lı Muhallebi  Greased:Yağlanmış  Sheet:Yaprak  Sprinkle:Serpiştirmek  Fasten:Bağlamak  Chocolate:Çikolata  Pudding:Puding  Meal:Yemek  Chips:Cips  Seafood:Deniz Ürünleri  Dessert:Tatlı  Coconut:Hindistan Cevizi

 Boşluğu tamamlayan kelimeyi işaretleyiniz. I chocolate on my bread when I’m hungry.  A) dice  B) chop  C) cut  D) spread

 Yukarıdaki görseli ifade eden seçenek hangisidir?  A) Pan  B) Mixing bowl  C) Rolling pin  D) Soucepan

 “ When I am in hurry, I make a sandwich.” Yukarıdaki ifadeyi anlatan görsel hangisidir? A) B) C) D)