MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MESLEK VE DERS SEÇİMİ ŞEHİTKAMİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Advertisements

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MEZUNLARIMIZ 1 ÖĞRENCİMİZ TIP FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ HUKUK FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ MİMARLIK 1 ÖĞRENCİMİZ İNŞAAT MÜHENDİSLİK.
2010-ÖSYS Sunum , TEKİRDAĞ/ÇORLU OCAK 2011
SINIF GEÇME ve DERS SEÇİMİ.
YGS’de DERSLERE GÖRE SORU SAYILARI
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
10 Soruda Meslek Seçmek İHLAS EĞİTİM KURUMLARI REHBERLİK SERVİSİ
ALAN SEÇİMİ.
DERS VE MESLEK SEÇİMİ MUSTAFA KAYNAK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi.
ÖZEL ŞEFKAT EĞİTİM KURUMLARI
MESLEKİ YÖNELİM ENVANTERİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
SEYREK VİLLAKENT ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ
İZMİR ANADOLU LİSESİ 9. SINIFLAR DERS SEÇİMİ.
ORTAÖĞRETİMDE DERS SEÇİMİ.
SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
İlgiler ve Meslekler MURAT FİDAN MÜDÜR YARDIMCISI
DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?
 SINAV.  YGS’ de 6 çeşit puan türü vardır. YGS-1 ve YGS-2 eski sistemdeki Sayısal YANİ MF puan türleridir.  YGS-3 ve YGS-4 eski sistemdeki Sözel.
YGS / LYS SİSTEMİ SİNAN KAYMAK REHBER ÖĞRETMEN.
YGS’de Hesaplanacak Puan Türleri
SULUOVA FEN (ANADOLU ÖĞRETMEN ) LİSESİ
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
2014 SINAV SİSTEMİ.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
PSİKOLOJİK DANIŞMAN PINAR ATAKUL 2012 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ.
“İSTEDİĞİNİZİ ELDE ETMENİN TEK YOLU NE İSTEDİĞİNİZİ BİLMEKTİR”
SINAV SİSTEMİ ( YGS / LYS).
 Diploma notları 50 ile 100 puan arasında olacaktır.Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplanırken diploma notları 5 ile çarpılacak ve OBP 250 ile 500 arasında.
LYS - YGS SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
2010 yılında kapsamlı olarak değiştirilen üniversiteye giriş sınavları;
YGS-LYS SUNUMU.
 Meslek seçimi neden hayatınızın dönüm noktalarından biridir?  Mesleğin insan yaşamındaki yeri  Mesleğe yönelme  Meslek seçme döneminde gençleri etkileyen.
9. sınıfı başarısı hangi meslek = uygun dersler istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı.
YGS / LYS 2013 SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ… Muammer İNCEBİZ Rehber Öğretmen
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
"Başarının zeka ile bir ilgisi yoktur." Albert Einstein ADIYAMAN MEHMET AKİF ERSOY KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ.
ALAN SEÇİMİ TM TS MF DİL TAŞOVA ANADOLU LİSESİ Gökhan GÜNAY.
DERS SEÇİMİ VE ÖNEMİ VELİ SUNUMU
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
Liseden Üniversiteye Geçiş Sistemi YGS/LYS – 2018 YGS/LYS – 2019
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
30/05/12 Özlem ÇAVUŞOĞLU & Neşe ATASELİM Ali Akkanat Anadolu Lisesi Rehber Öğretmenleri.
ÖSYS BİLGİLENDİRME YGS LYS OÖBP.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS-1 ( MATEMATİK ) LYS-2 ( FEN BİLİMLERİ ) LYS-3 ( EDEBİYAT-COĞ. )
2016 ÖSYS TERCİH DANIŞMANLIĞI YGS-LYS
GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
(LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
ALAN SEÇİMİ ÇALIŞMALARI Öğretmen görüşlerinin alınması Öğrenci sınav notlarının değerlendirilmesi Öğrencinin ilgilerinin göz önünde bulundurulması 10.Sınıf.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
PROF. DR. SAİME İNAL SAVİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
ALAN – DERS SEÇİMİ.
LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI
TERCİH.
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
YGS ve LYS.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sunum transkripti:

MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

Meslek Seçimi Neden Önemlidir? Mesleğiniz; yaşam biçiminizi toplum içindeki yerinizi arkadaş çevrenizi gelir seviyenizi olayları nasıl değerlendireceğinizi başarılı ve mutlu olmanızı etkiler.

Meslek Seçimi Nasıl Yapılır? 1- Kendi özelliklerinizi tanımalısınız. 2- Mesleklerin özelliklerini tanımalısınız. 3- Kendi özellikleriniz ile mesleklerin özellikleri arasındaki ortak noktaları araştırmalısınız.

1- Kendimi Nasıl Tanırım? İLGİLERİNİZ -Mekanik, Ticaret -Sosyal Yardım -Doğa, Canlılar, -Bilim, Din, Tarih YETENEKLERİNİZ -Sözel, Sayısal, Dil -Tasarım, Çizim -Spor, Folklör, Tiyatro -Sanat(Ses, Resim, Müzik) DEĞERLERİNİZ -Başarı, Saygı -Liderlik -Kazanç, Yardımseverlik, -Ünlü olma, Dürüstlük SAĞLIĞINIZ -Psikolojik(Korku, kaygı) -Bedensel(Göz, kulak, sürekli ilaç kullanma)

Unutmayın! belirli hazırlıklar ve seçimler yapmalı, İlgileriniz zamanla değişebilir. Değerleriniz oluşabilir veya değişebilir. Yetenekleriniz tam olarak açığa çıkmamış olabilir. Sağlığınız, bugünkü gibi devam etmeyebilir. Ancak tüm bunlara rağmen belirli hazırlıklar ve seçimler yapmalı, kendinizi tanımaya çalışmalısınız.

Hiç düşündünüz mü? - On yıl sonra nasıl bir yaşam istiyorum? - Nasıl bir iş… - Nasıl bir işyeri… - Nasıl bir ev… - Nasıl bir aile… - Nasıl bir arkadaş çevresi… - Nerede ve kim olmak istiyorum?

2- Meslekleri Nasıl Tanırım? Mesleğin kapsamı Öğrenim biçimi ve süresi Gerektirdiği özellikler Çalışma ortamı İşe girme olanakları Meslekte ilerleme/ yükselme olanakları - Gelir durumu - Gelecekteki durumu - Dezavantajları

Mesleği Tanımak İçin - Mesleklerle ilgili basında çıkan haberler Çeşitli dernekler tarafından çıkarılan yayınlar, YGS-LYS amacıyla hazırlanan meslek tanıtım rehberleri - İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun meslek danışma merkezleri - Mesleği yapan kişiler - Mesleki eğitim veren kurumlar (Üniversiteler) - Veliler ve öğretmenler

3- Ortak Özellikleri Belirleme Kendi özelliklerinizle mesleğin özellikleri ne derece uyuşuyor? Meslekle uyuşmayan özellikleriniz yaşamınızı olumsuz yönde etkileyecek türden mi?

Mühendislikler Makine Müh. İnşaat Müh. Elektrik-Elektronik Müh. Bilgisayar Müh. Jeoloji Müh. Orman Müh. Uzay Müh. Uçak Müh. Çevre Müh. Endüstri Müh. İşletme Müh. Gemi İnşaatı Müh. Gıda Müh. Kontrol Müh. Üretim Müh. İmalat Müh. Tekstil Müh. Ziraat Müh.

Sağlık Bilimleri Tıp Ergoterapi Eczacılık Ortez-Protez Diş Hekimliği Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Hemşirelik Ebelik Moleküler Biyoloji ve Genetik Veterinerlik Ergoterapi Ortez-Protez Beslenme ve Diyetetik Odyoloji

Temel Bilimler Tarih Fizik Coğrafya Kimya Psikoloji Biyoloji Sosyoloji Felsefe Arkeoloji Antropoloji İlahiyat Fizik Kimya Biyoloji Matematik İstatistik Jeoloji

Mimarî Mimarlık İç Mimarlık Şehir-Bölge Planlama Peyzaj Mimarlığı İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Eğitim-Öğretmenlik Alanları Fizik Öğret. Kimya Öğret. Biyoloji Öğret. Matematik Öğret. İlköğretim Mat. Öğret. Fen Bilgisi Öğret. Okul Öncesi Öğret. Özel Eğitim Öğret. Üstün zekalılar Öğret. Felsefe Grubu Öğret. Sınıf Öğret. Tarih Öğret. Coğrafya Öğret. Sosyal Bilgiler Öğret. Türkçe Öğret. Türk Dili ve Ed. Öğret. İngilizce Öğret. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğret.

Ekonomi-Ticaret-Finans Ekonometri İşletme İktisat Maliye Sigortacılık Sermaye Piyasası Girişimcilik Uluslararası Finans Muhasebe Bankacılık Turizm İşletmeciliği Uluslararası Ticaret Pazarlama Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik

Yönetim Bilimleri Hukuk Kamu Yönetimi Uluslararası İlişkiler Siyaset Bilimi Yönetim Bilişim Sistemleri Sağlık Kurumları Yöneticiliği İnsan Kaynakları Yönetimi

Sosyal Yardım Alanı Sosyal Hizmetler Çocuk Gelişimi Rehberlik ve Psi. Danış. Sosyoloji Psikoloji Özel Eğitim Yaşlı ve Hasta Bakım Hizmetleri

İletişim Alanı Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi Basın ve Yayın Film Tasarım ve Yazarlık Fotoğraf ve Video Basın ve Yayın Gazetecilik Halkla İlişkiler ve Tanıtım İletişim Medya ve İletişim Sistemleri Radyo -Televizyon ve Sinema Televizyon Gazeteciliği Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

Dil Alanı Mütercim – Tercümanlık İngilizce Öğret. Almanca Öğret. Fransızca Öğret. Arapça Öğret. İngiliz Dil Bilimi Alman Dili ve Edebiyatı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Fransız Dili ve Edebiyatı Karşılaştırmalı Edebiyat Turist Rehberliği Dil Bilimi Çin Dili ve Edebiyatı Japon Dili ve Edebiyatı Rus Dili ve Edebiyatı Yunan Dili ve Edebiyatı

Yetenekle İlgili Alanlar Spor Müzik Resim Tiyatro Dans Folklör

Severek Yapabileceğiniz Bir Meslek… Asıl Önemli Olan Nedir? Severek Yapabileceğiniz Bir Meslek…