Biz öfkelerimizi yumruk yaptık Suratına çarptık alçakların bir bir Türkü yaktık Ağıtlar yaktık Korkmadık yemin olsun Toz kondurmadık.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
‘’ O Mahur Beste …..’’.
Advertisements

Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n

Nazım Hikmet Abidin Dino ya şiirle bir soru sormuştur
Merhametsiz karanlıklar içindeyim, Ne zaman güneş doğacak bilmiyorum
En sevilen komplo teorisi: “Ay”a iniş gerçek mi?”

UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz. Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Yazarı: alicanyasar gmail.com “FOTOĞRAFLAR, ERMENİ ÇETELERİNCE KATLEDİLEN.
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
Boynumuzda sübyan kavgaların vebali Koynumuzda üryan sevdaların cemali Baba yadigârı çalar saat misali Gün ışımaz yarınlara kurdular.

O Mahur beste çalar…..!!.
Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.Lütfen değişiklik yapmayınız
ARKADAŞIM BADEM AĞACI ADINI AŞK KOYDUM SENİN.

Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.
Nazım Hikmet Abidin Dino ya şiirle bir soru sormuştur
Çalışmaz da, üretmezse bir arı Bal neye lazım, petek kime gerek... Geçilmezse nehrin coşkun suları Sal neye lazım, kürek kime gerek...
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
Ali YAŞAR Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
ANıLaRıM.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Ölüm dümen suyumuzda güdümlü torpil Çığlıklar pruvamızda buz dağı Karaya vurur umut Dibe çöker ışık Acılar üstümüzde balıkçı ağı...
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar... Le ley Urfa De hele bana Bu ne haldır gözüm Bu nasıl bela.
Kıl Beni Ey Namaz !.
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
KaDıN.
SANA MUHTACIM.
Düşününce memleketin halını Acısı yürekler yakar mı yakar… Kimi çalar kimi çırpar malını Kimi de lal olur bakar mı bakar … Dost bağında kıran otlar.
Seni anarım sevdayla Seni düşünürüm ürpermeyle Çok mısra dökülür dudaklarımdan Çok şiir geçer yüreğimden.
Ahmet Arif Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım,
SUSARAK Güneş altında söylenmedik söz yokmuş.. Bu yüzden geceleri söylüyorum sevdiğimi.. Ne gece ne gündüz yokmuş söylenmemiş söz.. Bende söylenmişleri.
Kazanım 6. Kültürümüzün sözlü ve yazılı öğelerinden yola çıkarak doğal afetlerin toplum hayatı üzerine etkilerini örneklendirir.
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
Zıt Anlamlı Kelimeler Kelime(Sözcük)
AĞıTLaR YaKMaLıYıM Ağıtlar yakmalıyım,acılarımın üstüne Kokun gelmeli,puslu havalardan Bir nefes olmalı,şiirlerime Keder dolu bakışlarıma,yüzüme Siyahın.
Aşk: Ölüm kadar masum değil !!!
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Sonbaharımsın Artık
AYDINLATMAYACAKTIN SABAHLARIMI... Tam da kara kışlara yakalanmışken, unutmuşken baharı. Tam da örselenmişken yüreğim acılarla, örslerde dövülmüşken...
Umudun mahzenindeyim SESİ AÇIN.. ...
Zamansızdır hep ayrılık.... Yalnız hayat bin işkence, Kim demiş ki bahtiyarlık? Can bedenden gitmeyince, Zamansızdır hep ayrılık.
BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Yıldızlar uzakta, sabahlar uzakta, uzakta memleket Sen uzaktasın
,,,,,,, ,,,, KARANLIK GECEDE KARASUDAN ZAP SUYUNA GİDEN YOL.
SAAT GEÇE ATAM DOLMA BAHÇEDE
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
BEN BU SEVDAYI BU YÜREĞİMDE ESKİTTİM
ÖĞRETMEN.
Zıt Anlamlı Kelimeleri Tahmin Edelim
Gitme Hazan Altun Gitme..... A ş kımın baharında kı ş olurmu? Hayallerimiz hiç,kabus olurmu? Zaman akmadan sabit dururmu? Boynum omzuma e.
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
Sevdiğime söyle Hazırlayan ::: SAHİN65.
IŞIĞI BEYİNLERİNDE TAŞIYANLARIN
Yedi koldan kuşatılır şehirler Mazbut kaleler yıkılır… Sudan bahaneler haklı gerekçe Barış nutukları göz boyamaca Kalın kitaplar.
GÜLLERiN AĞLADIĞI SAAT Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Büyür o saatte yalnızlığı bahçelerin Düşer korkusu kalbe yaklaşan gecelerin Bir dev uzatır.
TABLOLAR RÜBAİLER ve Teoman Bayer Değerli kardeşim Teoman Bayer’in
AYDINLATMAYACAKTIN SABAHLARIMI...
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... Ve ellerim,kelepçede,
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, can paramparça... Ve elerim kelepçede,
KENDİNİZİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ?
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n
Sunum transkripti:

Biz öfkelerimizi yumruk yaptık Suratına çarptık alçakların bir bir Türkü yaktık Ağıtlar yaktık Korkmadık yemin olsun Toz kondurmadık sevdalarımıza Yüreğimizde sakladık şiir şiir …

Kâh bıçak Kâh kurşun Dağladık yağız bağrımızı kor kor Kan ağladık Kan kustuk Usanmadık bir gün olsun Surat asmadık ağır sultalarımıza Omuzlarımızda taşıdık zar zor …

Soğuk Ve karanlık Zulmün zindanlarına atıldık keyfi ferman İliklerimize kadar titredik tir tir Aç kaldık Susuz kaldık Kararmadık kalben olsun Gölge düşürmedik yarınlarımıza Aydınlığa aktık nehir nehir …

Cemre cemre düştü düşlerimize cemal-i yar Huşu içinde vuslata uyandık seher seher Ali olduk Cengiz olduk Yıkılmadık katiyen olsun Kahır okumadık cellâtlarımıza Sehpaları tekmeledik teker teker …

CEMRE Grafik Tasarım : Ayfer Dursun / © Şiir : Ali Yaşar