Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çevremiz neden kirlenir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çevremiz neden kirlenir?"— Sunum transkripti:

1 Çevremiz neden kirlenir?
Doğada tüm canlıların bir uyum içerisinde yaşadığını görebiliriz. Sözde en gelişmiş canlı olan insan, diğer canlıların aksine doğal kaynaklardan en üst düzeyde faydalanırken aynı zamanda en fazla zararı vermektedir.

2 Çevre kirliliği çoğunlukla insan etkisinde ortaya çıkabildiği gibi doğal bir olayın sonucunda da oluşabilir. İnsan etkisi dışında doğal olaylar deprem, sel ve volkanik faaliyetler ile çevre kirliliğini oluşturur. Bugün tüm canlıların bir uyum içerisinde yaşadığı doğal ortam da herhangi bir canlının zarar görmesi zincirin tüm halkalarının dağılmasına neden olacaktır.

3 İnsan etkisinde çevre kirliliği şu şekilde oluşmaktadır.
–           Ev ve iş yerlerinde oluşan atıklardan ve bu atıkların gelişigüzel çevreye bırakılmasından, –          Sanayi atıklarının kontrolsüz bir biçim de doğaya bırakılmasından, –          Kimyasal ve Biyolojik silahlar etkisinde,

4 Ormanların tahrip edilmesi, canlıların doğal yaşam alanlarının yok olması,
Bilinçsiz ve gereksiz yere kullanılan ilaçlar nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Çevre kirliliği nedeniyle dünyamız her geçen gün daha geriye gitmekte ve doğal denge bozulmaktadır. Bugün küresel ısınma adını verdiğimiz iklim değişimlerinin başlıca nedeni çevre kirliliğidir.

5 Çevre Kirliliğinin Çözüm Yolları Nelerdir?
Sanayi alanlarında çevre kirliliğinin önlenmesi için gerekli önlemler alınmalıdır. Canlı türlerini korumak ve avlanma gibi faaliyetleri önlemek, Tarım kollarında gereken önlemleri almak, Ormanları tahrip etmek yerine yeni orman alanları oluşturmak, Su ve hava kirliliğinin önüne geçmek,

6 Hepsinden önemlisi Toplu taşıma araçlarını kullanmak
Tarımda gübre tüketimini bilinçli yapmak Cam, kağıt, plastik gibi geri dönüşümü olan maddeleri uygun şekilde biriktirmek Hepsinden önemlisi Kaynakların etkin ve doğru kullanımını sağlamak ve hepsinden daha önemlisi insanları bilinçlendirmek gerekmektedir.

7 Hoşumuza gitmeyecek bazı görseller…

8 Maalesef bu kirliliğin sebebi insanlardır…

9 Çevreyi en çok kirleten canlılar insanlardır…

10 Bu balıkların suçu ne?…

11 Böyle bir dünyada yaşamak bizim elimizde
Çöl gibi bir dünyada yaşamaktansa

12 Dünyayı ve doğayı koruyalım, o bizim elimizde


"Çevremiz neden kirlenir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları