Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eğilim Yüzdeleri Tekniği. İncelenen dönemde işletmenin muhasebe, değerleme ve fiyat politikalarındaki değişiklikler, fiyatlar genel düzeyinin yükselmesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eğilim Yüzdeleri Tekniği. İncelenen dönemde işletmenin muhasebe, değerleme ve fiyat politikalarındaki değişiklikler, fiyatlar genel düzeyinin yükselmesi."— Sunum transkripti:

1 Eğilim Yüzdeleri Tekniği

2

3 İncelenen dönemde işletmenin muhasebe, değerleme ve fiyat politikalarındaki değişiklikler, fiyatlar genel düzeyinin yükselmesi veya düşmesi eğilim yüzdelerini anlamsız hale getirebilir.

4 Eğilim Yüzdeleri Tekniği Baz alınan yılın her açıdan normal bir yıl olmasına dikkat edilmelidir. Eğilim yüzdeleri, bazen yanlış kanıların doğmasına neden olabilir. Kalemlerde yer alan önemsiz kalemler aşırı bir şekilde ifade edilebilir.

5 Eğilim Yüzdeleri Tekniği Baz yılına göre 100’ün üzerinde olan rakamlar artışı, 100’ün altında olan rakamlar azalışı ifade eder. Mümkün olduğunca uzun bir zaman aralığı seçilmelidir. Kısa zaman aralığı, gelişme yönünün belirlenmesini zorlaştırır.

6 Eğilim Yüzdeleri Tekniği Eğilim yüzdelerinin yorumlanmasında kalemlerin gösterdiği eğilimlerin, ilişkili olduğu kalemlerin eğilimleri ile birlikte değerlendirilmesi gerekir. Bunun için önemli değişiklik gösteren kalemler tespit edilmeli ve bu kalemler ile ilişkili kalemlerin gelişmeleri ortaya konmalıdır.

7 1. Dönen Varlıklar İle Kısa Vadeli Yabancı Kaynakların Eğilim Yüzdeleri Örnek

8 2. Dönen Varlıklar İle Duran Varlıkların Eğilim Yüzdeleri Örnek

9 3. Dönen Varlıklar Kalemlerinin Eğilim Yüzdeleri Örnek

10 4. Ticari Alacaklar İle Net Satışların Eğilim Yüzdeleri Örnek

11 5. Stoklar İle Net Satışların Eğilim Yüzdeleri Örnek

12 6. Duran Varlıklar İle Öz Kaynakların Eğilim Yüzdeleri Örnek

13 7. Yabancı Kaynaklar İle Öz Kaynakların Eğilim Yüzdeleri Örnek

14 8. Net Satışlar İle Satışların Maliyetinin Eğilim Yüzdeleri Örnek

15 9. Brüt Satış Karı, Faaliyet Karı, Olağan Kar Ve Dönem Net Karının Eğilim Yüzdeleri Örnek


"Eğilim Yüzdeleri Tekniği. İncelenen dönemde işletmenin muhasebe, değerleme ve fiyat politikalarındaki değişiklikler, fiyatlar genel düzeyinin yükselmesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları