Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Motor İhtiyacımızı Nasıl Belirlemeliyiz? Motor ihtiyaçlarımızı uygun belirlersek, hem enerji tasarrufu sağlar hem de arıza riskini azaltırız. Motor ihtiyacının.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Motor İhtiyacımızı Nasıl Belirlemeliyiz? Motor ihtiyaçlarımızı uygun belirlersek, hem enerji tasarrufu sağlar hem de arıza riskini azaltırız. Motor ihtiyacının."— Sunum transkripti:

1 Motor İhtiyacımızı Nasıl Belirlemeliyiz? Motor ihtiyaçlarımızı uygun belirlersek, hem enerji tasarrufu sağlar hem de arıza riskini azaltırız. Motor ihtiyacının belirlenmesinde dikkat edilecek hususlar - Yük momentinin sabit, değişken, şok ve şok değişken olma durumları - Aşırı yüklenme durumlarına göre uygun emniyet (servis) faktörü - Motorun yapısına bağlı olarak uygun yol verici düzeneği - Çalışma süresinin süreklililiği

2   Mekanik yükün tip ve özelliklerini tespit edin.   Tespit edilen mekanik yük tip ve özelliklerine göre motor şaft gücünü belirleyin.   Motor sınıfının ve karakteristiğinin seçiminin yapın.   Üretici kataloglarından ihtiyacınızı karşılayacak uygun motoru seçin.   Seçilen motorun ekonomik analizini yapın. Motor İhtiyacımızı Nasıl Belirlemeliyiz?

3   Motor gücünün küçük seçilmesi halinde, aşırı ısınma, kaymanın artması, devrin düşmesi ile işin kapasitesi ve iş verimi düşer.   Motor gücünün yüksek seçilmesi halinde, kuruluş ve işletme masrafları artar, motor verimi ve güç katsayısı düşeceğinden enerji giderleri gereksiz yere artar.   Motor koruma türünün uygun seçilmemesi halinde, tozlu ortamlarda sargılarda ve biyeler üzerinde biriken toz, sulu ortamlarda ise rulmanların paslanması ve sargıların yalıtım özelliğini yitirmesi motorun yanmasına sebeb olur.   Soğutma türünün uygun seçilmemesi halinde, yeterli derecede soğutulmayan motor kısa sürede yanar.


"Motor İhtiyacımızı Nasıl Belirlemeliyiz? Motor ihtiyaçlarımızı uygun belirlersek, hem enerji tasarrufu sağlar hem de arıza riskini azaltırız. Motor ihtiyacının." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları