Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SEPT GRUBU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SEPT GRUBU."— Sunum transkripti:

1 SEPT GRUBU

2 SEPT 340 QAC ve Aldehit Bazlı Dezenfektan
Kümes Dezenfeksiyonunda Kullanılan Qac Ve Aldehit Bazlı Dezenfektantır. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI Paslanmaz çelik,alüminyum,plastik olmak üzere tüm yüzeylerde kullanılabilir.Korozif değildir. Gluteraldehit,formaldehit,benzalkonyum klorür,di stearil di metil amonyum klorid içerir. QAC bileşikleri ve aldehitler içerdiğinden etki ettiği bakteri aralığı oldukça geniştir. Ürün kullanıldıktan sonra temiz bol su ile durulanması gerekir. KULLANIM ŞEKLİ Özellikle kümeslerin dezenfeksiyonunda kullanılır. -Bunun dışında yüksek dezenfeksiyon gerektiren yerlerde de kullanılabilir. -Kullanım oranı litreye 4-10 ml dir.Köpüğü ayarlıdır. -Püskürtme yöntemi için uygundur. -Uygulama sonrası 15 dk beklenmesi gerekir ÖNEMLİ HUSUSLAR -Gözlere ve cilde temasından kaçının. -Ürün yutulduğunda bol su için. -Çocuklardan uzak tutun. -Keskin kokulu olduğundan konsantre halini uzun süre solumayınız. Toplam Aktivite:%80 (min)

3 SEPT 370 İyot Bazlı Dezenfektan
Kümes Dezenfeksiyonunda Kullanılan İyot Bazlı Dezenfektantır. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI Paslanmaz çelik,alüminyum,plastik olmak üzere tüm yüzeylerde kullanılabilir. Korozif değildir. - İçeriğindeki povidon iyot ,iyotu bağlı tutarak etkinin kalıcı olmasını sağlar. -Karışık enfeksiyonlara karşı yüksek tesirlidir.Güçlü virüsidal etkisi yanında bakteri,mantar ve küflere karşı da etkilidir. -Ürün kullanıldıktan sonra temiz bol su ile durulanması gerekir. KULLANIM ŞEKLİ Özellikle kümeslerin dezenfeksiyonunda kullanılır. -Bunun dışında yüksek dezenfeksiyon gerektiren yerlerde de kullanılabilir. -Kullanım oranı 1:500 dür ve bu nedenle oldukça ekonomiktir. -Püskürtme yöntemi için uygundur. ÖNEMLİ HUSUSLAR -Gözlere ve cilde temasından kaçının. -Ürün yutulduğunda bol su için. -Çocuklardan uzak tutun. -Keskin kokulu olduğundan konsantre halini uzun süre solumayınız.

4 SEPT 371 İyotlu Meme Dezenfektanı
Konsantre sağım sonrası İyotlu Meme Dezenfektanıdır. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI Sağım sonrası meme dezenfektanı olarak kullanılır. -Hayvan ciltleri üzerinde antiseptik olarak etkilidir. Bakterisit, fungisit, virüsit ve sporosit -Ürün aktif madde olarak % 10 povidon iyot içerir -Fiziki durumu kıvamlı sıvı- Bar oluşturucu  Renk koyu kahve  -Koku hafif iyot Suda çözünürlüğü tamamen Spesifik gravite pH  KULLANIM ŞEKLİ Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sağım sonrası meme dezenfektanı olarak kullanılır. Kıvamı ve yüksek tutunma özelliği sayesinde meme başında güçlü bar oluşumu sağlar.Sağım sonrası açık olan meme uçlarından - meme kalemine kadar sıvanarak uzun süre kalıcılığını korur. Meme kalemi üstündeki gözle görülür güçlü bar etkisini korumak amacı ile sulandırılmadan direk kolanlımı tavsiye olunur. ¼ oranında sulandırılması halinde dezenfekte etkinliğini korumasına rağmen güçlü bar yapıcı etkisinde azalma olur (1/4 oranında sulandırılabilir).Bu amaçla konsantrasyon kullanıcının insiyatifindedir. Cilt üzerinde uzun süre kalmasına rağmen ciltte tahriş oluşturmaz.  Asepsi ve antisepsi bakımından sulandırılmadan direkt olarak enjeksiyon noktalarına, operasyon bölgesine, enfekte lezyonlara ve yaralara uygulanır. Bar yapıcı etki sineklerin ve sağım sonrası oturmanın yol açabileceği etkilere karşı güçlü ve uzun süreli koruma sağlar.

5 SEPT 372 Sağım Öncesi Meme Dezenfektanı
Konsantre sağım öncesi meme dezenfektanı olarak kullanılır. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI Mikrobik kökenli her türlü mastisis etkenlerini kısa süre içinde inantive eden geniş bir etkiye sahiptir. Sağım sonrası ilk 30 dk içinde kullanıldığı takdirde bütün mikroorganizmaları öldürür ve enfeksiyon kapma riskini ortadan kaldırır. Hijyen etkisinin yanısıra içerdiği özel katkılar ve yağ sayesinde meme derisinin yağlı ve yumuşak şekilde kalmasını sağlayarak kuruma ve çatlamasına engel olur. KULLANIM ŞEKLİ Büyükbaş hayvanların mikroplara bağlı meme enfeksiyonlarına karşı koruyucu olarak haricen kullanılır. Sağımdan önce : Kullanım konsantrasyonu20-30 gr / lt. olacak şekilde Sept 372 hazırlanır. Bir sünger yardımı ile memeler yıkanarak temizlenir ve sağıma hazır hale getirilir. Sağımdan sonra : Daldırma kabının şişesi Sept 372 ile tamamen doldurulur. Büyükbaş hayvanın memesi bardağın içine yerleştirildikten sonra şişe sıkılır ve Sept 372 nin bardağın içinde yükselmesi sağlanır .Meme bardaktaki solüsyonun içinde 4.-5 sn bekledikten sonra çıkartılır. UYARILAR Gözle temastan sakınınız. Temas etmesi halinde bol su ile yıkayınız. Kullanma talimatını mutlaka okuyunuz. Çocuklardan uzak tutunuz. Orijinal ambalajı içinde saklanmalıdır.

6 SEPT 373 Genel Amaçlı Dezenfeksiyon ve Temizleyici
Konsantre genel amaçlı dezenfeksiyon ve temizleyici olarak kullanılır. Gıda endüstrisinde açık alanlarda temizlik ve dezenfeksiyonu birlikte yapar.Zaman ve maliyetten kazanç sağlar. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI -%1 lik oranının PH sı 8 dir. -Bakterileri inhibe edecek ideal PH ve tampon içerir. -Non-iyonik deterjan ve QAC bazlı dezenfektan ihtiva eder. -Parfümsüzdür,koku yapmaz,leke bırakmaz,kolay durulanır. -Genel bir dezenfeksiyon ürünü olup tüm sektörlerde rahatlıkla kullanılır. -Özellikle süt sektöründe tereyağı makinalarında ki yapışmayı engeller. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftliklerinde genel amaçlı dezenfektan olarak kullanıma uygundur KULLANIM ŞEKLİ -Alet ve ekipmanların temizliğinde hazırlanacak solüsyon litreye 4-10ml olmalıdır. -Solüsyon hazırlanırken kullanılan su sıcaklığı derece olması idealdir. Önemli Hususlar: -saf durumda PH sı yüksek olduğundan el,yüz,göz temasından kaçınınız. -Gözle teması halinde bol su ile yıkayınız. -Ürün yutulduğunda bol su içiniz ve doktora başvurunuz. -Çocuklardan uzak tutunuz.

7 SEPT 374 Tırnak Koruma ve Ayak Havuz Dezenfektanı
. Konsantre tırnak koruma ve ayak havuz dezenfektanı Olarak kullanılır. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI SEPT 374; ineklerin, atların ve koyunların tırnaklarının bakım ve temizliğinde kullanılır. SEPT 374; kirlenmiş bir ayak havuzunda da etkilidir. KULLANIM ŞEKLİ Tırnak banyosunda (ayak havuzu); 1 litreSEPT 374, 50 litre suya ilave edilir. (1/50) % 2-3‘luk çözeltiye tekabül eder. Banyonun seviyesi (ayak havuzu) boynuz derisinin (tırnağın) hepsinin gireceği şekilde ayarlanmalıdır. Sürülerin tırnak durumuna göre ayak banyosu (ayak havuzu) temizlenir yada yenilenir. Tırnakların temizlenmesi ve bakımı amaçlı ayak banyosu (ayak havuzu) haftada iki kez kurulur. DİĞER ÜRÜNLER İLE KARIŞTIRMAYINIZ ! İçerik: Yüzey aktif maddeler < % 5 Koruyucu maddeler Etkileri: • Tınakları sertleştirir. • Organik kir partiküllerini çözer. • Tırnakları çok iyi temizler. • Tesir maddeleri tırnaklara çok iyi nüfuz eder.

8 SEPT 375 Hayvansal Atık, Yağ ve Kir Temizleyici
Açık alan ,alet ve ekipmanların temizliğinde kir ve kireç kalıntılarının temizlenmesinde manuel yada püskürtmeli basınçlı sistemlerde kullanılır. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI -Yüksek köpüklü bir maddedir. -Tek safhada temizlik ve parlaklık sağlar, -Kireç ,protein kalıntılarını çözer. -Renksiz berrak bir sıvıdır. -İnhibitör içerir ve korozyonu engeller KULLANIM ŞEKLİ -Ilık suda yaklaşık derecede kullanılması tavsiye edilir. -Hazırlanacak solüsyon için tavsiye edilen dozaj %2-4 dür. -Uygulama püskürtme sağlayan aletlerle yüzeye tatbik edilmeli ve köpük yüzeyde dakika tutulduktan sonra ılık su ile durulanmalıdır. -Daldırma yöntemiyle yaklaşık derecelik suya %2-5 lik solüsyon konur ve dakika beklettikten sonra fırçalanarak ılık su ile durulanır. ÖNEMLİ HUSUSLAR -Cilde,göze temasından kaçınınız. -El,yüz ve gıda temizliğinde kullanmayın. -Çocuklardan uzak tutun. Toplam Aktivite:%80 (min)

9 SEPT 395 El ve Cilt Dezenfeksiyon Köpüğü
Gıda sanayi için geliştirilmiş durulama gerektirmeyen özel bir köpük formunda olan el ve cilt dezenfeksiyon ürünüdür. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI -Durulama gerektirmez ve mükemmel dezenfeksiyon sağlar. -Özellikle ‘’HELAL GIDA’’ Belgesine sahip firmalar düşünülerek geliştirilmiş bir üründür. -İçeriğindeki QAC bileşikleri sayesinde kullanıldığı yüzey ve ellerde dezenfeksiyon sağlar ve durulama gerektirmez. -Gıda üretimi yapan fabrikalarda personelin el ve cilt dezenfeksiyonunda kullanılır. -Süt ve süt ürünleri üretimi yapan tesislerde kullanılır. -Su fabrikalarında tüm personelin el ve cilt dezenfeksiyonunda kullanılır. -Alabalık işleme tesislerinde ve restorantlarda kullanılır. KULLANIM ŞEKLİ Özel köpük yapıcı aparatlar ile kullanılır. El yada yüzeye köpük formunda püskürtüldükten sonra çok kısa bir süre içinde elde yada yüzeyde dezenfeksiyon sağlayıp kendiliğinden ortamdan uçar. Sept adlı ürünümüz direk kullanılır.

10 SEPT 321-T QAC Bazlı Temizlik ve Dezenfeksiyon Ürünü
Gıda endüstrisinde açık alanlarda temizlik ve dezenfeksiyonu birlikte sağlayan ve bu şekilde .Zaman ve maliyetten tasarruf imkanı sunan özel formülasyonlu bir üründür. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI -%1 lik oranının PH sı 8 dir. -Bakterileri inhibe edecek ideal PH ve tampon içerir. -Non-iyonik deterjan ve QAC bazlı dezenfektan ihtiva eder. -Parfümsüzdür,koku yapmaz,leke bırakmaz,kolay durulanır. -Genel bir dezenfeksiyon ürünü olup tüm sektörlerde rahatlıkla kullanılır. -Özellikle süt sektöründe tereyağı makinalarında ki yapışmayı engeller. KULLANIM ŞEKLİ -Alet ve ekipmanların temizliğinde hazırlanacak solüsyon litreye 4-10ml olmalıdır. -Solüsyon hazırlanırken kullanılan su sıcaklığı derece olması idealdir. ÖNEMLİ HUSUSLAR -PH sı yüksek olduğundan el,yüz,göz temasından kaçınınız. -Gözle teması halinde bol su ile yıkayınız. -Ürün yutulduğunda bol su içiniz ve doktora başvurunuz. -Çocuklardan uzak tutunuz.

11 SEPT 156 Köpüğü Ayarlı Alkali Temizlik Maddesi
ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI Alkali bir üründür.Köpüğü ayarlı ,berrak sıvı temizleyicidir. -Ağır kir ve yanmış yağların temizliğinde kesin çözüm sağlar. -Sadece çelik alet ve ekipman temizliğinde kullanılır.Galvaniz,alüminyum yüzeylere uygun değildir. -Süt işletmeleri,dondurma,margarin,süt vs tesislerinde,bira üretiminde,salça üretiminde ısıtılıp soğutulmuş yüzeyli kapalı sistemlerde ,otomatik dozaj ünitelerinde iyi sonuçlar verir. KULLANIM ŞEKLİ - CIP sisteminde kirlilik durumuna göre %3-5 lik solüsyonlar hazırlanıp ,sıcak olarak kullanılır. -CIP sistemi olmayan yerlerde normal kirliliklerde%3-6 lık solüsyon yeterlidir. -Solüsyon hazırlanacak suyun derece olması tavsiye edilir. -Püskürtmeli sistem ya da daldırmalı sistemde köpük yüzeyde dakika beklettikten sonra ılık suyla durulanmalı. -İçeriğinde kostik,fosfanat türevleri,koruyucular,temizlik ajanları vardır. ÖNEMLİ HUSUSLAR Alüminyum ve boyalı yüzeylerde kullanmayınız. -Alkali olduğundan ciddi yanıklara neden olabilir. -Kullanırken iş önlüğü,koruyucu,eldiven kullanılmalıdır.

12 SEPT 319 QAC Bazlı Dezenfektan
Gıda Endüstrisinde Açık Ve Kapalı Alanlardaki Yüzeylere Uygulanan Qac Bazlı Dezenfektantır. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI -Paslanmaz çelik,alüminyum,plastik olmak üzere tüm yüzeylerde kullanılabilir.Korozif değildir. -QAC bazlı olup bakteriler üzerinde etkileri fazladır. -Ürün kullanıldıktan sonra temiz bol su ile durulanması gerekir. -Havuz ve paspaslarda kullanıma uygundur. KULLANIM ŞEKLİ -Alet ekipman dezenfektesinde %1-2 konsantrasda hazırlanan çözeltiye daldırılarak 30 dakika beklenip durulanır. -Yüzey dezenfektesinde %1-2 konsantrasyonda yaklaşık 25 derecede püskürtme yöntemi ile 15 dakika bekletilip durulanır. -Eğer ürünün yüzeye direkt teması yoksa durulanmayabilir. -Ayak dezenfeksiyonunda paspaslara %2-3 sulandırılarak kullanılır. ÖNEMLİ HUSUSLAR Gözlere ve cilde temasından kaçının. -Ürün yutulduğunda bol su için. -Çocuklardan uzak tutun. Toplam Aktivite:%80 (min)

13 SEPT 391 Paa Bazlı Dezenfektan
Paa Bazlı Dezenfektan-Gıda işletmelerinde tüm alanlarda,tanklarda-akışkanların sağlandığı borularda- dolum makinalarda ve CIP sistemlerinin temizliğindede kullanılabilen etkili bir bazlı temizleyici ve dezenfektandır. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI -Kapalı ve açık alanların dezenfeksiyonunda kullanıldığı gibi CIP sisteminde de kolayca kullanılabilir. -Renksiz fakat asetik asit kokulu sıvı maddedir. -Bakır dışında tüm metaller ve plastik türevleri olan ürünlere uygulanabilir. -Temizlik işleminden sonra durulamadan uygulanmalı.Uygulamadan sonra durulama yapılır. KULLANIM ŞEKLİ -%0,2-1 konsantrasyonda hazırlanan solüsyona alet ve ekipmanlar daldırılır dk sonra durulanır. -Makina kullanıldığında,%0,2-1 konsantrasyonda solüsyon spreylenerek tüm yüzeye uygulanır dakika sonra durulanır. -Kapalı sistemlerde uygulamasında %0,2-1 konsantrasyonunda solüsyon derecede 30 dakika sirküle edilir,sonra durulanır. -İçeriğinde perasetik asit,peroksit ve asetik asit dengeli olarak bulunur. ÖNEMLİ HUSUSLAR -Alkali ürünlerle karıştırmayınız. -Gözle teması halinde bol su ile yıkayınız. -Ürün yutulduğunda bol su içiniz ve doktora başvurunuz. -Çocuklardan uzak tutunuz. -El,yüz,göz için koruyucu kullanınız. Toplam Aktivite:%80 (min)

14 SEPT 393 Alkol Bazlı Dezenfektan
Gıda endüstrisinde açık ve kapalı alanlarda temizlenmiş yüzeylere uygulanan ve el dezenfeksiyonunda kullanılan alkol bazlı dezenfektandır. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI -Genel temizliği yapılmış yüzeylere doğrudan uygulanır. -Doğrudan tatbik edilir,sulandırılmaz. -Gıda ile direkt temas eden yüzeylerde bile durulamadan kullanılır. -Bakteri ve mantarlara karşı çok etkilidir. -İçeriğinde isopropilalkol,benzalkonyum klorür,koruyucular bulunur. -Alet , ekipman,zemin ve duvar gibi yüzeylerin ve kapalı alanların dezenfeksiyonunu sağlar. KULLANIM ŞEKLİ -Püskürtmeli sistemler ile tatbik edilmesi etkinliğini artırır. -Kullanırken sulandırmamak gerekir. -El dezenfeksiyonunda dispenser ile kullanılır. ÖNEMLİ HUSUSLAR -Alkol içerdiğinden alev alabilir. -Kullanımı sırasında gözlerle temas etmemesine,teneffüs edilmemesine dikkat edilmelidir. -Çocuklardan uzak tutunuz. Toplam Aktivite:%80 (min)

15 SEPT 393-E Alkol Bazlı El ve Yüzey Dezenfektan
Gıda endüstrisinde açık ve kapalı alanlarda temizlenmiş yüzeylere uygulanan ve el dezenfeksiyonunda kullanılan alkol bazlı dezenfektandır. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI -Genel temizliği yapılmış yüzeylere doğrudan uygulanır. -Doğrudan tatbik edilir,sulandırılmaz. -Gıda ile direkt temas eden yüzeylerde bile durulamadan kullanılır. -Bakteri ve mantarlara karşı çok etkilidir. -İçeriğinde isopropilalkol,benzalkonyum klorür,koruyucular bulunur. -Alet , ekipman,zemin ve duvar gibi yüzeylerin ve kapalı alanların dezenfeksiyonunu sağlar. KULLANIM ŞEKLİ -Püskürtmeli sistemler ile tatbik edilmesi etkinliğini artırır. -Kullanırken sulandırmamak gerekir. -El dezenfeksiyonunda dispenser ile kullanılır. ÖNEMLİ HUSUSLAR -Alkol içerdiğinden alev alabilir. -Kullanımı sırasında gözlerle temas etmemesine,teneffüs edilmemesine dikkat edilmelidir. -Çocuklardan uzak tutunuz. Toplam Aktivite:%80 (min)

16 SEPT 475 Konsantre Kireç Çözücü
ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI -Isı eşanjörlerine zarar vermeden kireç tabakalarını önler. -Çift safhalı kullanılır.Yani alet ve ekipmanların temizliği yapıldıktan sonra Sept-475 kullanılır. -Fosforik asit ve nitrik asit içerir. -Paslanmaz çelik,cam plastik ve kauçuk yüzeylere zarar vermez. -Protein kalıntılarını,süt taşlarını ve sert suyun oluşturduğu tortuları kolayca giderir. -Kolay durulanır,leke ve iz bırakmaz. KULLANIM ŞEKLİ -Ilık suda yaklaşık derecede kullanılmalıdır. -Hazırlanacak solüsyon için tavsiye edilen dozaj litreye 5-10gr dır. -Çift safhada yapılan bu temizleme işleminden sonra dezenfekte amaçlı kullanılmalıdır. -Süt ve süt ürünleri imalathanelerinde,margarin fabrikalarında kullanıma uygundur. ÖNEMLİ HUSUSLAR -Göz ve cilt ile temasından kaçının. -Çocuklardan uzak tutun. -Fosforik ve nitrik asit içerdiğinden özel elbiselerle uygulayın. -Cildde ciddi yanıklara neden olabilir. Toplam Aktivite:%80(min)

17 ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM
SEPT 854 Bant Kaydırıcı ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI -Üretim hatlarındaki ambalajların konveyör bantları üzerinde zarar görmeden kaymasını sağlayan , sabun bazlı bant kaydırıcıdır. -Cam şişe ve metal kutu dolum hatlarında da kullanılabilir. KULLANIM ŞEKLİ -Bantlara isteğe göre sulandırmadan ya da 1:10 sulandırılarak kullanılabilir. -Paslanmaz çelik,metal,plastik,PVC sistemlerde kullanıma uygundur. -Korozyona neden olmaz. ÖNEMLİ HUSUSLAR Göz ve cilt ile temasından kaçının. -Çocuklardan uzak tutun. Toplam Aktivite:%80(min)

18 SEPT 928 VHD Ağır Kirler için Köpüklü Temizlik Sıvısı
Gıda endüstrisinde açık alanların,ekipmanların temizliğinde kullanılan yüksek alkali, köpüklü temizlik sıvısıdır. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI -Yüksek alkali madde olması ve alkol içermesi nedeniyle mikroorganizmaların aktivitesini durdurur. -Alet,ekipman,duvar,zemin gibi açık alanlardaki yağ,protein gibi ağır kirlerin temizliğinde kullanılır. -Köpüklü olduğundan yüzeydeki kirleri absoplayarak kesin temizlik sağlar. -İçerdiğinde alkali maddeler,kompleks yapıcılar,köpük artırıcılar ve solvent bulunur. KULLANIM ŞEKLİ -Ağır kirlilikte %5-10 lik solüsyon,Normal kirlilikte %5-15lik solüsyon yeterlidir. -Solüsyon hazırlanırken kullanılan su sıcaklığı derece olması idealdir. -Ağır kirlerde daldırma yöntemi uygulanır. -Hem püskürtme hem de daldırma işleminde köpük yüzeyde dakika beklettikten sonra durulama yapılır. ÖNEMLİ HUSUSLAR -Alüminyum ve boyalı yüzeylerde kullanmayınız. -Kesinlikle asitli ürünlerle kullanmayınız. -Kullanırken iş önlüğü,koruyucu,eldiven kullanılmalıdır. -Yüksek alkali olduğundan ciddi yanıklara neden olabilir. Toplam Aktivite:%80 (min)

19 SEPT 932 Gıda Sektörü için Deterjan ve Dezenfeksiyon Maddesi
Açık alan ,alet ve ekipmanların temizliğinde ve dezenfeksiyonu için geliştirilmiş köpüklü üründür. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI -Yüksek köpüklü bir maddedir. -Tek safhada temizlik ve dezenfeksiyon sağlar. -Klor bazlıdır.Paslanmaz çelik ,duvar ve zemin yüzeylere zarar vermez. -Protein,yağ ve özellikle kanı çözücü maddeler içerir. -Renksiz berrak bir sıvıdır.Alkalitesi yüksek ,yaklaşık PH sı11-12dir. KULLANIM ŞEKLİ -Ilık suda yaklaşık derecede kullanılması tavsiye edilir. -Hazırlanacak solüsyon için tavsiye edilen dozaj %2-4 dür. -Uygulama püskürtme sağlayan aletlerle yüzeye tatbik edilmeli ve köpük yüzeyde dakika tutulduktan sonra ılık su ile durulanmalıdır. -Daldırma yöntemiyle yaklaşık derecelik suya %2-5 lik solüsyon konur ve dakika beklettikten sonra fırçalanarak ılık su ile durulanır. ÖNEMLİ HUSUSLAR -Klor içerdiği için özel elbiseler olmadan temizleme yapılmamalıdır. -Ürün içine asit dökülmemelidir. -Canlı dokulara karşı korozif etki yapar. -Cilde,göze temasından kaçınınız. Toplam Aktivite:%80(min)

20 SEPT 934 Gıda Sektörü için Asidik Köpüklü Temizleyici
Açık alan ,alet ve ekipmanların temizliğinde kir ve kireç kalıntılarının temizlenmesinde manuel yada püskürtmeli basınçlı sistemlerde kullanılır. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI -Yüksek köpüklü bir maddedir. -Tek safhada temizlik ve parlaklık sağlar, -Kireç ,protein kalıntılarını çözer. -Renksiz berrak bir sıvıdır. -İnhibitör içerir ve korozyonu engeller KULLANIM ŞEKLİ -Ilık suda yaklaşık derecede kullanılması tavsiye edilir. -Hazırlanacak solüsyon için tavsiye edilen dozaj %2-4 dür. -Uygulama püskürtme sağlayan aletlerle yüzeye tatbik edilmeli ve köpük yüzeyde dakika tutulduktan sonra ılık su ile durulanmalıdır. -Daldırma yöntemiyle yaklaşık derecelik suya %2-5 lik solüsyon konur ve dakika beklettikten sonra fırçalanarak ılık su ile durulanır. ÖNEMLİ HUSUSLAR -Cilde,göze temasından kaçınınız. -El,yüz ve gıda temizliğinde kullanmayın. -Çocuklardan uzak tutun. Toplam Aktivite:%80 (min)

21 SEPT DRY-L Dezenfektanlı Sıvı El Sabunu
Gıda Endüstrisinde,Hastane, Otel,İlaç Endüstrisinde, Personelin El Temizliğini Yaparken Dezenfete Eden,Maksimum Koruma Sağlayan Sıvı El Temizleyicidir. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI -Kokusuz,renkli,parlak ve şeffaftır. -Elleri temizlerken aynı zamanda mikroorganizmaları inhibe eder. -Cildi koruyucu ve onarıcı maddeler ile zenginleştiren bileşimi sayesinde ellere zarar vermez.Cilt PH sına uygundur. -Doldurulabilir dispenser ile kullanılır. KULLANIM ŞEKLİ -Dispenser ile ele alınan bir miktar sabun ıslanmış eller ovuşturularak köpüklenip daha sonra durulanır. -İçeriğinde anyonik,noniyonik yüzey aktifler,gliserin,koruyucu,kompleks yapıcı ,dezenfektan mevcuttur. ÖNEMLİ HUSUSLAR -Göz ile temasında bol su ile yıkayıp,doktora başvurunuz. -Çocuklardan uzak tutun. Toplam Aktivite:%80 (min)

22 SEPT FOAM-D Dezenfektanlı Köpük Sıvı Sabun
Ürün özelikle gıda sanayi için geliştirilmiş olup el dezenfeksiyonu için ideal bir üründür. ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI - Gıda üretimi yapan tesislerde el hijyeni çok önemli olup özellikle üretim girişlerinde eve lavabolarda ki el dezenfeksiyonu çok önemlidir. Buralarda genelde alkol bazlı el dezenfektanları ya da dezenfektanlı sıvı sabunlar kullanılmaktadır. -Ancak son yıllarda köpük sabuna olan ilgiden ötürü gıda fabrikalarında lavabolarda el dezenfeksiyonu için dezenfektanlı köpük sabunlar tercih edilmeye başlanmıştır. Bu ürünümüz bundan dolayı geliştirmiştir. -İçeriğinde QAC olmakla birlikte ,el ve cilde zarar vermemesi için bir çok yardımcı inhibitör ihtiva etmektedir. KULLANIM ŞEKLİ Köpük sabun aparatlarına konularak kullanır. Ele köpük olarak püskürtülüp eller ovulduktan sonra su ile durulama yapılır.

23 SEPT PROFİX Gıda Endüstrisi için Makineye Uygun Temizlik Maddesi
ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI -Aktif bir maddedir. -Yüksek oranda ağır yağ ve kir çözme özelliğine sahiptir. -Taski makinelerine konmak üzere çalışma alanların temizliğini sağlar. -Makinelerde kullanılmaya uygun,köpüğü ayarlıdır. -Kolay durulanır leke ve iz bırakmaz. -Tüm yüzeylerde rahatça uygulanır. Tüm gıda sanayinde zemin yıkama makinalarında etkili bir temizleyici olarak kullanılır. KULLANIM ŞEKLİ -Ilık suda (40-60 derece) kullanılması iyi sonuç verir. -Otomatların deterjan kabına 1/10-1/25 sulandırılarak kullanılır. -Manuel olarak da kullanıma uygundur.Sulandırma oranı 1/8-1/15dir. ÖNEMLİ HUSUSLAR -Göz ile temasında bol su ile yıkayıp,doktora başvurunuz. -Çocuklardan uzak tutun. -Kesinlikle 60 derecenin üstündeki sıcaklıklarda işlem yapmayınız. Toplam Aktivite:%80 (min)

24 SEPT PROFİX-T Gıda Endüstrisi için Makineye Uygun Temizlik Maddesi
Tüm Gıda Endüstrisinde Kullanılan Makineye Uyumlu Temizlik Ve Dezenfektan Maddesi ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARIi: -Aktif bir maddedir. -Yüksek oranda ağır yağ ve kir çözme özelliğine sahiptir. -Temizlerken aynı anda QAC bileşikleri içerdiğinden dezenfeksiyon sağlar. -Tek aşamada hem temizlik hem de dezenfeksiyonu mükemmel şekilde sağlar. -Taski makinelerine konmak üzere çalışma alanların temizliğini sağlar. -Makinelerde kullanılmaya uygun,köpüğü ayarlıdır. -Kolay durulanır leke ve iz bırakmaz. -Tüm yüzeylerde rahatça uygulanır. KULLANIM ŞEKLİ -Ilık suda (40-60 derece) kullanılması iyi sonuç verir. -Otomatların deterjan kabına 1/10-1/25 sulandırılarak kullanılır. -Manuel olarak da kullanıma uygundur.Sulandırma oranı 1/8-1/15dir. ÖNEMLİ HUSUSLAR -Göz ile temasında bol su ile yıkayıp,doktora başvurunuz. -Çocuklardan uzak tutun. -Kesinlikle 60 derecenin üstündeki sıcaklıklarda işlem yapmayınız


"SEPT GRUBU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları