Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞEKİL 11.8 Solda, görünüşleri biraz farklı olan bir erkek ve dişi Kanada kazı çifti. Sağda, ya eşler içi seçilim (erkekler arası mücadele)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞEKİL 11.8 Solda, görünüşleri biraz farklı olan bir erkek ve dişi Kanada kazı çifti. Sağda, ya eşler içi seçilim (erkekler arası mücadele)"— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5

6

7

8

9 ŞEKİL 11.8 Solda, görünüşleri biraz farklı olan bir erkek ve dişi Kanada kazı çifti. Sağda, ya eşler içi seçilim (erkekler arası mücadele) ya da eşler arası seçilimin (dişi eş seçimi) sonucu oluşan güçlü eşeysel dimorfizm gösteren erkek ve dişi ördekler. Fotoğraflar: Michael Breed.

10

11

12 Çiftleşme Sistemlerinde Dürüstlük ve Sahtekârlık

13

14 Erkek Eş Seçimi

15 ŞEKİL 11.14 Yağmurkuşları (solda), tipik olarak sosyal ve genetik yönden monogamözdür. Bu kuşlarda eş dışı çiftleşmelerden çıkan civcivlerin oranı %10’dan daha azdır. Buna karşılık, hindide (sağda) genetik monogaminin bir eksikliğini gösterecek şekilde yuvaların neredeyse yarısında eş dışı çiftleşmelerden olan civcivler bulunur. Fotoğraflar: Ben Pless (soldaki) ve Paul Bolstad, University of Minnesota, Bugwood.org (sağdaki).

16 Monogami

17

18

19

20


"ŞEKİL 11.8 Solda, görünüşleri biraz farklı olan bir erkek ve dişi Kanada kazı çifti. Sağda, ya eşler içi seçilim (erkekler arası mücadele)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları