Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İnsan ve sorumluluk Bu dünyayı ayakta tutmamız için sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekmektedir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İnsan ve sorumluluk Bu dünyayı ayakta tutmamız için sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekmektedir."— Sunum transkripti:

1 İnsan ve sorumluluk Bu dünyayı ayakta tutmamız için sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekmektedir.

2 Sorumluluk Nedir? Sorumluluk, kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesi zorunluluğudur.

3 Genel olarak sorumluluğu;
Bir çok dala ayırabiliriz: -Topluma karşı olan sorumluluklarımız Topluma karşı olan sorumluluklarımızın başında birbirimizi sevmek ve haklarımıza karşılıklı olarak saygı göstermek olmalıdır. Tanıdıklarımıza ya da tanımadıklarımıza selam vermek. -Toplumsal olan sorumluluklarımız Bu konuya örnek olarak iyilikle yardımlaşmak ve muhtaçlara yardım elimizi uzatmayı verebiliriz. Kanunlara uymak ve vergi ödemekte toplumsal görevlerimizdendir. -Sosyal olarak sorumluluklarımız Eğer bir aileyi geçindiriyorsa ailesi için bir şeylere uğraşmalı,üretmeli ve kazanmalıdır.

4 Devlete karşı da sorumluluklarımız vardır
Bu sorumluluklarımız devletin ayakta kalması için önemli rol oynar: Vergi vermek:Vergiler bize devletimiz tarafından alınan,devlet ve halkın ihtiyaçlarını karşılamak için aldığı paradır.Bu paralar bize hizmet olarak geri döner. Asker olmak:Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve sağlıklı olan 20 yaşındaki bireyler askere gider.Yurtta ve dünyada geleceğimizi güvence altına askerlerimiz alır. Kanunlara uymak: Devlet,toplumun düzenini sağlamak için belirli kurallar koyar.Aile,okul ve toplum kurallarına uymak bize yarar sağlar.Kanunlara uyulmazsa toplum düzeni bozulur,kanunlara uymayanlar cezalara çarptırılır,suçlu duruma düşerler.

5 Okulda da sorumluklarımız vardır.
Ödevlerimizi yapmak. Öğretmenlerimize saygılı olmak. Okul eşyalarına zarar vermemek Koridorlarda yüksek sesle konuşmamak Okulda çalışanlara maddi ve manevi zarar vermemek.

6 Dini olarakda sorumluluklarımız vardır.
Allah tektir, yeryüzünü ve tüm kainatı, insanları yani kısacası tüm her şeyi şüphesiz yaratan Allah’tır. Allah’ın kullarına emir ve yasakları vardır ancak Allah’ın kullarından istediği en önemli şey Allah’ı inkar etmemeleri yani Allah’a şirk koşmamalarıdır. Allah’ı inkar edip ona şirk koşan kullarını Allah asla ve asla affetmez ve bağışlamaz. İnsanın Allah’a ve insana karşı sorumlulukları vardır: İnsanın Allah'a karşı sorumlulukları;  – İlk olarak insanlar Allah’ın varlığına ve birliğine inanmalıdır.  – Allah’ın emirlerine uyulmalıdır. - Allah’ın yasaklarından kaçınmalıdır. -Yer yüzündeki hiç bir canlıya zarar vermemelidir vb. İnsanın insana karşı sorumlulukları; İnsanlara karşı saygılı olmak. İnsanların değerlerine karşı saygısızlık yapmamak. İnsanların görünüşleriyle ilgili şakalar yapmamak vb.

7 Sorumluluk ile ilgili hikaye;
Bu hikaye dört kişi hakkındadır Bunların isimleri Herkes, Herhangi biri, Birisi ve Hiç kimse idi. Yapılması gereken önemli bir iş vardı Herkes’in yapması istenmişti Herkes, Birisi’nin o işi yapacağından emindi Herhangi biri yapabilirdi ama Hiç kimse yapmadı Birisi çok kızdı çünkü bu Herkes’in işiydi Herkes, Herhangi biri’nin yapacağını düşünmüştü Herhangi biri yapabilirdi ama Hiç kimse Herkes’in yapmayacağını anlamamıştı


"İnsan ve sorumluluk Bu dünyayı ayakta tutmamız için sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekmektedir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları