Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER"— Sunum transkripti:

1 BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER

2 Bilişim Suçu Nedir? Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi, cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenen suçlardır.

3 Bilişim Suçu Bir kişiye ait e-posta veya kullanıcı bilgilerini ele geçirmek, değiştirmek veya silmek bilişim suçudur.

4 Bilişim Suçu Bir kişi veya kurum adına sahte e-posta/profil/hesap oluşturmak suçtur. Bu sahte hesapları kullanarak çeşitli paylaşımlar yapmak suçtur.

5 Sahte alışveriş siteleri kurarak kullanıcıları dolandırmak.
Bilişim Suçu Sahte alışveriş siteleri kurarak kullanıcıları dolandırmak. Satışı yapılan ürünlere ait yanlış bilgiler verme. Müşteriye vaat edilen ürün yerine farklı ürün göndermek.

6 Bilişim Suçu Sosyal ağlarda ve internet sitelerinde başkasına ait fotoğraf, video veya eserleri izinsiz paylaşmak.

7 Bilişim Suçu İnternetten insanların kredi kartı bilgilerini ele geçirmek.

8 Bilişim Suçu Başkasına ait bilgisayara, wifi ağına veya sisteme izinsiz girmek, bilgileri kopyalamak, silmek veya değiştirmek.

9 Bilişim Suçu Sosyal ağlarda, internet sitelerinde kişi ya da kuruluşa hakaret, küfür etmek veya aşağılayıcı ifadeler kullanmak.

10 Tehdit veya şantaj yoluyla insanlardan para istemek.
Bilişim Suçu Telefon, e-posta ve çeşitli iletişim araçları kullanarak kişilerden kredi kartı bilgileri istemek. Tehdit veya şantaj yoluyla insanlardan para istemek.

11 Bilişim Suçlarına Karşı Alınabilecek Tedbirler

12 Bilişim Suçlarına Karşı Alınabilecek Tedbirler
Lisanssız yazılımlar ve içerikler (müzik, resim, fotoğraf video vs.) kullanılmamalı. Güvenilir olmayan programlar yüklenmemeli.

13 Bilişim Suçlarına Karşı Alınabilecek Tedbirler
Bilgisayar sistemini korumaya yönelik antivirüs, güvenlik duvarı gibi yazılımlar kullanın ve mümkün olduğunca güncellemeleri yapılmalı.

14 Bilişim Suçlarına Karşı Alınabilecek Tedbirler
Telefon, e-posta gibi yollarla kişisel bilgileri (ad, soyad, adres, telefon gibi), parolaları isteyenlere itibar edilmemeli.

15 Bilişim Suçlarına Karşı Alınabilecek Tedbirler
Sosyal ağlarda veya internet sitelerinde kişi veya kurumlara karşı küfür, hakaret veya aşağılayıcı sözler kullanılmamalı. Sosyal ağlarda veya internet sitelerinde Türkçe’mizi en güzel şekilde kullanmalıyız.

16 Bilişim Suçlarına Karşı Alınabilecek Tedbirler
Kimsenin e-posta veya facebook, twitter hesaplarına giriş yapmaya, şifresini tahmin etme yoluyla ele geçirmeye çalışmayın! Sahte hesaplar oluşturmayın ve bu hesapları kullanarak paylaşımlar yapmayın!

17 Bilişim Suçlarına Karşı Alınabilecek Tedbirler
Başkasına ait interneti izinsiz olarak kullanmamalı. Hiç kimsenin bilgilerini silmeyin, değiştirmeyin veya kopyalamayın!


"BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları