Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2/21/20161. Üniversite kampüsümüzün sınırlarının genişlemesi, hastanelerin birleşmesi ve geleceğe yönelik olarak batı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2/21/20161. Üniversite kampüsümüzün sınırlarının genişlemesi, hastanelerin birleşmesi ve geleceğe yönelik olarak batı."— Sunum transkripti:

1 2/21/20161

2 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr Üniversite kampüsümüzün sınırlarının genişlemesi, hastanelerin birleşmesi ve geleceğe yönelik olarak batı kampüs planlamalarını da dikkate alarak kampüs içerisinde yeni düzenlemeler, yeni yollar ve bazı trafik akış değişikleri yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Üniversite kampüsümüzün sınırlarının genişlemesi, hastanelerin birleşmesi ve geleceğe yönelik olarak batı kampüs planlamalarını da dikkate alarak kampüs içerisinde yeni düzenlemeler, yeni yollar ve bazı trafik akış değişikleri yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur.

3 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr Bu planlamalar yapılırken dikkate alınan ilkeler şunlardır: Hastane ve Diş Hekimliğine gelecek araçların ve yayaların problemsiz ve engelsiz ulaşabilmesi Kartlı geçiş sisteminin sağlıklı çalışması ve zaafiyet oluşmayacak şekilde kampüse kontrollü giriş olması Batı kampüs ana ulaşım güzergahlarının bağlantı noktalarının oluşturulması Çat yolu ve Ilıca yolu arasındaki kuzey- güney geçiş hattının serbest hale getirilmesi, en kısa yolun oluşturulması, oluşacak yeni trafik hacmini karşılayacak yol genişliklerinin sağlanması Serbest ulaşımın olduğu yollarla bağlantısı olan fakültelere girişlerin kontrollü yani kartlı geçişe sahip olması Otobüs ve minibüs hatlarının güzergahlarının kampüs trafiğini rahatlatacak şekilde yeniden düzenlenmesi Hastane civarındaki kavşakların trafik hacminin çeşitli yönlere dağıtılması

4 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr Plan üzerinde çalışmalar yapılırken konuyla ilgisi olan ve katkı sağlayabilecek birçok kurum ve kişilerle defaatle toplantılar yapılmış ve nihai hali verilerek yapım çalışmaları başlatılmıştır. Plan üzerinde çalışmalar yapılırken konuyla ilgisi olan ve katkı sağlayabilecek birçok kurum ve kişilerle defaatle toplantılar yapılmış ve nihai hali verilerek yapım çalışmaları başlatılmıştır.

5 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr Ziraat Fakültesi bölgesinde oluşturulan yeni kavşak; batı kampüs ana güzergâhlarının birisi üzerinde olması yanında, kampüsteki kuzey-güney ve doğu-batı güvenli geçişlerine imkân sağlayacak en önemli kısımdır. Bu kavşağı kuzey- güney istikamette kullanacak araçlar için, Sağlık Bilimleri Fakültesine doğru olan bölgede ayrıca orta refüj düzenlemesi de yapılmıştır. Kuzey-güney geçişlerindeki trafik hacmini dikkate alarak geleceğe yönelik şerit genişlemeleri yapılmıştır.

6 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

7 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr Rektörlük tarafından Ziraat Fakültesine giden ve hâlihazırda tek yönlü olan yol, çift yönlü hale getirilmektedir. Böylece başta Ziraat, Su ürünleri, Veteriner Fakülteleri ve yeni hizmete girecek olan Merkezi Laboratuvar çalışanları olmak üzere gelecekte o istikamette yapılacak diğer yapılaşmaların personelleri bu hattı kullanarak -ve dolayısıyla Beyaz Saray bölgesindeki kavşağın hacmini de artırmayarak- Lojmanlar bölgesine veya çıkışa doğru en kısa yoldan ulaştırılacaklardır

8 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

9 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr Hastane – Beyaz Saray önünden Diş Hekimliği fakültesine doğru giden yol tek yön olarak ve Diş Hekimliğine doğru oluşturulup, Diş Hekimliği bölgesindeki bariyerlerden kartlı geçiş sistemine sahip araçlar isterlerse Fakülteler caddesinde ve düz devam edebileceklerdir. Kartlı geçiş hakkı bulunmayanlar ise Diş Hekimliği bölgesinde oluşturulan orta refüj yapısıyla Hemşirelik fakültesi istikametine doğru gidip Ziraat Fakültesi kavşağından Dadaşkent yoluna yönleneceklerdir. Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi arasındaki yol şu anki akışın tersi istikamette olacaktır.

10 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

11 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

12 ata@atauni.edu.tr www.atauni.edu.tr Kampüs İçi Ulaşım Güzergahı (HGS’li)

13 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

14 ata@atauni.edu.tr www.atauni.edu.tr Serbest Ulaşım Güzergahı (HGS’siz)

15 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

16 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

17 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

18 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

19 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr Gerek batı kampüs planlamaları gerekse hastane bölgesi kavşağını dikkate alarak Güzel Sanatlar-Hukuk ve Eczacılık Fakülteleri için alternatif ve yine kontrollü yeni bir yol hattı oluşturulmuştur. Bu hat önümüzdeki yıllarda batı kampüs için diğer bağlantı yollarıyla birleştirilecektir. Hastane bölgesindeki kavşakların trafik hacmi bu alternatif yolla azaltılmaktadır ve fakültelere ulaşım kolaylaştırılmaktadır.

20 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

21 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr Yurtlar bölgesinin araç giriş-çıkışı farklı bir noktaya taşınarak kampüs içindeki mevcut giriş yayalar için düzenlenmiştir. Böylece ticari veya herhangi bir amaçla yurtlara giriş yapmak isteyen araçlar serbest ulaşımlı yol hatlarını kullanarak kampüs içine girmemiş olacaklardır. Yurtlara giriş ise kurum tarafından ayrıca kontrollü olarak sağlanmaktadır.

22 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

23 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr Çat yolunda Beyaz evler mevkiinde kampüs içine doğru olan yol aktif hale getirilerek kampüse doğru tek yön olarak kullanılacaktır. Bu sayede Yenişehir tarafından kampüse gelen araçlar (otobüsler de dahil) hastaneler bölgesinde gitmeye gerek kalmadan kampüse girebileceklerdir.

24 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

25 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

26 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr Otobüs-minibüs güzergâhları için yeni bir güzergah teklif edilmiş ve Belediye tarafından da uygun görülmüştür. Eğitim döneminin başlamasıyla bu yeni güzergahlar aktif olacaktır.

27 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

28 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

29 ata@atauni.edu.tr www.atauni.edu.tr Ulaşım Planlamasında Dikkate Alınan Hususlar

30 ata@atauni.edu.tr www.atauni.edu.tr HGS Geçişleri

31 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

32 ata@atauni.edu.tr www.atauni.edu.tr HGS Bariyer Noktaları

33 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

34 ata@atauni.edu.tr www.atauni.edu.tr Güvenlik Kameraları

35 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

36 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr Atatürk üniversitesi kampüslerinde personel ve öğrencilere yönelik kartlı geçiş kontrol sistemi, bariyer sistemi ve akıllı kart tabanlı ödeme ile elektronik güvenlik teknolojilerinin kullanılması amacıyla “Akıllı Kart ve Elektronik Güvenlik” projesi uygulamaya konulmuştur. Proje kapsamında akıllı kimlik kartları kullanılarak; yemekhane kontrol sistemi, hastane kontrol ve personel devam takip sistemi, fakülteler turnikeli geçiş kontrol sistemi ile kütüphane emanet dolap sistemleri çalıştırılabilecektir. Elektronik güvenlik sistemi kapsamında plaka ve yüz tanıma kameraları, gündüz ve gece görüş kameraları sayesinde 24 saat kampüsümüzün tamamı izlenmektedir.

37 ata@atauni.edu.tr www.atauni.edu.tr Turnikeli Geçişler

38 ata@atauni.edu.trwww.atauni.edu.tr

39


"2/21/20161. Üniversite kampüsümüzün sınırlarının genişlemesi, hastanelerin birleşmesi ve geleceğe yönelik olarak batı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları