Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLETİŞİM Yaşamı Zenginleştiren Ya da Fakirleştiren Sihirli Olay Kişiler Arası İletişim.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLETİŞİM Yaşamı Zenginleştiren Ya da Fakirleştiren Sihirli Olay Kişiler Arası İletişim."— Sunum transkripti:

1 İLETİŞİM Yaşamı Zenginleştiren Ya da Fakirleştiren Sihirli Olay Kişiler Arası İletişim

2 İletişim Nedir?

3 İletişim; Bilgi üretme, aktarma ve anlamlandırma sürecidir
İletişim; Bilgi üretme, aktarma ve anlamlandırma sürecidir. Taraflar arasındaki duygu ve düşünce alışverişidir. Karşılıklı etkileşimde bulunmaktır. Birbirleri ile belirli bir iletişim, etkileşim ortamına giren taraflar birbirlerine karşı bir iletişim çabası göstermeseler bile bu da bir tarz iletişimdir. Birbirlerini önceden tanıyan taraflar birbirlerini “görmezlikten gelseler” bile bu da bir tür iletişim biçimidir.

4 En basit iletişimde bile bir mesaj, mesajla gelen kodlar ve bunları anlama, anlamlandırma çabası vardır. Doğru iletişim karşılıklı verilen mesajı doğru olarak anlamak ve doğru geri bildirim vermektir. Taraflar arasında karşılıklı sözlü ve sözsüz mesaj alışverişidir.

5

6 İletişim sürüp giderken kimi zaman; iletişim kazaları olabilir, iletişim kanalları tıkanabilir veya iletişimi etkileyen başka etkenler araya girebilir.

7 İletişim çatışmalarının sebepleri
Alıcı kişi mesajı kendine uygun bulmaz. Alıcı göndereni uygun bulmaz. Alıcı mesajın gönderiliş şeklini uygun bulmaz. Alıcı mesajı dinlemez. Mesajı yanlış anlar. Mesaja karşı olabilir. Alıcının verdiği geri bildirim gönderene uygun olmayabilir.

8 Sağlıklı iletişim kurabilmek için bunların farkına varmak, diyaloglarımızda kişilerin kendilerine güvenlerini sağlayacak mesajlar vermek gerekir.

9 İyi bir iletişim için neler gerekli?
Gülümseyen bir yüz, Kısa ve anlaşılır biçimde verilen mesaj, Yüz yüze bakmak, Kendine güven duyan tonda konuşmak, Uygun mesafe, Güven veren bir beden duruşu, Sözlerin karşı tarafça anlaşıldığından emin olmak.

10 Peki bunu nasıl yapacağız? İletişim benimle başlar... Ben KİMİM?

11

12 Sizinle ilgili her şey

13 Kendinizce Kendinizce Bilinenler Bilinmeyenler

14 Başkalarının Bilmediği
Başkalarının Bildiği Başkalarının Bilmediği

15 AÇIK KÖR BİLİNMEYEN GİZLİ
Kendimizce Bilinenler Kendimizce Bilinmeyenler Başkalarınca Bilinenler Başkalarınca Bilinenler Başkalarınca Bilinmeyenler Kendimizce Bilinmeyenler Kendimizce Bilinenler Başkalarınca Bilinmeyenler AÇIK KÖR BİLİNMEYEN GİZLİ

16 YA DA HANGİ BEN DURUMUNDAYIZ?
ANABABA YETİŞKİN ÇOCUK

17 Anababa Ben Durumu El kol hareketleri ve beden duruşu
Kullandıkları ifadeler Meli malı ifadeler kullanırlar. Asla, her zaman, daima ifadeleri kullanırlar. Eğer ben olsaydım.. Sana yardım edeyim.. Sana söylemiştim. Komşular ne der! Sıkma canını, korkma.. Dene.. Sen iyisin.. El kol hareketleri ve beden duruşu Parmağını kullanmak, Omuza vurmak, Kaşını kaldırmak, Masaya vurmak, El ovuşturma, Ayakla yere vurma, Kolları kavuşturma, Sırtını sıvazlama.

18 Anababa Ben Durumu Yüz ifadeleri Azarlayıcı, Kaş çatma,
Bakışıyla onaylama, Kızgın, Kınayan bakış, Gururlu bakış, Alaycı gülümseme. Ses tonu Sempatik, Destekleyici, Azarlayıcı, Cık cık sesleri, Büyüklük taslayan ton.

19 Yetişkin ben durumu İfadeler El kol hareketleri ve beden duruşu
Seçenek sonuç yaklaşımı, Olasılık, Gerçeğin test edilmesi, Nedenleri ne, Raporunda şunlar eksik, Şimdi nedenlerine bakalım. El kol hareketleri ve beden duruşu Dik duruş, Göz iletişimi, Geri bildirim vererek dinleme, Ne anladığını kontrol etme.

20 Yetişkin ben durumu Yüz ifadeleri Ses tonu Düşünceli
Dikkatli İlgili Şimdi ve burada Gözler tetikte Meraklı Ses tonu Açık, ancak çok duygusal değil Sakin Güvenli Araştırıcı Bilgi verici

21 Çocuk ben durumu İfadeler Yapmam.. Bana ne? İstemiyorum Korkuyorum
Kimse beni sevmiyor Senin yüzünden oldu Benim yaptığım seninkinden daha güzel El kol hareketleri ve beden duruşu Yayılma, yığılma Geride durma Tetikte durma Hırçınlık Sokulma, kıvrılma, büzüşme Tırnak yeme, Konuşmak için elini kaldırma

22 Çocuk ben durumu Yüz ifadeleri Ağlamaklı gözler Hayran bakışlar
Kırgın gözler Dudak büzme Gözlerini kaçırma Ses tonu Kıkırdama Gülme Mırıldanma Hızlı ve yüksek sesle konuşma Dalga geçme Surat asarak sessiz kalma Göbekten gülme

23 A A A Y Y Y Ç Ç Ç Sanatkarlar Mühendisler Yönet.Hakim.Öğret.
Politikacılar A A A Y Y Y Ç Ç Ç

24 İLETİŞİMDE BEN DURUMLARI
A Kişisi B Kişisi ANABABA ANABABA YETİŞKİN YETİŞKİN ÇOCUK ÇOCUK A –Azizim, gençler pek saygısız oldular. B – Sorma biz böyle değildik.

25 Durum.. Ve benlerin tepkileri
DURUM: “Afedersiniz !...bu otobüs Kızılay’a gider mi?” Minibüsteki A Kişisi B Kişisi C Kişisi Hayır bu minibüs Ulus’a gider. Karşı tarafa geçip oradan Maltepe dolmuşlarına binin. Hayır bu minibüs Kızılay’a gitmez. Bilmiyorum Ben nerden bilim Kızılay’a gidip gitmediğini.


"İLETİŞİM Yaşamı Zenginleştiren Ya da Fakirleştiren Sihirli Olay Kişiler Arası İletişim." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları