Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

100. YIL MAŞI VE ANADOLUNUN SESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "100. YIL MAŞI VE ANADOLUNUN SESİ"— Sunum transkripti:

1 100. YIL MAŞI VE ANADOLUNUN SESİ

2 Atatürk 100 Yıl Marşı “ Fazıl Hüsnü DAĞLACA “ tarafından yazılmıştır.
ŞİİR… 100. Yıl marşı çok içten ve vatan sevgisini anlatan bir marş(şiir)dir. Yazar çok önceki yıllarda öldüğü için ne bir düşünce yada şiirin asıl anlamı kesin olarak bilinmemektedir, ancak daha şiirin ilk kıtasından itibaren yazarın milletini ve Atatürkü nekadar çok sevdiğini anlıyoruz.

3 KURTULUŞ SAVAŞI ÖZET: Osmanlı İmparatorluğu Almanyanın yanında yer alarak Birinci Dünya Savaşına katılmıştı. Bir çok cephede ağır ve zorlu mücadeleler veren Osmanlılar savaş sırasında kahramanlıklarla dolu mücadelelerine rağmen, yenilmedikleri halde yapılan anlaşmaları düşman kuvvetlerinin Osmanlı topraklarını işgal etmelerine engelleyememişlerdi.  .

4 Son Osmanlı Hükümdarı Sultan Mehmed Vahidüddin Han Osmanlı Mebusan Meclisi’nin toplanmasına karar verdi. Toplanan son Mebusan meclisi düşman devletlerin istekleri haricinde bir karar vererek Misak-ı Milli’yi ilan etti. Bun Olaylar üzerine İngilizler İstanbul’u işgal etti.

5

6

7

8 UNUTMAYALIM: Bu millet çok zorluklarla alındı kıymetini bilelim ve sahip çıkalım .Bugün böyle rahat ve huzur içinde yaşıyorsak o şehitler sayesinde.

9 BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDeRİZ.
Damla BARIŞSEVER Ilgın KÖMÜRCÜ ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTA OKULU \ KESTEL\BURSA


"100. YIL MAŞI VE ANADOLUNUN SESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları