Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TERAPÖTİK ÇALIŞMA UYUMUNUN TARİHSEL SÜRECİ Terapötik çalışma uyumu, terapötik uyum yada çalışma uyumu olarak da kullanılan kavramın, tam olarak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TERAPÖTİK ÇALIŞMA UYUMUNUN TARİHSEL SÜRECİ Terapötik çalışma uyumu, terapötik uyum yada çalışma uyumu olarak da kullanılan kavramın, tam olarak."— Sunum transkripti:

1

2

3 TERAPÖTİK ÇALIŞMA UYUMUNUN TARİHSEL SÜRECİ
Terapötik çalışma uyumu, terapötik uyum yada çalışma uyumu olarak da kullanılan kavramın, tam olarak bu şekillerde isimlendirilmese de, ilk kullanımı, Freud’un (1913; akt, Horvath ve Luborsky, 1993) gerçek ilişkiyi transferans ve karşıt transferans kavramları ile açıkladığı döneme kadar uzanır.

4 GRUPLA PSİKOLOJİK DANIŞMADA TERAPÖTİK
ÇALIŞMA UYUMU Terapötik çalışma uyumu, yalnızca psikolojik danışman ile danışanın kurduğu ilişkinin kalitesi ve gücü olarak tanımlandığında yalnızca bireyle psikolojik danışma sürecinde kurulan ilişkiyi işaret ediyor gibi algılanabilir.

5 GRUPLA PSİKOLOJİK DANIŞMADA TERAPÖTİK
ÇALIŞMA UYUMU Eğer terapötik çalışma uyumu sürece birlikte katılımı, yeniden oluşturmayı, ortaklığı ve birlikte uyum içinde çalışmayı ifade ediliyorsa, grupla psikolojik danışma sürecine de aktarılabilir.

6 TERAPÖTİK ÇALIŞMA UYUMU VE BİR TERAPÖTİK GÜÇ OLARAK PSİKOLOJİK DANIŞMAN/GRUP LİDERİ
Ohlsen (1977; akt. Voltan-Acar, 2011) terapötik güçlerin içerisinde en etkilisinin psikolojik danışman olduğunu vurgularken; Voltan-Acar (1989) psikolojik danışmanın grupla psikolojik danışma sürecinde grup üyelerinde değişimi ortaya çıkarmada önemli bir role sahip olduğunun altını çizmiştir.

7 TERAPÖTİK ÇALIŞMA UYUMU VE GRUPLA PSİKOLOJİK DANIŞMADA DANIŞANA/GRUP
ÜYELERİNE İLİŞKİN TERAPÖTİK GÜÇLER Bu başlık altında grup tarafından kabul, beklentiler, danışanın hazır oluşu, danışanın söz vermesi, danışanın katılımı ve danışanın sorumluluğu kabulü, açıklık, geri iletim ve grup üyeleri ele alınmıştır.

8 TERAPÖTİK ÇALIŞMA UYUMU VE GRUPLA PSİKOLOJİK DANIŞMA SÜRECİNDE
HEM GRUP LİDERİNE HEM DE GRUP ÜYELERİNE İLİŞKİN TERAPÖTİK GÜÇLER Süreçte hem grup liderinin hem de grup üyelerinin ortak sorumluluğunda olduğu düşünülen psikolojik danışma grubundaki güven, psikolojik danışma grubunun çekiciliği, ait olma ve terapötik gerilim olan terapötik güçler yazarlar tarafından bu alt başlıkta toplanmıştır.

9


"TERAPÖTİK ÇALIŞMA UYUMUNUN TARİHSEL SÜRECİ Terapötik çalışma uyumu, terapötik uyum yada çalışma uyumu olarak da kullanılan kavramın, tam olarak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları