Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okuma Metni 4 (Güneş’in Uyuduğu Yer) MEB Türkçe Ders Kitabı 1 Erhan KESKİN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okuma Metni 4 (Güneş’in Uyuduğu Yer) MEB Türkçe Ders Kitabı 1 Erhan KESKİN."— Sunum transkripti:

1 Okuma Metni 4 (Güneş’in Uyuduğu Yer) MEB Türkçe Ders Kitabı 1 Erhan KESKİN

2 Güneş’in Uyuduğu Yer Güneş her gün doğup batmaktan yorulmuştu.’’Biraz uyusam!’’diye düşündü. Gökyüzünde uyuyacak yer yoktu.

3 Bu yüzden denize yaklaştı ve sordu:’’Afedersiniz!Sizin üzeriniz- de uyuyabilir miyim?’’Deniz yor-gun Güneş’e baktı ve ’’Çok isterdim. Öylesine sıcaksınız ki beni kurutur sunuz…

4 Sonra balıklar ne yapar.’’ dedi. Bunun üzerine Güneş oradan ayrıldı ve bir buluta rastladı.Bu bulut,Güneş’e serin bir yatak olabi- lirdi.Güneş’’ Yorgunum ve uyumak istiyorum.

5 Kısa bir süre benim yatağım olur musunuz?’’diye sordu.Bulut’’ister-dim ama susuzluk çeken bir ülkeye yağmur götürmem lazım’’dedi. Güneş oradan da ayrıldı.Gittik- çe daha çok yoruldu ve bir an önce

6 uyumak istiyordu. Bir bahçede ağaçların altına otur- muş küçük bir çocuk gördü.’’ Hey baksana!dedi Güneş.Çocuk ‘’Bana mı diyorsunuz?’’diye sordu. ‘’Evet’’ dedi Güneş.

7 ‘’Çok yorgunum ve uyumak istiyorum.Beni uyutacak yerin var mı?’’Çocuk sevinçle ellerini çırpa- rak’’Ah,tabi var, gelsene.’’dedi ve kollarını iki yana açtı.

8 Güneş hafifçe çocuğun kollarına inerken bahçedeki çiçekler,ağaçlar ve hayvanlar şaşırdı. Çoçuk hiç ama hiç şaşırmadı.’Sen ne kadar da yorulmuşsun böyle.’dedi.

9 Ardından uyuması için Güneş’i kalbine yatırdı … Güneş,gerçekten de çok yorulmuş- tu. Çocuğun kalbinde hemen tatlı bir uykuya daldı.

10 Çocuk ise ağacın altında çiçeklerle oynamaya devam etti. Kimi günler gökyüzünde Güneş’i göremezsek sakın telaş- lanmayalım.

11 Çünkü o, yine yorulmuş ve uyuya- bileceği tek yere gitmiştir; o küçük kalbe… Mevlana İdris ZENGİN


"Okuma Metni 4 (Güneş’in Uyuduğu Yer) MEB Türkçe Ders Kitabı 1 Erhan KESKİN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları