Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tombik ormanda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tombik ormanda."— Sunum transkripti:

1 Tombik ormanda

2 Tombik küçük bir ayı yavrusuydu
Tombik küçük bir ayı yavrusuydu. Zamanının çoğunu evlerinin önündeki bahçede oynayarak geçiriyordu. Oynarken evin bahçesinden hiç ayrılmazdı. Çünkü annesi hep onu tembihlerdi.

3 Tombik bir gün oynarken rengârenk kelebeklerin peşinden ormanı içine doğru koşmaya başladı. Kelebeğin peşinden koşarken zamanın nasıl geçtiğini anlamadı.

4 Tombik evden uzaklaştığını çok geç fark etti
Tombik evden uzaklaştığını çok geç fark etti. Çevresinde tanıdık hiçbir şey yoktu. Yolda tavşana rastladı. Görmüyor musun ben bir tavşanım. Hoplarım zıplarım havuç ve ot yerim. Sen de kimsin? Tavsan sonra hoplaya zıplaya uzaklaştı. Tombik tavşanların et yemediğini böylece öğrendi.

5 Tombik yoluna devam etti ve karşısına maymun çıktı
Tombik yoluna devam etti ve karşısına maymun çıktı. Şaşkınlıkla maymuna baktı. Ağaçta asılı muz yiyordu. Ne o hiç maymun görmedin mi? Dedi ve uzaklaştı. Tombikte ne kadar hızlı bir hayvan diye düşündü.

6 Tombik tekrar yoluna devam etti. Bir anda ayağı bir şeye takılıp düştü
Tombik tekrar yoluna devam etti. Bir anda ayağı bir şeye takılıp düştü. Bir baktı ki yerde ot yiyen kaplumbağa: Yolumu kaybettim. Evi arıyordum. Seni evine götürürdüm ama senin kadar hızlı gidemem ondan sana yolu tarif edeyim. Seni tanıyorum. Burada ne arıyorsun tombik evden çok uzaksın

7 Kaplumbağanın anlattığı her şeyi dikkatle dinleyip eve doğru yürümeye başladı. Yolda kenarda rengarenk çiçekler gördü. Annesinden özür dilemek için bunlardan biraz topladı. Daha sonra tekrar yürüdü.

8 Eve yaklaştığını anladı çünkü annesi ona sesleniyordu
Eve yaklaştığını anladı çünkü annesi ona sesleniyordu. Annesinin yanına gelip özür diledi ve büyüyene kadar evden uzaklaşmayacağına söz verdi. Tombik!!!

9 Şimdi sizlere özel bir soru geliyor Tombik neden evden uzaklaşmamalı?
Evden uzaklaşırsa kaybolabilir ve eve geri dönemez diye Akşam yemeği için

10 Maalesef Tekrar dene

11 Doğru bildin

12 Hazırlayan: büşra yangın


"Tombik ormanda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları