Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BÖLÜM 26 ÜÇÜNCÜL ARITMA. BÖLÜM 26 ÜÇÜNCÜL ARITMA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BÖLÜM 26 ÜÇÜNCÜL ARITMA. BÖLÜM 26 ÜÇÜNCÜL ARITMA."— Sunum transkripti:

1

2 BÖLÜM 26 ÜÇÜNCÜL ARITMA

3 GİRİŞ İkincil arıtma ile arıtılmış atıksuların daha ileri arıtımına, aşağıda belirtilen sebeplerden dolayı ihtiyaç duyulabilir: Artan nüfusa bağlı olarak nehir, akarsu ve göllere deşarj edilen organik madde ve askıda katı madde yükündeki artış. Daha etkin dezenfeksiyon sağlamak üzere askıda katı madde gideriminin arttırılmasına olan ihtiyaç. Hassas su kütlelerinde ötrofikasyonu önlemek amacıyla besi maddesi giderimine olan ihtiyaç. Suyun yeniden kullanımını engelleyen veya durduran bileşenlerin giderimine olan ihtiyaç.

4 FOSFORUN KİMYASAL ÇÖKTÜRÜLMESİ
Fosfor çöktürme teorisi ve tasarım stratejileri bu bölümde ele alınacaktır. Karıştırma sistemleri ve çöktürme tanklarının tasarımı Bölüm 6 ve 10’da açıklanmıştır.

5 FOSFORUN KİMYASAL ÇÖKTÜRÜLMESİ
Teori Tasarım Stratejileri Kimyasal Madde Seçimi. Ön Çökeltim. Birlikte Çöktürme. Çöktürme Sonrası. Çamur Oluşumu. Saha tecrübesine dayalı ipuçları.

6 FOSFORUN KİMYASAL ÇÖKTÜRÜLMESİ

7 GRANÜLER FİLTRASYON Filtrasyon Hedefleri ve Verim
Filtrasyon Teknolojileri Tasarım Uygulaması Proses Akım Düzeni. Ön Arıtma. Filtre Tipi. Adet ve Boyut. Filtrasyon Hızı ve Nihai Yük Kaybı. Taban drenajları, Geri Yıkama ve Yıkama Olukları/Kanalları.

8 GRANÜLER FİLTRASYON

9 GRANÜLER FİLTRASYON Devamı sonraki slaytta…

10

11 GRANÜLER FİLTRASYON

12

13

14 yapılan ters osmoz işleminin kolaylaştırılmasıdır.
MEMBRAN FİLTRASYONU Düşük basınçlı mikrofiltrasyon (MF) ve ultrafiltrasyon (UF) membranları kentsel atıksu arıtma tesislerindeki atıksuların üçüncül arıtımı amacıyla kullanılır. Granüler filtrasyon yerine kullanılabilseler de, halihazırda en büyük kullanım alanı, akiferlerin beslenmesi veya içme suyu eldesi amacıyla ikincil arıtma çıkışının ön arıtımının ardından yapılan ters osmoz işleminin kolaylaştırılmasıdır.

15 uygulamalarına özel tasarım öğeleri üzerine odaklanmıştır.
MEMBRAN FİLTRASYONU Membran filtrasyon teorisi, MF ve UF membranların özellikleri ve filtrasyon için membran tasarımının temel prensipleri Bölüm 12’de ele alınmıştır. Bu bölüm atıksu uygulamalarına özel tasarım öğeleri üzerine odaklanmıştır.

16 MEMBRAN FİLTRASYONU Membran Verimi Besleme Suyu Kalitesi Ön Arıtma
Tasarım Kriterleri Tıkanma ve Temizleme

17 MEMBRAN FİLTRASYONU

18 MEMBRAN FİLTRASYONU

19 KARBON ADSORPSİYONU Proses Alternatifleri Ön Arıtma Reaksiyon Tankları
Karbon Seçimi Kolon Boyutlandırma Karbon Rejenerasyonu Tasarım Kriterleri

20 KARBON ADSORPSİYONU

21 KARBON ADSORPSİYONU

22


"BÖLÜM 26 ÜÇÜNCÜL ARITMA. BÖLÜM 26 ÜÇÜNCÜL ARITMA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları