Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Maddenin halleri olan katıların,sıvıların ve gazların temel özellikleri 1)MADDENİN KATI HALİ: * Maddenin biçiminin belirli olduğu haldir. * Taş,silgi,kalem..vb.maddeler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Maddenin halleri olan katıların,sıvıların ve gazların temel özellikleri 1)MADDENİN KATI HALİ: * Maddenin biçiminin belirli olduğu haldir. * Taş,silgi,kalem..vb.maddeler."— Sunum transkripti:

1 Maddenin halleri olan katıların,sıvıların ve gazların temel özellikleri
1)MADDENİN KATI HALİ: * Maddenin biçiminin belirli olduğu haldir. * Taş,silgi,kalem..vb.maddeler katı maddelerdir. * Katı maddelerin biçimi ve hacmi,bulunduğu kabın biçimine göre değişmez. ÖNEMLİ UYARI: Kum,un,pirinç,toz şeker gibi küçük tanecikli maddeler kabın biçimini alırlar fakat katı maddelerdir.

2 Katı Maddelerin Özellikleri
   1-Belli bir şekli vardır.    2-Belli bir hacmi ve kütlesi vardır.    3-Sıkıştırılamazlar.    4-Küçük taneli katılar hariç akışkan değillerdir Maddenin en düzenli halidir.

3 2)MADDENİN SIVI HALİ: * Maddenin akışkan olduğu ve konulduğu kabın biçimini aldığı halidir. * Su,ayran,kola,kolonya,benzin….vb. maddeler sıvıdır. * Sıvı maddelerin hacmi, bulunduğu kabın hacmine göre değişmez….(ÇOK ÖNEMLİ) * Sıvı maddeler yeterince ısı alırsa buharlaşır ve gaz halini alır..(ÇOK ÖNEMLİ)

4 Sıvı Maddelerin Özellikleri: 1-Akışkandırlar. 2-Sıkıştırılamazlar
Sıvı Maddelerin Özellikleri: 1-Akışkandırlar. 2-Sıkıştırılamazlar.  3-Konuldukları kabın şeklini alırlar. 4-Belli bir hacmi vardır.  5-Belli bir şekilleri yoktur.

5 3)MADDENİN GAZ HALİ: * Gaz halindeki maddelerin tanecikleri birbirinden bağımsız hareket eder.Bu nedenle gaz maddelerdir. * Bulundukları kabı tümüyle doldururlar. * Bulundukları kabın biçimini alırlar. * Kabın her yanına basınç yaparlar. * Katı maddeleri oluşturan tanecikler arasında boşluk yok denecek kadar azdır.Gaz maddelerin tanecikleri birbirinden çok uzakta bulunurlar.

6 Gaz Maddelerin Özellikleri: 1-Akışkandırlar. 2-Sıkıştırılabilirler
Gaz Maddelerin Özellikleri:                                Akışkandırlar.                           2-Sıkıştırılabilirler.                           3-Belli bir hacmi yoktur.                           4-Konuldukları kabın şeklini alırlar.                           5-Yayılırlar.                           6-Görünmezler                           7-Maddenin en düzensiz halidir.


"Maddenin halleri olan katıların,sıvıların ve gazların temel özellikleri 1)MADDENİN KATI HALİ: * Maddenin biçiminin belirli olduğu haldir. * Taş,silgi,kalem..vb.maddeler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları