Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OKUL SÜTÜ PROGRAMI 2016/ANKARA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OKUL SÜTÜ PROGRAMI 2016/ANKARA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI."— Sunum transkripti:

1 OKUL SÜTÜ PROGRAMI 2016/ANKARA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI

2 TEŞEKKÜRLER

3 OKUL SÜTÜ Doğanın insana verdiği ilk içecek olan ve canlıların büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan mineralleri, proteinleri, vitaminleri, enzimleri ve antikorları bünyesinde barındıran gıda SÜT

4 OKUL SÜTÜ Yağlı, sade, net 200 ml. UHT İçme Sütü OKUL SÜTÜ

5  Kısa süreli yüksek sıcaklığın aralıksız akışını içeren 135 °C’den az olmayan uygun sıcaklık-zaman kombinasyonunda,  Aseptik olarak kapatılmış ambalajlarda,  Oda sıcaklığında muhafaza edildiğinde işlenmiş üründe canlı mikroorganizma veya gelişim kabiliyetine sahip sporların olmadığını ve uygulanan ısıl işlemin yeterliliğini gösteren,  Kapalı ambalajların 30 °C’de 15 gün veya 55 °C’de 7 gün inkübasyonundan veya farklı bir yöntemin uygulanmasından sonra ürünlerin mikrobiyolojik olarak stabil kaldığını garanti eden işlemdir. Ultra yüksek sıcaklık/ UHT SÜT

6 OKUL SÜTÜ PROGRAMI UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

7 OKUL SÜTÜ  Güvenli,  Serin,  Kuru,  Güneş almayan,  Donmayı önleyecek DEPOLAMA

8 OKUL SÜTÜ  İstifleme yüksekliği kutu deformasyonunu engellemelidir.  Sütler dağıtımı yapılana kadar şirinkli olarak muhafaza edilmelidir. DEPOLAMA

9 OKUL SÜTÜ  UHT süt, sevkiyat ve depolamada soğuk zincir gerektirmemektedir.  Ambalajı açılmaması koşuluyla, oda sıcaklığında son tüketim tarihine kadar güvenilirliğini korur.  Ambalajı açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında muhafaza edilmeli ve kısa surede tüketilmelidir. SICAKLIK

10 OKUL SÜTÜ  Birim ambalajlar, kapatılmış olacaktır.  Birim ambalajlar, delinmiş ve/veya yırtılmış olmayacaktır.  Birim ambalajlar, bombaj yapmış olmayacaktır.  Birim ambalajlarda akma ve/veya sızma görülmeyecektir. AMBALAJ KONTROLÜ

11 Şişmiş ambalajlardaki süt tüketilmemelidir!!

12

13 OKUL SÜTÜ  Sütün bozulmuş olması durumunda proteinlerin parçalanmasına bağlı olarak sütte acı, ekşi tat görülebilir.  Bakteri üremesi sebebiyle kötü koku oluşabilir.  Ambalaj deformasyonuna bağlı olarak tortulu yapı oluşabilir.  Süt içildiğinde söz konusu kusurlar tespit edilirse süt tüketilmemelidir. DUYUSAL ÖZELLİKLER

14 NUMUNE ALMA

15 OKUL SÜTÜ  Okullar, dağıtımın yapıldığı güne ait sütlerin farklı her partisinden 5 adet ürün numune olarak alınır.  Numuneler 72 saat boyunca oda sıcaklığında güvenilir bir yerde muhafaza edilir.  Bu numunelerin analizleri; problem çıkması durumunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yaptırılır.  Numuneler, problem çıkmaması durumunda 72 saatin sonunda program kapsamındaki öğrencilere dağıtılır. NUMUNE ALMA

16 TEŞEKKÜRLER


"OKUL SÜTÜ PROGRAMI 2016/ANKARA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları