Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ."— Sunum transkripti:

1 İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2 DEĞERLER EĞİTİMİ SORUMLULUK YARDIMSEVELİK HOŞGÖRÜ

3 Okulumuzda Öğrencilerimize Verilen Değerler Eğitimi
Okulumuzda Öğrencilerimize ve Velilerimize 2016 Yılı Ocak ve Şubat Aylarında Değerler Eğitiminin Önemli ve Vazgeçilmez Parçalarından Biri Olan Yardımseverliğin Anlam ve Önemi Öğretmenlerimiz Tarafından Anlatılacakır.

4 YARDIMSEVERLİK: Yardımseverlik en güzel duygulardandır. İçimizde bulunan güzellik ve sevgi sayesinde başkalarına yardım ederek onların yön bulmalarına yardımcı oluruz. İnsanların yaratılışlarından ve anne sevgisi sayesinde başkalarına yardım etme duygusu işlenir. Yalnız yaşamayan insanlar olarak çevremizdeki herkese sevgimizi göstererek yardımcı olma gayreti içerisinde oluruz. Yardım eden yardım bulur sözünde olduğu gibi destekleyerek yükseklere çıkabiliriz.

5 Yalnız kimse bir işi tam anlamıyla bitiremediği gibi zorlanır
Yalnız kimse bir işi tam anlamıyla bitiremediği gibi zorlanır. Birlik beraberlik yardımseverliği getirir. Sevdiklerimize tanımadıklarımıza dahi toplu taşıma araçlarında yardım ederiz. Kültürümüzden gelen bu güzelliği yardımseverlik ile gösteririz. Komşularımıza gösterdiğimiz kadar çevremizdekilere de duyarlı davranmaktayız. Komşuluklarda birbirimize ihtiyacımız olduğundan dolayı yardımı, saygı ve anlayışı göstererek iyi yerlere gelebiliriz.

6 Yardımseverlik eskisi gibi olmalıdır
Yardımseverlik eskisi gibi olmalıdır. Günümüzde teknoloji gelişiminden dolayı sosyal ilişkilerimiz etkileniyor. Zayıflayan ilişkilerden dolayı yardımseverlik bir yana kalarak insanlar kendi işlerinin peşine düşmektedir. Bugün komşularımızın dahi işlerini yapmaktan geri kalırız. İnsanlığımızı kaybetmemizin en büyük sebeplerinden birisi yardımseverlik olduğunu gözle görebiliriz. Çevremizdekilere karşı her daim güler yüzlü hoşgörülü olmamız gerektiğini asla unutmamız gerekmektedir. Onlara bir elde biz uzatalım ki sorunların üstesinden gelinebilsin. Sorunları aşmamız sayesinde bize verdiği o his yeterli oluyor. Bağlı olduğumuz İslam dinince dahi yardımseverlik büyük önem taşıyarak dinimizin güzelliğini anlatmaktadır.

7 Toplumda birlik beraberliğin sağlanması insanların birbirlerine her konuda yardımcı olması huzur verici davranışlardandır. Arkadaşlık, dostluk gibi bağların kurulması için yardımseverlik oldukça önemlidir. Türk kültüründe yeri olup insanların sıcak baktığı düşüncedir. Yardımseverliğe yönelik insanları bilinçlendirmek, yol göstermek, onlara bu duyguyu aşılamak için önemini vurgulamak için sloganlarla anlatacağız.

8 Yardımseverlik ile ilgili sloganlar; İhtiyaç sahibine yardım et, yarın sana da yardım edenler olsun. Bir el uzatsan bir şeyin eksilmez. Yardım edersen kazanacakların çok daha fazla olur. Ayıracağın 5dk dünyanın çok daha güzel bir yer olmasını sağlayabilir. Allah yardım edenleri sever. Fakire yardım et, hayır duasını al. Hayır duasını almak bin belayı önler. Onları görmezlikten gelme, bir yardım elide sen uzat. Yardım ettiğiniz kişinin gözlerine bakın, size minnetle bakacağını göreceksiniz. Yardım eden saygı kazanır. Sevilmek istiyorsanız çevrenizdekilere yardım edin. Yardımcı olmak kayıp değil, en büyük kazançtır. Hiç bir şey yapamıyorsan çevrendekilere yardım et, onların duasını al. Yardımcı olursan hayır kazanırsın.

9 İyilik yap iyilik bul: İnsanın gün geldiğinde başkalarının kendisine yardım etmesi için mutlaka başkalarına yardım etmelidir. Veren el alan elden üstündür: Yardımsever bir insan herkese karşı daha cömert, eli açıktır. Böyle insanlar da toplum tarafından sevilir ve daha fazla değer görür.

10 Okulumuzda çeşitli Şiir, Kompozisyon ve Resim Yarışmaları Düzenlenecek olup, sonuçları okulumuzun web sayfasından duyurulacaktır.


"İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları