Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Psikolojik Danışman Kimdir? Nasıl Yetiştirilmelidir? Yardımcı Lider Psikolojik Danışmandan Grupta Beklenilenler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Psikolojik Danışman Kimdir? Nasıl Yetiştirilmelidir? Yardımcı Lider Psikolojik Danışmandan Grupta Beklenilenler."— Sunum transkripti:

1

2

3 Psikolojik Danışman Kimdir? Nasıl Yetiştirilmelidir? Yardımcı Lider Psikolojik Danışmandan Grupta Beklenilenler

4 Psikolojik Danışman Kimdir? Nasıl Yetiştirilmelidir? Yardımcı Lider Psikolojik Danışmandan Grupta Beklenilenler

5 Psikolojik danışman olabilmek için ayrıca gelişim psikolojisi, öğrenme psikolojisi, sosyal psikoloji, kişilik kuramları gibi temel teorik psikoloji derslerini almanın yanı sıra psikolojik danışma ilke teknikleri, rehberlik, mesleki rehberlik ve mesleki danışma, mesleki ilişkiler ve etik, psikolojik testler gibi psikolojik danışma ve rehberlik alanın derslerini almak gerekir. PSİKOLOJİK DANIŞMAN KİMDİR? NASIL YETİŞTİRİLMELİDİR?

6

7 Türkiye’de psikolojik danışmanlar, üniversitelerin Eğitim Fakülteleri, Eğitim Bilimleri, Eğitimde Psikolojik Hizmetler Anabilim Dalının Rehberlik ve Psikolojik Danışma programlarından yetiştirilmektedirler.

8 Psikolojik Danışman Kimdir? Nasıl Yetiştirilmelidir? Yardımcı Lider Psikolojik Danışmandan Grupta Beklenilenler

9 Psikolojik Danışman Kimdir? Nasıl Yetiştirilmelidir? Yardımcı Lider Psikolojik Danışmandan Grupta Beklenilenler

10 Yardımcı lider, özellikle birey odaklı gruplarda bir birey üzerinde durulurken, diğer grup üyeleri arasında etkilenen biri olduğunda onunla ilgilenir. Bir diğer konu da, psikolojik danışman eğitiminde, aday psikolojik danışmanın gruba yardımcı lider olarak girmesidir. YARDIMCI LİDER (CO-LEADER)

11 Özetlenecek olursa; yardımcı liderlikten; YARDIMCI LİDER (CO-LEADER)  Psikolojik danışmanın grup konusunda eğitim görmesi,  Eğer grup tıbbi modele dayanıyorsa, aile bireylerini temsil etmesi,  Eğer psikodramaysa, yardımcı ego olarak kullanılması amacıyla yararlanılır.

12


"Psikolojik Danışman Kimdir? Nasıl Yetiştirilmelidir? Yardımcı Lider Psikolojik Danışmandan Grupta Beklenilenler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları